Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-777 kontra Sony TA-F730ES

grzesik

Rekomendowane odpowiedzi

Niemal wszystkie swoje decyzje o zakupie sprzętu opierałem o Wasze podpowiedzi i sugestie. Dlatego poraz wtóry proszę o opinie w sprawie wyżej wymienionego sprzętu. Mianowicie, poszukuję wzmacniacza o barwie dzwięku podobnego do MF A2, no może o trochę większej dynamice. We wrześniu sprzedałem swojego A2, wzamian kupiłem jakiś tam sprzęt, ale nie mogę tego słuchać. Muszę za grosze (do 800-900 zł) coś kupić, a dokładniej jestem zdecydowany w 99% na wymienione w tytule wątku klocki.

https://www.audiostereo.pl/topic/30642-pioneer-a-777-kontra-sony-ta-f730es/

Dzięki za pozdrowienia, jak będę miał możliwość do pozdrowię. Co do 670 ES to rzeczywiście Dicsco kupił 670-tkę i jego opinię wkrótce poznam. Ale interesuję mnie raczej 730ES - nieco wyższa cena, ale klasa (przynamniej wagowa) dużo wyższa.

masterofdeath

hehe...jeszcze nie poznałem , troche wypadłem z '' młócki '' , ...ale miło wspominam jeszcze wspólne wyjazdy na koncerty , metalmanię i inne z kolesiami z Vadera , kiedy na wokalu był jeszcze Czarny , Piter tylko wiosłował a śp. Docent dopiero doszedł do kapeli ...stare czasy , kiedy jeszcze nie byli '' gwiazdami ''...

oj , uwierz mi , ..zacne,,wtedy wszystko się tworzyło..nie zapomnę ...Rogożnik , gdzies w okolicach Katowic , kupę lat temu , ...Pungent Stench , Slashing Death , Imperator , Vader ...to były czasy , wtedy mialem pióra prawie do pasa a teraz łysy chodzę ..hehe

kupiłem ...jeszcze nie dotarł , plan jest taki że będzie na przetrzymanie , na kilka miesięcy bo wiem co chcę mieć docelowo ..chyba że ...ale to się okaże :))

jak posłucham to bardzo chętnie podzielę się wrażeniami

..Piotrek 608 w którymś z wątków napisał że to znakomity wzmak ...a ja mu wierzę ..zobaczymy

Czy ktoś z Was miał do czynienia z Pioneerem A-777. Osoba, od której potecjalnie kupiłbym ten sprzęt uważa, że znacznie przewyższa wzmacniacz Sony 730 ES. Wizualnie bardziej podoba mi się Pionieer, aczkolwiek ta firma jakoś niezbyt dobrze mi się kojarzy (może dlatego, że nie miałem nigdy do czynienia z topowymi modelami tej firmy.

Mam A-777 od paru lat i nie narzekam.Niestety nie miałem porównania z Sony .A-777 ma sporą moc i potrzebuje mocnych kolumn.Ciepła góra silny bas średnica też niczego.W końcu 20kg do czegoś zobowiązuje.Duży wpływ przewodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.