Skocz do zawartości
IGNORED

CD do 1000zł

pete

Rekomendowane odpowiedzi

A coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

co sądzicie o tym denonie?

Ukryta Zawartość

No cóż sprzęcik max budżetowy.

Zagra tak jak kosztuje.

Nie oczekuj, że z półki dostaniesz sprzęt za 1000 zł, który zagra jak za 3-5K.

Jeśli chcesz słuchać muzyki przez duże M i wydać na to tylko 1K to w grę wchodzi tylko przetwornik Stelmacha + zegar albo inny tunning.

Rady, radami ale na tej podstawie nie podejmiesz decyzji. Musisz posłuchać sam. Inni co najwyżej mogą wskazać Ci kierunek poszukiwań.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zgadzam się w pełni. Ja oczekuję tego że sprzęt za 1000 zł zagra jak sprzęt za 1000 zł, w pełni wykorzysta to co można w tej kwocie zmieścić i tyle. Po prostu nie chcę kupić bubla tylko maxa w tej cenie a ponieważ nie jestem bardzo wyrobionym słuchaczem to zwracam się do Was. Dla mnie jest problemem ocena czy np podana tu yamaha czy ten denon jest lepszy, a może w tej kwocie nie ma się co wysilać bo wszystko gra ok jak na tą cenę a w grę wchodzą tylko preferencje słuchającego. Chcę uniknąć bubla.

Własnie , własnie gdzie jest zew. pzretwornik P. Stelmacha ? wiosna nasz katowicki kolega obiecał wersje zew. na złacza ( wg wyboru ) coax , optyk lub usb .I cisza .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Możesz sprowadzić sobie DAC i kupic do tego CD philipsa z wyjsciem cyfrowym jako transport. Np Philips 604 lub 614 spokojnie wystarczy a to kwota koło 80zł.

Więcej tutaj:

Ukryta Zawartość

Jak boisz sie importować z chin to poczekaj troche. Zapowiada sie ze forumowicze beda zmieniali DACi na droższe to tamte beda na pewno odsprzedawać.

Jeśli nie boisz sie używanych to za 1000 można pewnie juz kupic NAD542 a gra ponoc sporo lepiej od 521.

Ukryta Zawartość

Tak, ale dla tych Chińczyków to podstawowe zajęcie a ja robię to (i "wewnętrzny" i inne rzeczy) w ramach swojego "wolnego" czasu - na normalnym urlopie bylem ostatnio 10 lat temu.

• 11 miesięcy później...

Wracam z wątkiem :-)

Myślę, że warto byłoby zebrać doświadczenia i wrażenia w jednym krótkim i czytelnym wątku, bez wycieczek osobistych itp. No i też zaktualizować ceny.

Sam jestem zainteresowany tematem, więc podam jakie mam pomysły:

Cd pod "Stelmacha" za około 150zł + "Stelmach" w tej chwili 980zł + ewentualny zegar 170zł - trochę przekracza to budżet, razem jest około 1300zł.

Sony CDP-X555ES - za około 1000zł (wg Piotrka608 lepszy niż Stelmach, ale wpis dotyczył prawdopodobnie starej wersji przetwornika)

Onkyo 7711 - około 800zł

Niestety nie mam możliwości ich porównania - zdaje się na WAS.

Znających inne popularne odtwarzacze, proszę o wpisy, najchętniej z rangowaniem.

Aha, istotne jest nie tylko brzmienie - trwałość, dostępność i cena lasera też.

pytanie do pana Andrzeja, jakie parametry wejsciowe powinien miec wzmacniacz pod pana przetwornik, poniewaz cd ma bardzo glosne wyjscie, niektore wzmacniacze tego nie znosza, pojawiaja sie przesterowania, podlączalem tego cdeka pod rozne wzmaki i jedne graly dobrze drugie mniej, od czego to zalezy?

kacpero_1:

>większość "mądrali" która wybiera starsze modele cd , to ludzie którzy wiedzą dokładnie czego chcą

>od dzwięku .

... a także nie mają pieniędzy na nowsze konstrukcje, więc dorabiają ideologię do kupowania zabytków.

witajcie

dokładnie jak pisał przedmówca - tych co nie stać na dobry dźwięk w dużych pieniadzach wybierają starocie za znacznie mniejszą kasę.Ja wybrałem 555es, przy zdalnej pomocy Piotr608 (pozdrawiam) wymieniłem laser za 3 stówki i cieszę się muzą.

Ps.Jestem amatorem w te klocki, ale słuchałem kilku konstrukcji w tym przedziale cenowym i owego 555 nie zamieniam :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.