Skocz do zawartości
IGNORED

Upsampling - za i przeciw?

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Odrobiłem lekcję i przejrzałem wyszukiwarkę. Nasuwa się jednak ciągle pytanie j.w. Mam opcje tuningu aktualnego cedeka lub nabycie nowego,mniejsza na razie o markę,z upsamplingiem za bardzo dobrą cenę. Moje dotychczasowe doświadczenia to Meridian G08 i jakiś MF (zmieniają modele jak Japońce w hipermarkecie) plus chyba CEC of Jerzyka? (51 ZX czy TX?). We wszystkich przypadkach można było pochwalić je za dobry bas, dość dżwięczną górę,trochę beznamiętny środek i świetną przestrzeń. Ale,generalnie - mało jaj,emocji.

Jakie są Wasze odczucia?

https://www.audiostereo.pl/topic/29988-upsampling-za-i-przeciw/

darkul, 5 Gru 2006, 12:38

>S500 jest dosyc dynamiczny... ale tez i troche zbyt mało w nim wybrzmień czy tez soczystości.

Tak jak cieńszy rocznik Mouton Rotschild :-)

Od wyższego środka po górę włącznie.

pitdog, 5 Gru 2006, 12:40

>S500 wydal mi sie swietnym cd, ale taki jakis zbyt zachowawczy, cos jak odpowiadajaca mu w serii

>potezna integra - niby wszystko jest (do pewnych granic rozdzielczosci) ale brak werwy, energii...

Nie obrażaj cedeka :-)

nie obrazam, diagnozuje :) taki sam brak jaj odczuwam w moim taniutkim starutkim sony ES, no ale przy jego cenie wszystko mu wybaczam. accuphase przynajmniej te, ktore sluchalem tez nieco zbyt grzeczne. oczywiscie super sprzety, ale... gdzies ginie nieco energii przekazu.

sluchales moze ten cd dwuczesciowy...jak mu tam, RA Opus 21 zdaje sie?

Nie te rejony cenowe. Ale mam zaproszenie (chyba ciągle ważne) od Monsieur qb_1. A ja mam znakomitą ofertę direct od producenta.Tylko ten upsampling...........

Darkul

Co do Helios/Eera. Jest odwrotnie - Eera jest następcą Heliosa. Testowałem Eeera 1. Ciut czasem za bardzo cykająca góra i ogólnie upsmplingowo-plastykowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.