Skocz do zawartości
IGNORED

Sub do 1000zl 70 % do muzyki

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje subwoofer który w miare zagra z kolumnami infinity beta 40 żeby wypełnic bass, tylko niestety budżet ograniczony w tym przypadku do 100zł.Prosze o pomoc np z własnych doswiadczeń, doradźcie coś . Może być używane .

https://www.audiostereo.pl/topic/30533-sub-do-1000zl-70-do-muzyki/

Mam do sprzedania diy za połowę tej ceny czyli 500zł Subwoofer ładnie ciągnie od 30Hz i ma ładnie brzmiący napęd na LM3886 Ponadto obudowa 30L netto nie zagraci pokoju. Moim zdaniem bije wszelkie kody itp. za 1000zł

Info na priv

Manioslawa, jesli to pytanie do mnie to prawde mowiac nie wiem. Jeszcze nie dojrzalem czy tez nie stwierdzilem potrzeby posiadania suba.

Z zakupem sie nie spiesz, zacznij obserwowac ceny na np. allegro, poczytaj troche opinii na forum i zacznij odwiedzac o ile to mozliwe salony audio. Do 1000 napewno cos ciekawego znajdziesz.

Pozdrawiam.

Jak dla mnie ten w podanej cenie nie ma konkurencji - kupiłem go jakiś czas temu i jestem z niego bardzo zadowolony. Nie jest to może model S-12, który jest jeszcze lepszy ale i tak normalnie ten S-10 kosztuje ponad 2000 zł. Ze swojej strony modę polecić prawidłowość tranzakcji-przebiegła bezproblemowo a subwoofer nowy,na gwarancji(obawiałem się, że coś będzie nie tak gdyż na aukcji jest wzmianka o poekspozycyjnym stanie) Również słucham dużo muzyki z jego wykorzystaniem-koncerty DVD i muszę przyznać, że jest to zupełnie inna liga niż poprzednia KODA 850, którą jakiś czas temu sprzedałem. W kinie w moich 17m2 spisuje się jak na moje zapotrzebowania rewelacyjnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

AT

Zastanawiałem sie nad tym mirage tylko opinie na jego temat są bardzo podzielone, jedni twierdza podobnie jak ty że bajka i ogolnie super drudzy że to najgorszy sub mirage , i w tej chwili to ja już nic nie wiem .

No własnie, ja miałem podobne obiekcje-pewnie zasugerowałeś się wpisem Norwidos-a.Również wahałem się pomiędzy S8 a S10.Skoro Norwidos miał możliwość porównania tych 3 modeli poprosiłem go o głębsze wyjaśnienie jego poprzedniego wpisu na forum. Oto jaką otrzymałem odpowiedź:(mam nadzieję, że się nie obrazi gdyż było to PW lecz myślę, że dla ogólnego dobra przyszłego wyboru kolejnego forumowicza należy uchylić robką tajemnicy:)

"Wiem, że zabrzmi to trochę jak truizm ale tak na prawdę to najlepiej jest samemu porównać bo FRX-S 10 jest obiektywnie lepszy od S-8 natomiast w odniesieniu zrelatywizowanym cena/jakość był gorszy w porównaniu z S-8 gdyż jego cena podstawowa ponad 2tyś zł powoduje znacznie większe oczekiwania. Co do buczenia to prawda jest też taka że nie miałem tego S10 w bezpośrednim porównaniu z S8 tylko słuchałem w innym pomieszczeniu z innymi kolumnami i na chwilę obecną pamiętam tylko że S10 bardziej przypominał S12 od S8. Ja do 17m2 nie wachałbym się jednak zastosować S10 pod warunkiem że grałby maksymalnie odcięty na basie. Nie wiem jak S10 ale S12 miał fajny przełącznik +/- 3db przy 50hz co dawało możliwość profilowania brzmienia"

Ja wybrałem S10 i nie żałuję-tym bardziej, że oceniam go na możliwości/cenę zupełnie inną niż kryteria wg których oceniał S10 Norwidos. To nie ponad 2kzł (przyznaję w tej cenie znajdzie się wielka konkurencja) lecz 799 zł a w tym przedziale sprawa wygląda zupełnie inaczej. Pozdrawiam.

AT

Cieżko bedzie znalezc gdzies jeszcze do odsluchu model tego suba sa w sprzedazy od 2000r(albo i wczesniej) .Ale za 799zl to naprawde swietna propozycja.Ale i tak radze posluchac kazdemu pasuje co innego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.