Skocz do zawartości
IGNORED

denonDCD1500AE kontra cambidge 640 v2 -

marekk

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem taki problem. Pisanie czy ktoś porównywał chyba nie ma większego sensu. Kwestią są włąsne upodobania, rodzaj muzy, zdanie kobiety :-).

Słuchałem, słuchałem i Denona wybrałem...bo mi pasował.

Pozdrawiam

Jeśli lubisz brzmieniowe suchoty - to kambodżę

Ja porównywałem Denona do Naima CD5i i Sony Xa30ES - dla mnie Denon jest gdzieś pomiędzy tymi dwoma.

Najlepiej sam porównaj.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>siemanko

>ja tego kambodza nie slyszalem natomiast ten denon to wspanialy cedek rozdzielczosc scena barwa generalnie haronia i spojnosc analitycznosc no i szlenie audiofilski a wady...

> moim zdaniem troszke za bardzo rozswietlony w gorze oraz bardzo ozywiony (chociaz niektorym taki sposob prezetacji moze przypasc do gustu)

• 4 tygodnie później...

Porownywalem wczoraj tego Denona do Ushera CD-1. Moim zdaniem Usher zjadl Denona na sniadanie. W porownaniu do Ushera, Denonowi brakuje nasycenia, dzwiek jest lekki, momentami zbyt ostry i techniczny, calkowicie pozbawiony magii i czaru. Zaraz po odlsuchu Ushera, intrumenty wykreowane przez Denona wydawaly mi sie sztuczne i jakby wyciete z kartonowych pudelek. Juz bym wolal NAD 542, ktorego ewentualnie moznaby troche stuningowac.

Jedyna wada Ushera, ktora udalo mi sie wychwycic, byl lekki niedostatek dynamiki. Gdyby nie to, pewnie moglby spokojnie konkurowac z odtwarzaczami 2x drozszymi. Sluchalem kiedys Roksan Caspian CD( 6500 PLN), i wprawdzie nie mialem okazji porownac tych dwoch odtwarzaczy bezposrednio jednego po drugim, w tych samych warunkach, ale zaryzykuje stwierdzenie, ze Usher lepszy... No przynajmniej ja mysle o nim z wieksza sympatia. Rozumiem tutaj oczywiscie dziwek w kategoriach bezwzglednych, w kontekscie relacji jakosc/cena, sprawa jest chyba oczywista... Niedostatki dynamiki Ushera mozna zniwelowac laczac go z mocnym dynamicznym tranzystarem. Bardzo fajnie zagral z NAD 372, gorzej moim zdaniem z Exposure - bylo juz za slodko, az lukier sciekal :-)

a ja ci polece pojechac i posluchac

z roznymi kolumnami/wzmakami roznie te cd beda brzmialy

jak ktos podlaczy denona do zestawu X i bedzie gralo super a inny do Y i bedzie szajs

analogicznie z cambridge, co tym bardziej powoduje u mnie smiech gdy slysze jak yntelygenci wypowiadaja sie ze cos gra tak czy siak nie piszac na czym tego sluchali

Porównywałem bezpośrednio Denona i CA i wybrałem CA. Denon grał mało ciekawie, nie wciągał. Odpadł po przesłuchaniu płyty AC/DC Live. Zabrakło mu, że tak powiem wykopu ( ta płyta nie jest przez przypadek wybrana, często zestawy się wykładają na CD1 utw 10 i zdecydowanie należy to do mojego zestawu odsłuchowego ).

Kolumny były te same ( Mimas II ), pomieszczenie to samo, kable też. Wzmacniacz z CD Denona to też Denon z tej samej serii, analogicznie CA.

Słuchałem również zestawu Denona 2000AE i też mnie nie przekonał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.