Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzet stereo do glosn Unitry za

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam,

ostatnio zauwazylem ze dzwieki wydobywajace sie z mojego komputera sa puste, malo wyraziste i nie nadaja sie do sluchania muzyki.

Postanowilem sobie kupic sprzet grajacy. Mam wierze Sony cmt-cp11 ,ale nie jestem z niej w pelni zadowolony.

W domu mam glosniki Unitry (8 omowe, A-17 20 VA) i chcialbym je wykorzystac bo sie kurza tylko a sa w b. dobrym stanie (wzmacniaczem do nich jest adapter).

Prosze o pomoc w doborze sprzetu. Mam na to okolo 1000zl ale pewnie nie chcialbym wydac tej calej kwoty.

W gre wchodzi oczywiscie Allegro (najlepiej warszawskie aukcje).

Slucham glownie muzyki rockowej i jej pochodnych.

Z góry dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/30579-sprzet-stereo-do-glosn-unitry-za/

Sony TA-F550/570ES + CDP-X222/202/227/229 ES. Jak tanio to kupisz i sprzedasz te Tonsile i miniwieżę Sony to powinno starczyć jeszcze na dobre kolumny. Ewentualnie możesz kupić jakiś amplituner Denon/Pioneer(SX339/777)/Yamaha i CD do kompletu to będzie trochę taniej niż ES.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kolega nie zdaje sobie sprawy ze glosniki Unitry nie bardzo nadaja sie do sluchania. Nawet jesli cos uda sie do nich dokupic to beda sukcesywnie zanizac parametry sprzetu. Jakie widze wyjscie? Sprzedac te wiezyczke (wcale sie nie dziwie ze nie gra) dolozyc te 1000zl i kupic Pianocrafta. Kolejna mozliwosc to poskladac sobie zestaw: wzmacniacz cd tuner i kolumny. Jednak na doborze komponentow w tej cenie trzeba sie dobrze znac.

post-1457-100000665 1170308417_thumb.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Niestety wieza ma przejsc w inne rece wiec sprzedac nie moge, natomiast ten Pianocraft to juz jak dla mnie majatek kosztuje

Wiem ze zlozenie zestawu jest rzecza niezwykle trudna ale wlasnie dlatego zglosilem sie tu do panstwa

a co do glosnikow unitry to zawsze w przyszlosci bede je mogl wymienic a narazie mogly by mi sluzyc, chyba ze rzeczywiscie sa bardzo badziewne. Osobiscie nie widzialem ich w akcji bo adapter nie dziala wiec jak juz mowilem stoja i sie kurza

macyek no nie sa to rewelacyjne głosniki ...szczerze i warto je wymienic na cos lepszego moze byc tez z tonsilu czy z drugiej reki z allegro..a nie masz ich fotek moze warto poprostu wymienic głosniki..na lepsze

Gość

(Konto usunięte)

chyba nieprecyzyjnie sie wyrazilem

wieza nie do konca nalezy do mnie, ja z niej korzystalem, ale teraz chce sobie zakupic swoj wlasny sprzet, a ze nie bylem do konca usatysfakcjonowany z jakosci dzwieku z niej sie wydobywajacego i ze pokoj zagracaja mi wielkie glosniki Unitry postanowilem sie do was zwrocic o jakas pomoc.

troche to zawile ale wierze ze jest to wystarczajaco zrozumiale

dziekuje ze mi pomagacie

Gość

(Konto usunięte)

Moze mi ktos doradzic czy ten wzmacniacz : http://www.allegro.pl/item154157570_denon_pma_280_wspanialy_wzmaciacz_made_in_japan.html sie do czegos nadaje wraz z moimi glosnikami unitry i dobrac do tego jeszcze jakiegos cedeka?

Na początku napisałeś ze nie zadowalają Cię dzwięki wydobywające sie z Twojego komputera... tak więc skoro żródłem ma byc komputer to odpuść sobie odtwarzacz płyt kompaktowych, z którego pewnie za często nie będziesz korzystał, i ten 1k pln przeznacz na wzmacniacz i kolumny, przykładowo Yamacha ax-520 i kolumny chociaż by audiomega, magnat, lub tonsil. I taki zestaw bedzie napewno kilka krotnie lepszy od tego, na którym grasz obecnie. Jeżeli widzisz jakieś możliwości zdobycia większej kwoty pieniędzy to, wtedy za 1k kupujesz wzmacniacz i chwilowo podlaczasz pod niego kolumny od sonego i gdy juz zaopatrzysz sie w drugi 1k, kupujesz maestro II z drugiej reki.

Tak ja bym zrobił, ale to tylko moja opinia ...

Pozdr Jaabaa

Gość

(Konto usunięte)

Korzystanie z komputera jako zrodla odpada bo moja skrzynka dosc glosno pracuje i przy lepszym sprzecie szkoda by mi bylo zagluszac dzwiek (mi to mnie denerwowalo)

Nadal obstaje przy tym by kupic cedeka i jakis wzmacniacz do glosnikow

moze troche glupia sie upieram ale taka opcja jest dla mnie najlepsza pod wieloma wzgledami, miedzy innymi finansowo

wciaz jednak nie wiem jaki wzmacniacz kupic (czy ten podany wyzej jest dobry?) i jakiego cedeka

Witam,

Na pewno nie kupuj zadnych audiomega ani voice kraft! Lepiej juz jakies starsze, na allegro jest na prawde duzo okazji. co do cdka.. Ja korzystam z SONY CDP-950 z TDA1514 (czy co on tam w srodku ma) a kupiłem go za 150zł, nie narzekam na jego brzmienie szczegolnie za tą cene. Ampli mozna kupic za 200-300zł, kolumny też tyle. Mozesz wymieniac z czasem kolejne czesci zestawu. Jak duzy to pokój? Moze wystarczą małe monitorki, nie od razu wielkie pudła...

Pozdrawiam,

Adrian

Gość

(Konto usunięte)

Pokoj mam 10m2

jak moglbys jakies konkretne na allegro znalezc egzemplarze (najlepiej z warszawy) bo ja sie kompletnie nie znam

jak juz wczesniej pisalem chcialbym wykorzystac glosniki unitry ale jezeli uwazasz ze to debilny pomysl to moge kupic jakies glosniczki (byle by sie w cenie zmiescic) w koncu nie sa potrzebne duze do tak malego pomieszczenia

Wykorzystywanie unitr nie ma sensu, ale nie ma tez sensu kupować czegoś co nie zagra wcale lepjej niż unitry, wzmacniacz najlepjej do 400zł jakas yamache albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do tego moge zaproponowac CD Technicsa ( i teraz uśmiech szyderczy w oczach sprzętofili ) SL PG480A, ktory moge oddac za jakąś tam cenę (ok 100pln), i kolumienki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wyglada ten cd-ek

post-8936-100000582 1170308540_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.