Skocz do zawartości
IGNORED

Vifa M18WH i D25AG w 15 litrach?

lete

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd wiesz że jedno? Zrobiłem całe mnóstwo, każdy wg projektów z prasy brytyjskiej, nie uważam sie za domorosłego geniusza. Zrób bardzo dobre kolumny ze średnich głośników, z Rewelatora każdy umie.

Interesy nie idą i szlag Cię trafia? Odlewane obudowy - jak ją kopniesz, to rezonans słychać jeszcze przez tydzień. Gdzie ich mozna posłuchać, ile kosztują? Jak wygląda zwrotnica? Tajemnica, czy ściągnąłeś od kogoś, a potem piszesz - PRAWA AUTORSKIE ZASTRZEŻONE.

Gdzie te opinie prasy i użytkowników? Stronka nie działa? Czy poza tymi ScanSpeakami nic innego na rynku nie ma?

Wejdź na dawną stronę Falcona, tam jest opis kolumn PRO9-TL i głośników. Peerless miał dodaną małą kopułkę i oklejoną z zewnatrz metalową osłonę. Powinieneś o tym wiedzieć, jako młodociany majsterklepka. Nie interesuje cię co zrobili inni, kiedy nie było cię na świecie? Wymyślili muzykę i stereo, nie słyszałeś?

Nie masz już monopolu na złośliwość. Shit i ścierwo zostawiam tobie, będę milusi inaczej. Chcesz konkursu?

A jednak bez odbioru.

>Lete

zrobiłem filtrowanie D25 dokładnie według Twojego projektu (nawet Millsy skombinowałem :-)) . Pasmo wyrównane, głośniki ładnie sie zgrywają, góra szczegółowa, ładna, ale... no właśnie, zawsze jest jakieś ale. W MOIM systemie dźwięk stał się "leniwy", tak jakby stracił na dynamice. Tak jakby wszystko grało wolniej. Szukam dalej "złotego środka" dla mojego układu. W każdym razie, zabawy co nie miara ;-)

Jezeli na midwooferze (m18wh) zastosowales zwrotke z Ostinato 2000, to nie ma prawa to grac wolno.

Zestawy maja w tym ukladzie rowniutkie 8ohm.

Nie napisales, czym to napedzasz... U mnie wrazenie spowolnienia dzwieku powodowane bylo kiedys niewlasciwym CD. Napisz, do czego podlaczyles te kolumny... Moim zdaniem tu nalezy szukac problemu, skoro zwrotka ladnie Ci sie zestroila w pasmie.

Pozdrawiam,

Lete

ptwenty, 6 Kwi 2007, 13:50

>Skąd wiesz że jedno? Zrobiłem całe mnóstwo, każdy wg projektów z prasy brytyjskiej, nie uważam sie

>za domorosłego geniusza.

Bardzo słusznie że się nie uważasz za geniusza, bo skopiować cudzy projekt to każdy głupek potrafi. niesłusznie jednak masz o sobie strasznie wysokie mniemanie.

>>Zrób bardzo dobre kolumny ze średnich głośników, z Rewelatora każdy umie.

No własnie, jednak nic nie wiesz o Revelatorach.

>Interesy nie idą i szlag Cię trafia? Odlewane obudowy - jak ją kopniesz, to rezonans słychać jeszcze

>przez tydzień. Gdzie ich mozna posłuchać, ile kosztują? Jak wygląda zwrotnica? Tajemnica, czy

>ściągnąłeś od kogoś, a potem piszesz - PRAWA AUTORSKIE ZASTRZEŻONE.

>

>Gdzie te opinie prasy i użytkowników?

Stronka nie działa?

O!!! kończą się szanownemu panu argumenty więc stosuje szanowny pan chwyta się brzytwyi? Jakże to polskie i jakie infantynle, a jescze parę dni temu miałeś czelność zarzucać mi prostactwo... bo uzyłem jednego niecenzuralnego słowa. Nie masz jaj do rzeczowej dyskusji więc wylewasz zółć - typowe. Jak jesteś takis ciekawy to sobie poszukaj opinii na tym forum i nie tylko a jak ci się nie chce szukać to zajmij się swoimi popierdółkami bo one o to błagają

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy poza tymi ScanSpeakami nic innego na

>rynku nie ma?

Są, a jakże, tylko gdzie jest napisane że trzeba stosować je wszystkie? Wybieram to co mi najbardziej pasuje, a jak sądzisz że źle wybralem to napisz dlaczego i jaka jest podstawa twojej opinii - zapraszam do rzeczowej dyskusji. Tylko uważaj bo łatwo wyjść na ignoranta jak się nie miało czegoś w ręku a wypowiada sie jednoznaczne sądy.

>

>Wejdź na dawną stronę Falcona, tam jest opis kolumn PRO9-TL i głośników. Peerless miał dodaną małą

>kopułkę i oklejoną z zewnatrz metalową osłonę. Powinieneś o tym wiedzieć, jako młodociany

>majsterklepka. Nie interesuje cię co zrobili inni, kiedy nie było cię na świecie? Wymyślili muzykę i

>stereo, nie słyszałeś?

Nie mówimy o tym co inni zrobili ale o tym co TY zrobiłeś - więc nie pleć tutaj o stereo i muzyce tylko pochwal się ba czym polegaja te modyfikacje skoro przedstawiasz je jako dowód swojego doświadczenia.

>

>Nie masz już monopolu na złośliwość. Shit i ścierwo zostawiam tobie, będę milusi inaczej. Chcesz

>konkursu?

To akurat wiem, ale przynajmniej nie jestem hipokrytą że najpierw kogoś wyzywam od chamów i prostaków a później sam dyskutuję na poziomie dzieci z poprawczaka. Nie odwracam też kota ogonem - wszyscy widzieli że to ty zareagowałeś alergicznie jak po raz drugi napisałem że Audaxy są awaryjne. To co, nie mogę wypowiadać swojego zdanie bo tobie się ono nie podoba? Przykro mi że ci się nie podoba, ale jeśli uważasz inaczej to wyraź swoją opinię bez wycieczek osobistych do mnie - wiem że to trudne bo trzeba coś WIEDZIEĆ i trzeba mieć doświadczenie z większą iloscią głosników niż tylko z jedną parą, ale tylko w ten sposób taka opinia może być cokolwiek warta.

Ukryta Zawartość

>mzawek

>a moje pytanie bez odpowiedzi....

Raczej 14l to moze byc "ciut" za malo... Odejmij jeszcze okolo 0.5l na przestrzen potrzebna na zwrotnice, jezeli montowal je bediesz w komorze i robi sie z tego 13,5l. U mnie jest 15,5l i uwazam, ze jeszcze tak ze dwa litry by sie przydaly, aby bas schodzil nizej... Teraz jest taki "monitorowy" - krotki, szybki, punktowy. Brakuje nieco objetosci owego "podmuchu" na czestotliwosci okolo 40-44Hz. Jezeli zatem bedziesz kombinowal skrzynki pod m18wh, wsadz ten przetwornik do komory z zakresu 17-18l. W innym przypadku raczej bedzie niedosyt, zwlaszcza jezeli sluchal bedziesz w pokoju o powierzchni od 14-15 metrow i wiekszym.

Pozdrawiam,

Lete

mzawek,

Daje rade, ma dobry bas. Ale czy Cie zadowoli, to nie jest to tylko kwestia tego przetwornika. Nie sluchalem m18wh napedzanych Koda. W kazdym razie glosnik ten jest w tej cenie bezkonkurencyjny, jezeli chodzi o bas.

Mam troche zastrzezen do srednicy (jest dosyc neutralna, a ja preferuje ocieplona lekko). Generalnie xt18 jest lepsza, ale i dwukrotnie drozsza jednoczesnie. Czy na tyle lepsza, aby dolozyc pare stow na same przetworniki - to zalezy od Ciebie. Zreszta, trudno powiedziec, jak to sprawdzi sie wszystko u Ciebie w systemie. Mi akurat m18wh pasuje - w konfiguracji z d25ag jest to dzwiek minimalnie tylko "gorszy" (inny charakter), niz w przypadku porownywanych przeze mnie w bezposrednich odsluchach Harpia Acoustic Nicolo - za 6,4 tys. zl para.

Na xt18 bedzie jeszcze lepiej - najprawdopodobniej na tym glosniku Audio Academy sklada swoje Tethyski, tak tu chwalone przez niektorych.

Co kto lubi - m18wh jest generalnie w swojej klasie bardzo w porzadku przetwornkiem - bas jest jak najbardziej przyzwoity (na pewno sporo lepszy, niz bas w vifie TC).

Pozdrawiam,

Lete

lete, 6 Kwi 2007, 16:12

>Panowie ARGOS, toptwenty...

>

>Nie przeplatajcie watku dyskusja, ktora jest daleka od istoty tematu :)

>

>Pozdrawiam,

Nie miałem takiego zamiaru, serio, ale dostałem nieuleczalnej alergii na tego Argosa. Nadwiślański mądrala, który wszystko, czego nie lubi i nie zna, nazywa ścierwem albo shitem, a potem się obraża jak mu to ścierwo pod nos podetkać. Zajrzał do pliku "o mnie", żeby puścić bąka nie na temat, a potem ma pretensje, że ktoś mu wytknął nieudaną kradzież intelektualną.

Znam takich geniuszy, wszędzie ich pełno i rozpychają się łokciami. Dlatego alergicznie reaguję na ich "popisy". Żadnej merytorycznej dyskusji tylko same inwektywy. Na żadne z moich pytań Argos nie odpowiedział, znaczy, odpowiedzi nie zna. Audaxy ani mnie grzeją ani ziębią, tak samo jak Revelatory i inne Peerleesy, ale nie można pozwalać blokersom bezkarnie sikać na klatkach.

Ukryta Zawartość

Ta xt18 nie jest az 2 razy drozsza ...

Słucham obecnie vify tc(chyba) w obudowie zamknietej.Zestrojone jak potrafiłem.Ale jedno przemawia na korzysc obudowy zamknietej -szybkosc i zywiołowosc.Słucham duzo SLAYER i podobne .I tu sie sprawdza brak bassreflex.W sumie to za duzo tych głosników produkują.Nie wiadomo co wybrac....To ze Vifa M18 ma naturalna srednice to chyba zaleta.Szukam w sumie głosników przezroczystych chyba ( istnieja takie ?).Wszelkie słodzenie i ocieplenia ala totem i inne mi sie przejadły.Gitary elektryczne maja brzmiec szorsto a blachy perkusji nie za słodko.hehehe co ja wypisuje ,mi tez juz sie poprzestawiało.

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

mzawek, 6 Kwi 2007, 17:05

>lete

>W sumie zalezy mi na szybkim dzwieku.Szybki i twardy bas mnie interesuje.ta VIfa daje radę czy tylko

>pomrukuje misiowato ?

Zależy od definicji "misiowatego popmrukiwania" i zalezy od aplikacji.

Zacznijmy od tego że ten głosnik można zapakować do OZ, ale potrzebna jest inna filtracja niż w przypadku Ostinato 2000, może zostać 1wszy rząd, ale trzeba zjechać niżej z z odcięciem i troszkę wycofać środek. Tego może nie "strawić" z kolei taki tweeter jak D25, trzeba sie zastanowić nad czymś innym.

W przypadku B-R i aplikacji bazującej na O 2000 bas jest przyzwoity - w miarę nieźle różnicowany, z wmiarę niezłym wykopem, nie jest to mistrzostwo świata w dziedzinie szybkości, ale według mnie zdecydowanie powyżej "średniej", szczególnie na tym pulapie cenowym. Zatkanie tego otworu przynosi mosne osłabienie basu, zbyt mocne żeby dało się bezstresowo słuchać tego w powiedzmy 20 metrach, ale na mniejsze pomieszczenia (do 15 metrów) taka ilość będzie wystarczająca. Jeśli to ma grać w wiekszym pomieszczeniu to zostają partyzanckie metody, czyli np obniżanie strojenia b-r, ewentualnie zmniejszenie objętości obudowy. Czy tak uzyskany kompromis będzie akceptowalny? Nie wiem - to zależy od indywidualnych preferencji, jest tyle różnych możliwości interpretowania opisów że nie podejmuje się powiedzieć tak lub nie. Ja bym t5ego co prezentują O 2000 nie nazwał misiowatym pomrukiem, ale kto inny być może tak.

Co do środka - tutaj też można szybciej, pytanie tylko czym chcemy to gonić, bo może sie okazać że tak jak jest będzie dobrze. Tem głosnik jest sam z siebie chyba najwolniejszą 18stką Vify (nie licząc TC i BC) ale w kategoriach bezwzględnych to wolny nie jest. Duzo zależy od tego, czym chcemy je napędzić. Szybkosci jednak nie nalezy mylić z rozdzielczością, wszystkie szczegóły są, ale delikatnie i miękko podane. Moze wiec doprecyzuj czego oczekujesz i jaki masz sprzęt.

Oczekuje ze kolumny nie beda ocieplać dzwieku ,pochukiwac basem nie pasujacym do nagrania >Szukam kolumn neutralnych ( jezeli cos takiego istnieje).Damskie wokale mnie nie interesują.Sprzet mój ( hifi) nie godzien nawet wspomnienia,pokój 15m2.

Grundig High Fidelity

toptwenty, 6 Kwi 2007

>Odlewane obudowy - jak ją kopniesz, to rezonans słychać jeszcze przez tydzień.

Polecam lekture artykulu w Audio z cyklu "Audioszolek" Niestety nie pamietam numeru ale bylo to chyba w 2005 roku

Bylo tam porownanie obudowy odlewanej z wykonana z MDF Dla ulatwienia zastosowano fizycznie te same glosniki i zwrotnice.

Tam dowiesz sie o tym co sie dzieje jak kopniesz taka obudowe.....

>Gdzie te opinie prasy i użytkowników?

Opinie prasy : w/w Audio , Audio-Video , Highfidelity.pl...

Opinie uzytkownikow- polecam wyszukiwarke na Forum - opinii znajdziesz sporo..

>Jak wygląda zwrotnica? Tajemnica,

W dobie tzw Klonowania nie dziwie sie ze Argos chroni soj interes...

2 marca nnapisales:

>Argos

Nie zrobiłem ołtarzyka, tylko sprowokowałeś mnie tym swoim bluzgiem: "świerwa" i "shit". Po prostu nie lubię mieć do czynienia z chamskim słownictwem, i kiedy mogę, staram się reagować

W tym swietle naprawde ciekawie wygladaja Twoje ostatnie wpisy:

"Wyłazi z ciebie skin-headowy fachman-bloker, zalewany falami żółci, biegający z siekierą, kierowny frustracją i moherowym intelektem."

"nie można pozwalać blokersom bezkarnie sikać na klatkach."

Snape

Nie miałem takiego zamiaru, serio, ale dostałem nieuleczalnej alergii na tego Argosa. Nadwiślański

>mądrala, który wszystko, czego nie lubi i nie zna, nazywa ścierwem albo shitem, a potem się obraża

>jak mu to ścierwo pod nos podetkać.

OBRAŻAM SIĘ O WYCIECZKI PERSONALNE POD MOIM ADRESEM

Zajrzał do pliku "o mnie", żeby puścić bąka nie na temat, a

MAM LEPSZE RZECZY DO ROBOTY NIŻ OGLĄDANIE TWOJEGO "O MNIE" A TWOJE REWELACYJNE INACZEJ KOLUMNY ZNALAZŁEM PODCZAS PRZEGLĄDANIA INTERESUJĄCYCH MNIE WĄTKÓW - SWOJĄ DROGĄ TRZEBA NIE MIEĆ WSTYDU ŻEBY POKAZAĆ TAKIE COŚ W WĄTKU W KTÓRYM LUDZIE POKAZUJĄ RZECZY, NAD KTÓRYMI NAPRAWDĘ SIĘ NAPRACOWALI.

>potem ma pretensje, że ktoś mu wytknął nieudaną kradzież intelektualną.

PRZYJDŹ I POWIEDZ MI TO W OCZY, BO CHOWAĆ SIĘ W NECIE I WYPISYWAĆ TAKIE OSZCZERSTWA TO KAŻDY OBSZCZYMUR POTRAFI. MOŻE JESZCZE POWIESZ, ZE TO TOBIE UKRADŁEM POMYSŁY? I GDZIE MI WYTKNĄŁEŚ TĄ KRADZIEŻ? TO CO PISZESZ TO SA SAME INSYNUACJE, OBOK MOPICH KOLUMN NAWET NIE STAŁEŚ WIĘC NIEC NIE MOŻESZ NA ICH TEMAT WIEDZIEĆ, NIE PO RAZ PIERWSZY POKAZAŁEŚ ŻE JESTEŚ IGNORANTEM, ALE TERAZ POKAZUJESZ JESZCZE ŻE JESTEŚ ZWYKŁĄ ŚWINIĄ.

>Znam takich geniuszy, wszędzie ich pełno i rozpychają się łokciami. Dlatego alergicznie reaguję na

>ich "popisy". Żadnej merytorycznej dyskusji tylko same inwektywy.

TAK, WIEM ŻE ZNASZ, JEDEN TAKI MIESZKA W TWOIM LUSTRZE. PRZYPOMINAM ZE TO TOBIE SIĘ NIE SPODOBAŁA MOJA OPINIA NA TEMAT WYSOKOTONÓWEK AUDAXA I TY ZACZĄŁEŚ DRĄŻYĆ TEMAT, DOSZUKIWAĆ SIĘ SPISKU PRZECIWKO 3 LATA NIE ISTNIEJĄCEJ FIRMIE - SAM ZACZĄŁEŚ POLEMIKĘ NA POZIOMIE RYDZYKA A TERAZ CI NIE PASUJE BO NAWET NA TYM POLU SIĘ OŚMIESZYŁEŚ.

Na żadne z moich pytań Argos nie

>odpowiedział, znaczy, odpowiedzi nie zna.

A NA JAKIE PYTANIA MAM ODPOWIADAĆ? TY CHYBA SIĘ CZEGOŚ NAĆPAŁEŚ JEŚLI MYŚLISZ ŻE BEDĘ SIĘ PRZED TOBĄ Z CZEGOKOLWIEK TŁUMACZYĆ - TO PO PIERWSZE. a PO DRUGIE WSZYSTKIE ODPOWIEDZI ZNAJDZIESZ UŻYWAJĄC WYSZUKIWARKI I NIE ZAMIERZAM CIĘ WYRĘCZAĆ TYLKO DLATEGO ZE NIE UMIESZ POSŁUGIWAĆ SIĘ NETEM.

mzawek, 6 Kwi 2007, 17:52

>Oczekuje ze kolumny nie beda ocieplać dzwieku ,pochukiwac basem nie pasujacym do nagrania >Szukam

>kolumn neutralnych ( jezeli cos takiego istnieje).Damskie wokale mnie nie interesują.Sprzet mój (

>hifi) nie godzien nawet wspomnienia,pokój 15m2.

A elektronika? Jaką chcesz to napędzać?

jeśli kolumny chcesz mieć neutralne to bardziej skłoniłbym się w kierunku Vify XT18 z małym magnesem - głosnik nadaje się do OZ w pomieszczeniu 15m2, ma bardzo sztywną membraną ale bez tak straszliwego nalotu jak zwykły mieć twardomembranówki, jest też od takowych łatwiejszy w aplikacji.

Snape - nie potrzebuję rzecznika, sam się potrafię bronić przed sfrustrowanymi emerytami, ale dzięki, przynajmniej widzę że to nie ja zwariowałem...

toptwenty - może wykaż się swoimi kompetencjami i doradź coś koledze mzawek bo jak na razie tylko trollujesz wątek. Przypominam też że od pilnowania porządku na tym forum jest Lukar więc nie uzurpuj sobie takich praw, jak ci coś nie pasuje to załóż sobie własne forum i tam rozdawaj bany takim jak ja.

>Snape

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Trzeba było reagować w marcu, jak Argos pisał te "ścierwy". Teraz już stracił monopol na bluzgi.

Pisałem o jego stronie internetowej, jest tam link "opinie prasy i użytkowników". Niestety link pusty, więc można przypuścić, że opinii nie ma. Skąd mam wiedzieć, czy można wierzyć jego radom na tym forum? Szczegóły budowy i zwrotnic kolumn Argosa też są okryte tajemnicą. Żeby nikt nie ukradł sekretu? Czy żeby nikt nie odkrył przekrętu? A może ma ogromne zaplecze techniczne, instytut naukowo-badawczy? Jego strona o tym milczy, więc pewnie nie ma.

Cóż poradzę, kiedy facet mi się kojarzy z łysolem pod klatką? Nawet i tobie ma za złe, choć trzymasz z nim.

toptwenty, 6 Kwi 2007, 18:54

1)Trzeba było reagować w marcu, jak Argos pisał te "ścierwy". Teraz już stracił monopol na bluzgi.

Nie moja dziedzina , wiec ... Sam rozumiesz

2)Niestety link pusty, więc można przypuścić, że opinii nie ma.

Zamieszczajac wskazowki , gdzie znajdziesz pozadane przez Ciebie opinie, chcialem rozwiac Twoje przypuszczenia...

3)Skąd mam wiedzieć, czy można wierzyć jego radom na tym forum?

IMO opinie uzytkownikow sa bardziej wiarygodne od tzw.recenzji w prasie

4)Szczegóły budowy i zwrotnic kolumn Argosa też są okryte tajemnicą.

Argos nie jest wyjatkiem Polecam lekture watku o klonowaniu Avalonow.

5)Czy żeby nikt nie odkrył przekrętu?

Nie bardzo wiem co masz na mysli. Rozwin Swoja wypowiedz.

6)Cóż poradzę, kiedy facet mi się kojarzy z łysolem pod klatką?

Nic na to nie poradzisz.

Mi wszystko kojarzy sie z d....

Nic za to nie moge.

Snape

>Pisałem o jego stronie internetowej, jest tam link "opinie prasy i użytkowników". Niestety link

>pusty, więc można przypuścić, że opinii nie ma.

Skąd mam wiedzieć, czy można wierzyć jego radom na

>tym forum? Szczegóły budowy i zwrotnic kolumn Argosa też są okryte tajemnicą. Żeby nikt nie ukradł

>sekretu? Czy żeby nikt nie odkrył przekrętu? A może ma ogromne zaplecze techniczne, instytut

>naukowo-badawczy? Jego strona o tym milczy, więc pewnie nie ma.

>

>Cóż poradzę, kiedy facet mi się kojarzy z łysolem pod klatką? Nawet i tobie ma za złe, choć trzymasz

>z nim.

Logika, dociekliwość i błyskotliwość Stirlitza, link nie działa - znaczy ze nie ma opinii. Nie podają schematu zwrotek - znaczy że ukradli. Snape zauważył sprzecznosć w twoich wpisach - Snape jest w zmowie. Polecam kurację w Tworkach - ty gosciu masz naprawdę spaczone poczucie rzeczywistości albo nadepnąłem ci na odcisk i zareagowałeś w nadopbudliwy sposób - albo jedno i drugie. Jedno i drugie można leczyć choć nie wiem czy w twoim wieku to ma sens... A jak wszystko kojarzy ci się z łysolem to może zdemontuj lustra w domu.

A teraz poważnie - zdajesz sobie sprawę ze to co piszesz to jest zarzut o przestępstwo ścigane z urzędu i pewnie wiesz jak to się parę dni temu skończyło w przypadku niejakiego Kurskiego. nazywasz mnie moherem a sam zachowujesz się dokładnie jak rzeczony poseł, nie mając żadnych dowodów opierasz się na domysłach i pieprzysz PUBLICZNIE kompletne bzdury nie przytaczając na to ŻADNYCH dowodów. W dodatku nie masz jaj żeby powiedzieć mi to osobiście - jesteś zwyczajnym TCHÓRZEM.

Ponadto o masz problemy z percepcją rzeczywistości - to co napisał Snape, to zestawienie twoich wypowiedzi pokazuje twoje zakłamanie a nie jest żadną moją obroną - te dwa zdania mają oczywistoą i prostą wymowę - wcześniej przeszkadzało ci słowo "shit" i "ścierwo" (powtórzę jeszcze że to drugie jest slowem jak najbardziej cenzuralnym, drugi zaś znaczy tyle co "gówno" i należy do przekleńst raczej łagodnych) i to wcale nie kierowane pod adresem twojej śmiesznej osoby, tylko pod adresem głośnika, który ponoć ci "wisi" (kolejna niespójność zeznań) ale za zupełnie OK uznajesz zwymyślanie mojej osoby i publiczne oszczerstwa pod moim adresem. No więc albo jesteś święty i nie posługujesz się bluzgami w żadnej formie, albo jesteś jak Kali z prozyt Sienkiwicza - jak ktoś obrazić głośnik Kalego to źle, ale jak Kali kogoś obrazić to dobrze. Nie wiem czy się czegoś naćpałeś czy ze starości mózg ci się zwapnił, z taką hipokryzją to sie jeszcze nigdy nie spotkałem.

Co do mojego ośrodka badawczego - jaki jest taki jest, ale patrząc po tym jak wyglądają twoje popierdółki to i tak jest milion razy lepszy od twojego, który stanowią komp podłączony do netu i zapas rozsypujacych się mebli - i tak gdybyś miał elementarne poczucie przyzwoitości to byś siedział cicho bo jak sam przyznałeś wszystko co w życiu zrobiłeś to kilka gotowców, z taką marną wiedzą to trzeba mieć tupet żeby tak sie zachowywać. Przy okazji - jak to mawia moja mama - każdy osądza innych według siebie, ja już wiem skąd ten pomysł z kradzieżą intelektualną - jak sie całe życie jedzie na podpatrzonych projektach to trudno jest sobie wyobrazić że ktoś mógł zrobić coś samemu.

Co do zwrotki proponuję zakład - pokaż mi z czego twoim zdaniem zwrotka jest skopiowana, które kolumny mają taki sam układ głośników i geometrię przedniej ścianki? Przypominam że to na tobie ciąży udpowodnienie że coś ukradłem a nie na mnie że jestem czysty. Prawdopodobnie nic takiego nie znajdziesz, a jak znajdziesz to przywieź i sobie porównaj - daję słowo że nie zmasakruję ci gęby, choć to co zrobiłeś się do tego kwalifikuje. Albo mi udowodnij że jestem złodziejem albo nie pisz takich rzeczy więcej.

>Snape

Pozdrawiam. Czuję, że miło nam się będzie gawędziło, bez emocji i języka koszarowego.

>>5)Czy żeby nikt nie odkrył przekrętu?

>Nie bardzo wiem co masz na mysli. Rozwin Swoja wypowiedz.

Otóż, kto wie, jakie zwrotnice są w tych kolumnach? Nie napisał "sam je zaprojektowałem wg. takiego a takiego software'u", "ten i ten je zaprojektował", "rozebrałem taką a taką kolumnę i zrobiłem wierne kopie". Kupuje się kota w worku.

To wszystko oczywiście nie ma znaczenia, kiedy się buduje dla siebie lub dla szwagra. Co innego na rynek. Skoro firmowa strona internetowa jest pusta, to nie należy takiej firmie ufać.

Moje niewielkie zresztą osobiste doświadczenie opieram na tym, że zbudowałem kilkanaście różnych kolumn na podstawie schematów opublikowanych w latach 70-80-ych w fachowych czasopismach brytyjskich, mając zaufanie do ich autorów, bo przecież ktoś to sprawdził i skierował do druku.

Nasz wspólny przyjaciel przypomina przysłowiowego malarza, hydraulika albo murarza, który zaczyna fuchę od tego że miesza z błotem swego poprzednika. Od razu należy gościa wyrzucić z domu. Skoro on buduje na Revelatorach, to znaczy że inne głośniki to ścierwo i shit. Nie szkodzi, że są pięć razy tańsze i powstało na nich mnóstwo projektów.

Wesołego Alleluja

>Argos

Nie chcę się już kłócić.

Trzeba było nie pisać: "sam to wymyśliłeś czy zaczerpnąłeś ten tekst z koła Radia Maryja?" Tu jesteśmy kwita, ale nie ja zacząłem. "Moher=R.Maryja"

O nic nikogo nie oskarżam. Napisz = tak, sam opracowałem zwrotnicę, jest n-tego rzędu, m-elementowa, podział 3,4, albo 5 Khz. Uwierzę w każde słowo.

Nie używaj skinheadowego języka, pisz ładnie, nie wal młotkiem, dziękuj tym, którzy cię popierają, wysłuchuj tych, co mają inne zdanie. Czytaj to, co piszą i nie przekręcaj ich słów.

Ale przepraszam, jeśli się gdzies zagalopowałem.

Gdzie można tych odlewów posłuchać? Jestem łasy na nowe doświadczenia.

Wesołego Alleluja.

toptwenty, 6 Kwi 2007, 20:07

>>Otóż, kto wie, jakie zwrotnice są w tych kolumnach? Nie napisał "sam je zaprojektowałem wg. takiego

>a takiego software'u",

Co do software'u.... Nie bardzo rozumiem? Chodzi Ci o system pomiarowy? Czy o jakies symulatory itp?

Nie bardzo rozumiem sens podawania takiej informacji . Inni producenci tez sporadycznie o tym wspominaja..

>"ten i ten je zaprojektował"

po zapoznaniu sie z Forumowa wyszukiwarka i prasa , zdaje sie ze kolumny Argos projektowal p.Waldek Klawikowski

Swoja droga , co zmieni sie po podaniu takiej informacji? Ze pan taki a moze inny...

Poki co - calym szacunkiem dla wielu - scena audio nie dorobila sie jeszcze glosnych , rozpoznawanych nazwisk - tak jak jest to na swiecie np. Pass , Serblin czy inni.

>kupuje się kota w worku.

Powtorz to nabywcom roznych Xindakow , Kody ...

W przypadku Argosa - facet przynajmniej jest na miejscu

>Skoro firmowa strona internetowa jest pusta, to nie należy takiej firmie ufać.

Kol.McGyver tez nie ma strony www. , a zobacz ilu ludzi mu zaufalo...

>Moje niewielkie zresztą osobiste doświadczenie opieram na tym, że zbudowałem kilkanaście różnych

>kolumn na podstawie schematów opublikowanych w latach 70-80-ych w fachowych czasopismach

>brytyjskich, mając zaufanie do ich autorów, bo przecież ktoś to sprawdził i skierował do druku.

Czyli Argos ma upublicznic schematy swoich zwrotnic itp , ktos ma to sprawdzic , zatwierdzic . Taka komisja weryfikacyjna?

A moze od razu Komisja Sledcza...

>Nie szkodzi, że są pięć razy tańsze i powstało na nich mnóstwo projektów.

Pewnie ze nie szkodzi. Kazdy robi co lubi i chce

>Skoro on buduje na Revelatorach, to znaczy że inne głośniki to ścierwo i shit.

Klasyfikację lepszy - gorszy uważam za kwestię gustu. Ja akurat lubię scany i to klasyczne węglówki. Są szybsze od nich głosniki, ale nie dają takiego fajnego klimatu dzieki któremu 8535 jest przetwornikiem kultowym i za nic w świecie nie chciałbym mieć u siebie Accutonów (no, chyba ze byloby mnie stać na AA 300B, ale lepiej nie gdybać), na pewno jednak nie ośmieliłbym się nazwać ich gorszymi tylko dlatego że mi osobiście mniej się podobają i nie pasują do mojego zestawu.

Zgadnij , kto to napisal...

>Wesołego Alleluja

I Bog z Toba !

>Otóż, kto wie, jakie zwrotnice są w tych kolumnach?

Są cewki, kondensatory i rezystory. A powiedz mi jeszcze kto wie co jest w Avalonach, kto wie co jest w Wilsonach, kto wie co jest w AP Caldera na przykład? Pojkaż mi firmę która używa głośników dostępnych w DIYu i publikuje zwrotki. Tak, wiem ESA, ale dotyczy to tylko niektórych modeli wycofanych z produkcji. No i co, pewnie nie należy im ufać tak?

Nie napisał "sam je zaprojektowałem wg. takiego

>a takiego software'u", "ten i ten je zaprojektował", "rozebrałem taką a taką kolumnę i zrobiłem

>wierne kopie". Kupuje się kota w worku.

TO NIE KUPUJ!

>To wszystko oczywiście nie ma znaczenia, kiedy się buduje dla siebie lub dla szwagra. Co innego na

>rynek. Skoro firmowa strona internetowa jest pusta, to nie należy takiej firmie ufać.

TO NIE UFAJ - ALE NIE OSKARŻAJ FAŁSZYWIE. DAŁEM CI MOŻLIWOŚĆ PRZEKONANIA SIĘ - JEŚLI NIE CHCESZ Z NIEJ SKORZYSTAĆ TO MORDA W KUBEŁ.

>

>Moje niewielkie zresztą osobiste doświadczenie opieram na tym, że zbudowałem kilkanaście różnych

>kolumn na podstawie schematów opublikowanych w latach 70-80-ych w fachowych czasopismach

>brytyjskich, mając zaufanie do ich autorów, bo przecież ktoś to sprawdził i skierował do druku.

TAKIE DOŚWIADCZENIE TO NIE JEST ŻADNE DOŚWIADCZENIE. I WŁAŚNIE Z TEGO GÓWNIANEGO DOŚWIADCZENIA WYNIKAJĄ TWOJE OSZCZERSTWA, BO GDYBYŚ ZROBIŁ COŚ SAMODZIELNIE TO BYŚ WIEDZIAŁ ŻE JEŚLI SIE KORZYSTA Z GOTOWEGO PROJEKTU TO SKOPIOWAĆ TRZEBA WSZYSTKO, ODLEGŁOŚCI MIĘDZY GLOSNIKAMI, KĄT POCHYLENIA PRZEDNIEJ ŚCIANY, OBJĘTOŚĆ WEWNĘTRZNĄ SPOSÓB STROJENIA OBUDOWY A NAWET TAKIE NIUANSE JAK ILOŚĆ WZMOCNIEŃ NIE WPSOMINAJĄC O MATERIALE OBUDOWY, BO OBUDOWA RÓWNIEŻ STANOWI ŹRÓDŁO DŹWIĘKU I TYLK TWOIM ZDANIEM WYSTARCZY ŻE JEST DUŻA I CIĘŻKA. NIC BY MI NIE DAŁO GDYBYM PODPATRZYŁ ZWROTKĘ W INNEJ KONSTRUKCJI POSIADAJĄCEJ TAKIE SAME GŁOŚNIKI. FAJNIE JEST NIE ZNAĆ SIĘ W OGÓLE NA RZECZY I SIĘ MĄDRZYĆ A POTEM JESZCZE ODWRACAĆ KOTA OGONEM I WMAWIAĆ LUDZIOM ŻE TO JA SIĘ MĄDRZĘ I ROZPYCHAM. MOŻE I SIĘ MĄDRZĘ, ALE W ODRÓŻNIENIU OD CIEBIE COŚ WIEM. TEŻ NIE WSZYSTKO, ALE PRZEZ 3 LARTA WIĘCEJ SIĘ UCZĘ NIŻ TY PRZEZ 30 I SORRY TAKI KTOŚ JAK TY JEST DLA MNIE GÓWNIARZEM BEZ WZGLĘDU NA WIEK

>

>Nasz wspólny przyjaciel przypomina przysłowiowego malarza, hydraulika albo murarza, który zaczyna

>fuchę od tego że miesza z błotem swego poprzednika. Od razu należy gościa wyrzucić z domu. Skoro on

>buduje na Revelatorach, to znaczy że inne głośniki to ścierwo i shit. Nie szkodzi, że są pięć razy

>tańsze i powstało na nich mnóstwo projektów.

RAPTEM O NBIEKTÓRYCH MODELACH AUDAXA NAPISAŁEM ŻE TO JEST SHIT I MIAŁEM PODSTAWY ŻEBY TAK TWIERDZIĆ, I NIC NA TO NIE PORADZĘ ŻE TOBIE SIĘ TO NIE PODOBA. O SERII PRESTIGE NAPISAŁEM ŻE SĄ ONE BARDZO PORZĄDNIE WYKONANE - WIĘC WYPRASZAM SOBIE GENERALIZOWANIE. ZA JEDNO JEDNAK MUSZĘ PRZEPROSIĆ - RZECZYWIŚCIE, NIE WZIĄŁEM POD UWAGĘ JEDNEGO FAKTU - ŻE POWSTAŁO MNÓSTWO PROJEKTÓW NA AUDAXACH - BO WIDZISZ - DLA MNIE TO NIE JEST PROBLEM ZROBIĆ SOBIE SAMEMU KOLUMNĘ I NIE MUSZĘ BAZOWAĆ NA CUDZYCH POMYSŁACH - DLATEGO TEŻ NIE WZIĄŁEM TEGO CZYNNIKA POD UWAGĘ ZA CO WALĘ SIĘ W PIERSI. CO DO 5 RAZY NIEJSZEJ CENY - ZNAM 10 INNYCH RÓWNIEŻ 5 RAZY TAŃSZYCH OD REVELATORA GLOSNIKÓW WYSOKOTONOWYCH, KTÓRE GRAJĄ NIE GORZEJ NIŻ TE AUDAXY A SĄ DOBRZE ZROBIONE W TYM RÓWNIEŻ PRODUKCJI TONSILA KTÓREGO Z KOLEI TY NAZWAŁEŚ SHITEM I NIE MA Z NIMI KŁOPOTÓW ŻE MEMBRANA ODPADA OD CEWKI I MÓWIĘ TO NA PODSTAWIE DOŚWIADCZENIA POLEGAJĄCEGO NA SAMODZIELNYM KONSTRUOWANIU RÓŻNYCH FILTRÓW DLA DANEGO GŁOŚNIKA A NIE TYLKO NA ZBUDOWANIU JAKIEGOŚ PROJEKTU I PODMIANIE WYSOKOTONÓWKI NA INNĄ.

ARGOS, teraz to już przeginasz i zachowujesz się już nawet nie jak forumowy pieniacz, tylko wręcz jak cała zgraja pieniaczy. Toptwenty napisał że nie chce się kłócić, przeprosił nawet i życzył wesołych świąt. A Ty co? Dalej swoje. Opanuj się chłopie.

McGyver, 6 Kwi 2007, 21:00

>ARGOS, teraz to już przeginasz i zachowujesz się już nawet nie jak forumowy pieniacz, tylko wręcz

>jak cała zgraja pieniaczy. Toptwenty napisał że nie chce się kłócić, przeprosił nawet i życzył

>wesołych świąt. A Ty co? Dalej swoje. Opanuj się chłopie.

Czytaj uważniej - wesołego Alleluja to napisał do Snape'a a nie do mnie, pod moim adresem dokładnie te same oszczerstwa jak były. A to że kłócić się nie chce to jest taka sama hipokryzja od samego początku - to nie ja zacząłem trollować wątek, udzielałem wyjaśnień jak należy filtrować wysokotonówkę i nieopatrznie napomknąlem o Audaxie, toptwenty tak jak nie miał nic do powiedzenia co by miało wspólnego z wątkiem tak miał bardzo dużo do powiedzenia w kwestii audaxów i że się nie znam. poza tym ja mam taką zasadę że czyszczę swoje brudy sam o tobie proponuję robić to samo - czy jak w którymś wątku w którym ty miałeś jakiś spór zabierałem głos? Otóż nie i proszę o to samo. To mnie publicznie znieważono i to ja zadecyduję kiedy będzie dość.

Wesołych Świąt.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.