Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podłogowe do 1700max?

thoms

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomoc potrzebna. Ostatnie tematy z tego co mi wyszukiwarka pokazała są z 2005 roku.

Przyszła żonka zezwala na zakup pod warunkiem, że będą w jasnej okleinie typu buk :)

Aktualnie gram na Tannoyach m2 i Nadc320bee no i w związku z tym, że zmieniam mieszkanie i metraż to chciałem coś konkretniejszego. Przyszły system miałby grać na około 21m^2.

Nie obraziłbym się gdyby przyszłe głośniki miały dobrze schodzący bas i wyrazistą średnicę.

Jeżeli Panowie możecie podrzucić pare pomysłów to byłbym wdzięczny, bo jak na razie to mój zakup opiera się na opinii gazetowej.

https://www.audiostereo.pl/topic/30132-kolumny-pod%C5%82ogowe-do-1700max/

ktoś niedawno sprzedawał tu AA phoebeII chyba w okleinie bukowej... No i widzę, że gipsy2 ma w ogłoszeniach kolumny.. co prawda nie jest to buk, ale za tą cenę to podejżewam, ze skasuje wszystko co jest na rynku. Słuchałem jego kolumn i to naprawde gra. Stolarki też seryjnie takiej nie dostaniesz. no i nie musisz czekać. tu są już gotowe... głośniki wsadzone najwyższego sortu.

Do 1700 to pewnie spokojnie da sie kupic nowe Phoebe - jak sie potarguje z Panem Michalem.

Ktos podobno sprzedawal na forum Mimasy.

Audio Academy bedzie pasowac do NADa no a z tymi Tannoyami to nie ma nawet czego porownywac :-)

pszufe, 11 Gru 2006, 12:00

>Do 1700 to pewnie spokojnie da sie kupic nowe Phoebe - jak sie potarguje z Panem Michalem.

>Ktos podobno sprzedawal na forum Mimasy.

>Audio Academy bedzie pasowac do NADa no a z tymi Tannoyami to nie ma nawet czego porownywac :-)

Witam

Ptwierdzam to co napisal kolega ''pszufe'' sam przed AS2006 odebralem od pana Michala nowki Phoebe II za 1700PLN ;) polecam choc u mnie graja w innej konfiguracji.

pozdro

Lakers

thoms, 11 Gru 2006, 03:21

>Panowie pomoc potrzebna. Ostatnie tematy z tego co mi wyszukiwarka pokazała są z 2005 roku.

>Przyszła żonka zezwala na zakup pod warunkiem, że będą w jasnej okleinie typu buk :)

>Nie obraziłbym się gdyby przyszłe głośniki miały dobrze schodzący bas i wyrazistą średnicę.

>

>Jeżeli Panowie możecie podrzucić pare pomysłów to byłbym wdzięczny, bo jak na razie to mój zakup

>opiera się na opinii gazetowej.

Nie opieraj się na opinii gazetowej. Nie opieraj się również na opinii forumowej, tylko koniecznie zrób sobie odsłuch co najmniej kilku kandydatów zanim podejmiesz decyzję. Ja ze swej strony sugeruję polować na używane Dali 450.

Witam,

z całą odpowiedzialnością polecam AA Phoebe II. Phoebe posiadam 1,5roku z Nadem 320BEE. Na początku grały te kolumny w 14m2 i było super -może nawet trochę za dużo dźwięku w tak małym pokoju i na dodatek niskim. Grałem zawsze na godzinie 9tej. Od dwóch miesięcy mieszkam w innym mieszkaniu w pokoju prawie 23m2. Przed przyjściem do tego pokoju byłem przerażony jak takie małe podłogówki poradzą sobie w dużym pokoju. I wielkie moje zdziwienie grają jeszcze lepiej jak przedtem. Poleprzyła się scena, dużo powietrza i ten bas -chwilami aż mi szczęka opada, że taki mały głośnik wprawia podłogę w wibracje i zachowuje przy tym pełną kontrol. Pewnie nie jest to bas jak tuby czy z większych kolumn, ale jeśli znajduje się na płycie to jest podany w bardzo prawidłowy sposób.

Docelowo myślę o Hyperionach, ale ze względów finansowych muszę zadowolić się tymi. Ogólnie Phoebe doskonale sobie radzą z tym metrażem, wypęłniają cały pokuj muzyką i to wjakim stylu, nie ma żadnegu dyskomfortu ze słuchania muzyki, za małą kasę mamy już bardzo rasowy dźwięk. Jestem bardzo zadowolony z tych kolumn i następne kolumny będą też z Łodzi.

Z Panem Michałem ? :) Sorki nie wczajony jestem możecie mnie oświecić któż to taki?

W pierwszych planach myślałem właśnie o tych phoebe i o avance :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

plus tam jeszcze pare innych. Gorsza sprawa jest taka, że żeby niestety posłuchać tego to muszę pojechać do Sztolicy. To się wiąże z tym, że 100zł w plecy. Co trochę jak wiadomo boli.

Dzięki wielkie za pomoc! Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Dzięki Maxus

Thoms, to gdzie Ty mieszkasz że wycieczka do stolicy skrobnie Cię stówkę?

A tak w ogóle, to nie traktuj tego tak, że 100zł w plecy. Przynajmniej posłuchasz czegoś, sprawdzisz kilka opcji i być może dzięki temu unikniesz chybionego zakupu. W tym kontekście taka wycieczka to nie strata, a inwestycja.

A o Avancach Omega 503 zapomnij, AA są od nich lepsze. Przetworniki to wprawdzie ta sama półka, ale za to obudowy i konstrukcja zwrotnic to zupełnie inna klasa.

>Aktualnie gram na Tannoyach m2 i Nadc320bee no i w związku z tym, że zmieniam mieszkanie i metraż to

>chciałem coś konkretniejszego.

Jeśli lubisz Tannoye to może tym razem też coś z tej marki - może f4?

Świdnik pod Lublinem :) Autobusem się nie przejadę bo tachanie Nada po mieście odpada, a później ewentualnie kolumn. Do Wawki mam 160-170km x2 - jakieś 350km. Moje bydle z 12gazu żre albo i lepiej bo teraz zimniej. to da tak pod 40 litrów z hakiem gazu. U nas niestety nie ma za bardzo gdzie posłuchać normalniejszego sprzętu...

>>Jeśli lubisz Tannoye to może tym razem też coś z tej marki - może f4?

Hmm....Co do tannoy radze uwazac od serii M, zleciała na twarz (jak na mój gust) pozatym mozesz za ta cene dobrac wiele innych ciekawych kolumn a nie tannoye F4 bleee (sorx ale słuchałem z HK970 i Nadem 320bee i raczej blee tyle powiem w porównaniu co miałem za 1800zł VifaDx26tc(jezeli dobrze pamietam)+vifa Xt18Wh to Boze trzymaj mnie :P

Tannoy wymiekaaaaaa pod kazdym wzgledem no moze oprócz tabliczki i emblemaciku z przodu....

Pozatym nie skupiaj sie tylko na sklepowych bo to czasami wychodzi ze nie trafisz i trach...(miałem tak z F2 oraz F3(testy na gust)) wiec pomyśl zanim kupisz i posłuchaj.....

>Świdnik pod Lublinem

Może to nie to samo co salony audio w Stolicy... ale możesz przejechać się do Melomana. Wybór sprzętu chyba największy w Lublinie (chociaż niektóre marki tylko na zamówienie), posłuchać można w warunkach... przyzwoitych... jak również kupując za gotówkę liczyć na negocjację ceny ;)

Maxus - pw. pierwszy post :) Nad320bee. Słucham naprawdę róznej muzyki od Floydów, przez Kralównę, po muzyke klubową. Nie lubię muzyki klasycznej... Jakkolwiek by to nie grało ja po prostu przy niej zasypiam. Rock, Jazz głównie.

Jeśli chodzi o Melomana to znam sklep. Nie chciałbym się wypowiadać...Bo jak startowałem z zabawą w audio to zostałem całkowicie beznadziejnie przywitany. Od tamtej pory jakoś omijam, w szczególności, że raczej sprzęt u nich nie jest na moją kieszeń...

• 3 tygodnie później...

>Mc Gyver

Co do Dali 450 - o ile mnie pamięć nie myli były produkowane w 2 okleinach - czarna i machoń, o jasnym buku, o który pytał thoms, nic mi nie wiadomo.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Ostatnio na Allegro gościu miał Heybrooki HB4 za 1850zł i nie poszły... może więc jeszcze coś utargujesz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego z Radomia więc nie masz daleko...

A HB4 mam osobiście i jak dla mnie grają rewelacyjnie z solidną podstawą basową... Nie wiem tylko czy 20m2 to dla nich nie będzie za mało...

Ukryta Zawartość

Luxmany i winyle 

Acha... też dopiero zauważyłem ten kolor... no niestety Heybrokki z Allegro nie są w w twoim typie... to bardzo ciemny grafit... jak moje... tylko, że u mnie pasuje ten odcień...

Luxmany i winyle 

Moze to?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Panowie dziękuję serdecznie za pomoc. Zdecydowałem się ostatecznie na Tannoye Sensync dc2. Żona była zrozpaczona bo kolor różany i maskownice grafitowo niebieskie ale jak juz stanęły w pokoju to przeszło jej :)

Co o nich myślicie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.