Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zamienić Musical Fidelity E10???

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam!

Noszę się z zamiarem zmiany czegoś w moim systemie. Początkowo wymyśliłem, że wymienie wszystko na Piano Crafta, ale pomysł upadł, bo chyba nie dorówna on mojemu obecnemu sprzętowi, a cofać się raczej bym nie chciał. Wymyśliłem, że wymienie wzmacniać na jakiś lepszy. Może jakiś Sony z serii ES np. FA 30 ES??? Generalnie zależy mi na miękkim i głębokim basie (brakuje mi tego troszkę w moim Musicalu) reszta mi się bardzo podoba. A może lepiej wzmacniacz zostawić w spokoju i wymienić jakąś inną część mojego zestawu? Budżet to ok 1500 zł.

Mój sprzęt to:

wzmacniacz: Musical Fidelity E10,

cd: Pioneer PD-S 703

tuner: Pioneer F-208 RDS

kolumny: Mission M71i

sieciówka: Starburst mkII,

kable głośnikowe: "góra" Audionova Solaris, "dół" Nakamichi OFC (plecionka srebra z miedzią),

interkonekt: Audionova Phobos mkII.

Jak myślicie co wymienić, żeby było lepiej? Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Postęp będzie ogromny,pogadaj ze sprzedającym,może jeszcze zejdzie z ceny.

Ukryta Zawartość

Musical ma mało basu? Raczej Mission zamień na coś większego. Zamienisz musicala na sony czy denona i bedziesz miał jazgot. Podoba Ci się mission zamień na wolnostojące. Może jakiś JmLab-y ? Te kolumienki, moim zdaniem ograniczaja mocno resztę zestawu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z ciepłym z natury Musicalem dobrze grały starsze kolumny JMLaba z głośnikami z polikewlaru.

Świetne JMLab Point Source 5.1 można już wyrwać za ok 2 tys. Skok jakościowy murowany.

• Redaktorzy

jeśli podoba Ci się brzmienie E10 to posłuchaj E30:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jestem przekonany, że dopóki nie zmienisz kolumn to wymiana elektroniki nic specjalnie nie poprawi, szkoda pieniążków. Najsłabsze ogniwo to kolumienki. Miałem MF E10, który grał z JmLab Cobalt 810 (małe podłogówki) i wiem, że czego jak czego ale basu to mu nie brakuje (nie złego basu).

A ile metrów ma pokój ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.