Skocz do zawartości
IGNORED

opinie o JBL STUDIO L 8400P

giersz

Rekomendowane odpowiedzi

mam okazje tanio nabyć JBL STUDIO L 8400P , ale nie mam mozliwosci przesłuchania tego suba . Czy ktos słyszał go w akcji . ? Słuchałem JBL E250 i nawet mi sie spodobał . Czy JBL STUDIO L 8400P gra podobnie ? z gory dzieki za odpowiedz

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/30468-opinie-o-jbl-studio-l-8400p/

Witam! Parametry zmierzone ma on takie:

Frequency response (at 2 meters):

37 Hz to 110 Hz ±2.1 dB

Bass limits (lowest frequency and maximum SPL with limit of 10% distortion at 2 meters in a large room):

112 dB maximum SPL at 62 Hz

spadek ~ 16dB/octave poniżej 50Hz !

Na moje oko nie jest on kopalnią niskiego basu. Ale pewnie gra przyzwoicie, bo to konstrukcja zamknięta, co jest stosunkowo rzadkie. Jesli wolno spytać, to za jaka cenę możesz go dostać, jestem ciekaw czy seria studio jest dalej taka droga?

To dobrą masz cenę na tego JBL-a. Ten ultracube 12 jest ok. do KD, ale np. do muzyki się zbytnio nie nadaje. Mnie dziwi, jak sub, który ma rzekomo 1,5 kW w szczycie, waży 16,3 kg??? Nie wiem czy ten ultracube 12 nie wyskoczy przez okno...

ultracube to specyficzna konstrukcja, oprócz głośnika niskotonowego znajduje się w nim membrama bierna, dzięki czemu obudowa może byc znacznie mniejsza... powinien miec przez to bardzo dobrze kontrolowany bas przy zachowaniu "potęgi" brzmienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.