Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie cd kupić do 3000 tys.zł

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

no cóż, kupiłem tego audiolaba za 1826 pln, nowy z gwarancją.

pewnie nie jest to to czego szukam, ale zobaczymy. i tak pewnie wezmę go do sklepu żeby porównać z 7001 KI i jeśli mi nie podejdzie - odsprzedam, raczej nie stracę...

relację z porównania z moim 6000OSE i ze sklepu postaram się złożyć na forum :)

Koleś ma Audiolaba , ogólnie jest zadowolony tylko trochę narzeka na brak kontroli w niższym zakresie !!!! Poza tym to super baza do Tuningu , jest pomysł wysłać go do Neel-a !!! Mam kolesia Co sprzedaje Audio Note i Kondo SZEMISAUDIO...jadę w piątek do Wawy posłuchąć cd 47labs -transport +przetwornik AN -CENA kompletu 60000 zł , zobaczymy co to potrafi , ale oki to nie mój przedział cenowy !! Jego tez nie prosze o rade bo on jest chory tylko na firmę AN !!!

A co sądzisz o modelu Sony 777 svoboda , jest lepszy od 707 es -moge zdobyć do obu laserki !!! Czym sie różnią ? licytuje 707 Svoboda zostało jeszcze 4 dni a cena juz 600 eu -nie za drogo /!!! A jeden z forumowiczów proponuje mi 777 svoboda za3000 zł !!! Jaki masz zdanie jako fachowiec?

777es ma lepsza mechanike lepszy filtr cyforwy(ten sam co w słynnym DA-S1R) a jak grzebał tam svoboda to chyba lepiej nie mozna..

&)&Es to doskonały cedek pod warunkiem ze na szafce z płytami lezy sobie zapasowy laserek....sam miałem nawet dwa 707es w swoim czasie ale jak mi powiedzieli w sony poland ze laserów to juz nie bardzo to zgoniłem je i i kupiłem denona S1 gdzie siedzi sobie poczciwy KSS151A

->jarecki,

Heliosa 1 za 3kz w dobrym stanie chyba kupić się nie da, tańsze 2 i 3 to co innego. Nowy Helios 1 nazywa się teraz EERA DL1, cena sklepowa ponad 10kz. Z drugiej ręki chodzą w granicach 5-6kz i w górę. Jeśli uda się go kupić tanio w dobrym stanie, to... brać w ciemno, świetny cd, szybki i angażujący dźwięk.

Jeszcze lepszy jest EERA DL 0.5 (dodali tor zbalansowany).

szanowni maniacy !!! nie chę żeby ten wpis wyglądał jako reklama ponieważ na allegro wystawiłem dwa LINN-y GENKI ale uczciwie nie wiem czego się tego sprzętu czepiliście. oprócz tych dwóch mam w domu jeszcze trzeciego - swojego i nie mogę o GENKI złego słowa powiedzieć. prawdą jest że dźwięk nie jest neutralny i że 6400zł za nowy sprzęt to dużo ale pomyślcie ile kosztują źródła tej samej klasy typu GENKI. dźwiek odbieram jako delikatnie ocieplony ale dobrze zbalansowany w całym paśmie i nadwyraz szczegółowy. dynamika bez zarzutu, stereofonia super i scena, która wciąga słuchacza i między bajki można włozyć hasła typu - GENKI jest zamulony. nie jest bynajmniej w zestawieniu z ROTELEM albo COPLANDEM. problemy sprawia THULE i DENSEN bo też są ocieplone i robi się klucha. aha i jeszcze jedno nie można powiedzieć że LINN ma odchudzony dźwięk a w zestawie z wzmakami LINN-a gra przepięknie. wiem że każdy odsłuch jest subiektywny więc śmieszą mnie wypowiedzi typu "LINN-a łatwo scharakteryzować" NIC nie jest łatwo scharakteryzować bo każdy słyszy inaczej i słucha czego innego. ja LINN-a jako firmę mogę polecić a jeżeli ktoś ma do mnie blisko (mieszkam pod Toruniem) to zapraszam na odsłuch. przy piwku można usłyszeć więcej niż zwykle a i pogadać będzie o czym.

Z całym szacunkiem, QUAD to teraz też Chińczyk (IAG).

Z artykułu w Audio-Video:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Tutejsza kadra kierownicza składa zamówienia na wszystkie surowce i podzespoły – w praktyce ma pewną niezależność, choć formalnie działa na zlecenie IAG."

Ukryta Zawartość

kolega zdaje się potrzebuje neutralne barwowo źródło. Z tych które wymienił Arcam idealnie wpisuje się w estetykę brzmienia jakiej poszukuje, co istotne ten model bywa na rynku wtórnym jest więc szansa nabyć go za ok 1500zł. Jeśli jednak chce wydać więcej to warto poszukać czegoś z wyższej półki, także Arcama. Stawiałbym na CEC`a lecz nowszy model niż 5100z. Linn w wymienionej na wstępie konfiguracji jest raczej chybionym pomysłem [jeśli Genki zachowuje taki `budyniowaty` charakter` jak w starszych modelach]. Rega chyba też nie ze względu na zbytnią analogowość i awaryjność napędów. Odpowiednie wydają mi się także wyższe Marantz`e, może Jolida JD100-używana ok 2kzł.

Wejdz na www.ersatzteil.justone-schnepel.de laserki-szeroki wybór ale trzeba się z nimi skontaktować!!! Niemiecki trzeba podszlifować , po Angielsku coś im nie idzie!!!!

Żeby nie być gołosłownym...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> kobayashi

"Ten Quad wygląda jak jakiś Thomsonic za 59,99 w MAKRO! Ku...a kto to zaprojektował?!!!"

Czyżbyś nie zgadzał się z opinią z "Audio", że "Przód urządzenia, pomimo jego niewielkich rozmiarów, jest niezwykle atrakcyjny, ma klasę". Myślałem, że ja jestem jakiś dziwny i mam odmienne zdanie w tej materii...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

>Czyżbyś nie zgadzał się z opinią z "Audio", że "Przód urządzenia, pomimo jego niewielkich rozmiarów,

>jest niezwykle atrakcyjny, ma klasę".

Na prawdę tak napisali?!! Ja p...! :)))

Taaa ..fakt , Quad jakiś dziwny z wyglądu ale Genki też jest wzorniczo dziwnie oryginalny !!! Aleście chłopaki namieszali z tym sprzętem ,mętlik w głowie ,gdyby byłoby to takie proste i można byłoby tego wszystkiego odsłuchac ?!!! Ale... , po wyglądzie nie można sprzętu klasyfikować poza tym zgadzam się - każdy ma swój gust, a co do odsłuchu przy piwku ....hmm ciekawe doświadczenie.... tylko co z percepcją słuchu ha ha ha ?!!! No dobra no to pytanko ...Jakie są wasze opinie i wewnętrzne odczucia odnośnie sprzętu produkowanego na wschodzie-np.Chiny?

Przed wszelkiego rodzaju wypowiedziami wejdzcie na strone www.timaudio.com?!!!

Zwróćcie uwagę na zastosowane komponenty i wygląd !!!!

dragon66

kup sobie docet-lector CDP0.6. Może znajdziesz z drugiej ręki na audiogonie. Wtedy zmieścisz się w budżecie

Na nowy chyba się czeka kilka miesięcy ( zapisy) i kosztuje trochę więcej niż twój budżet..

Ten kompakt gra prawdziwą muzykę.

Pozdrawiam,

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Cec 3300 jest super ..hektary przestrzeni , oczywiśćie zależy od sprzętu towarzyszącego , marantz 7001 ki ...cieplutko ,przyjemnie i można siedzieć z dziewczyną przy lampce winka , ale chcesz lepiej too...Quad 99 , przestrzeń , dynamika , i spojność -nic nie razi ..tylko wzornictwo dziwne ! A w razie czego nie polecam Denon 1500 Ae ale droższy 2000 Ae -to jest sprzęćik tylko cena ,na rynku wtórnym ok 4500 kz !!! Po za tym opcja ...zakup używki i mod u Stelmacha ,przetwornik ....jest szansa że wyautuje wszystkie te modele w każdej dziedzinie !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.