Skocz do zawartości
IGNORED

hahaha jazzik peka :))

Sabatiel

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem Zbig, ale ja widziałem zawodową kopiarnię CD (cos jak iedyś kopiarnie kaset audio i VHS). Ale możliwe że nagrywano tam tylko płyty z oprogramowaniem... To takie nieaudiofilskie :)))

Płyty niedługo znikną z obiegu wyparte przez nośniki typu flash. Podobnie jak znikają już kineskopy elektronowe... No i kogo Ty wtedy będziesz pouczał na forum i prostował jego zbyt ogólne stwierdzenia ??? :)))

Sabatiel, 9 Sty 2007, 18:01

>on nie ma nic takiego. wlasnie zalezy mu na tym, zebys tak myslal.

a niech myśli - przecież po tym co wypisywał na forum - za takiego go uważam.

Wyemigrował z jakiejś wsi pod Łomżą, czy Rzeszowem, trochę dorobił i używając służbowego samochodu i funduszy rozbija się po Europie.

Lepsze fury odprowadza w różne miejsca, w zależności od tego gdzie chlebodawca będzie lądował.

Ciuchy i mieszkanie ma służbowe - mieszka przecież w Stanach.

BMW jest służbowe - przeznaczone dla domokrążcy. Hiend sprzet musi przybywać w odpowiedniej oprawie.

ITD>

A kiedy ktoś napisz takie słowa jak ja powyżej to bardzo go to boli i próbuje się wywyższać. Nieskutecznie bo nadal czuje smród, wybijający się spod drogiej parfumy.

A jeśli nawet nie, to dżentelmen zachowuje się zgoła inaczej.

Zdobywając Mt. Everest z uwagą potrafi wysłuchać opowieści kolegi z wyprawy na Giewont. Oczywiście ani słowem nie wspominając o swoich umiejętnościach czy zasobności portfela.

Z mojej strony EOT.

Jeszcze dla odprężenia:

Wydaje mi się że ktoś wykradł "jazzowi " nicka.

No bo wyobraźcie sobie, że ten gapowaty starszy Pan ze zdjęcia poniżej staje przed Wami i mówi Wam w twarz:

"Ty ch*ju!"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Sabatiel, 9 Sty 2007, 18:46

> ide stad, bo zaczyna smierdziec.

>lukar.. bez komentarza. twoje forum zeszlo na psy..

>pozdrawiam reszte, a teraz wybaczcie bo ide na paszporty polityki.. do niezobaczenia. pfff.

Lukar to forum tylko oprogramował i utrzymuje na serwerze.

Tworzą go ludzie.

Sabatiel, zanim odejdziesz na dobre po "pieknym" pozegnaniu, przeczytaj prosze jeszcze te watki i wyciagnij wnioski.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>wszystkowiedzący_pajac 9 Sty 2007, 19:20

>Przyznam że i mnie nieco zemdliło - ale wcale nie przy wpisach Jazza czy Dudivana

to oczywiste, fakt ze twoje jajka znajduja sie w puli jest jasny jak slonce.

>oldbeat 9 Sty 2007, 20:17

>I kto to kurczę jest Domokles z jego mieczem? ;-)

jak kto? to bardziej krewki brat damoklesa. nieuk.

>Zbig 9 Sty 2007, 23:43

>P.S. Sabatiel, nadal uważasz, że seryjne płyty CD/DVD się wypala na nagrywarkach a nie tłoczy ;-)?

a ty nadal uwazasz ze nie? na marginesie, fajnie ze przypomniales, tyle lat minelo. powiedz, ten watek nadal sni ci sie po nocach?

z poltora roku mnie nie bylo, a zmylem sie jeszcze przed kompromitacja mcgivera. wracam, a tu prosze kolejny przypal na forum w postaci jazza. powiedz jak wy to robicie? spotykacie sie w klubiku audio, wywalacie jajka na stol i gracie w marynarza o to kto przez kolejny rok bedzie forumowym oszolomem?

aha, nadal uzywasz zwrotow "ale tego sk***ysyna to trzeba za***rdolic" w rozmowach z rownie fajnymi jak ty kolegami moderatorami? zastanow sie troche nad soba i poprostu sie nie odzywaj.

>kubedes 10 Sty 2007, 01:05

>No bo wyobraźcie sobie, że ten gapowaty starszy Pan ze zdjęcia poniżej staje przed Wami i mówi Wam w twarz:

>"Ty ch*ju!"

nic dodac, nic ujac :)

kubedes, wiem ze ludzie tworza forum i baza wpisow fajnych ludzi jest spora. ale lukar, moderatorzy i jazz to grupa wzajemnej adoracji i dopoki ktos normalny nie przejmie domeny i nie rozgoni tej bandy na cztery wiatry to tutaj zawsze bedzie syf. jaki pan taki kram. lukar gdyby mial klase, sprzedal by ten tuner od jazza na aukcji, kase wlozyl w forum i pogonil gbura.

>Slav 10 Sty 2007, 01:46

>Sabatiel, zanim odejdziesz na dobre po "pieknym" pozegnaniu, przeczytaj prosze jeszcze te watki i wyciagnij wnioski.:

czyli co, mam nie popelniac bledu i nie wdawac sie w gadki jak teraz? czy spadac i nie marnowac czasu jak zachwile to zrobie? ten cudzyslow utrudnia mi twoja identyfikacje. chyba sam sie wachasz pomiedzy sympatia do mnie, a wkurwieniem. ale wiem co chciales powiedziec. masz dobre intencje.

na odchodne, wczoraj rozmawialem z pewna osoba, ktora po dosc glosniej tragedii byla obsmarowaywana na forach. doszlismy do wniosku ze fora to miejsce opanowane przez frustratow ze zbyt duza iloscia wolnego czasu.

naprawde pora, zaczac uwazniej dobierac sobie towarzystwo i formy spedzania dnia. teoria o zwyciestwie bucow bo sie wycofujesz, jest bledna. poprostu wchodzisz gdzies, pociagasz nosem, stwierdzasz ze wali nieumytymi jajami i wychodzisz. po co masz tam siedziec, stwierdza ze to ty dziwnie pachniesz i obleja cie wiadrem gowna zebys sie nie wyroznial. czlowiek uczy sie cale zycie i naprawde dziekuje wam za to, ze pomogliscie mi zrozumiec ta prosta prawde. nastepnym razem jak bede chcial sie czegos dowiedziec, najpierw uwaznie pociagne nosem, albo kupie ksiazke.

czego wam tez zycze :)

tam, tara tam tam, pam pam!

• Redaktorzy

"I kto to kurczę jest Domokles z jego mieczem? ;-)"

Hausokles po polsku. Jest to mniej znany brat filozofa Piecoklesa, opisanego przez Macieja Wojtyszkę w książce "Sekret Wróżki". Polecam, bardzo inspirująca lektura. W przeciwieństwie do Piecoklesa, które zeszedł był na złą drogę, Hausokles zawsze trzymał pion moralny. Przychodziło mu to tym łatwiej, że pracował w cyrku jako połykacz mieczy długich, stąd nieco szydercze określenie osoby wysokiej a wyprostowanej mianem "miecza Hausoklesa", czasami błędnie zwanego Domoklesem, przez błędne skojarzenie z Damoklesem, znanym z zamierzania się mieczem na głowy niewinnych podróżnych, podążająccyh leśnym duktem w pobliży jego raubritterskiego zamku. Załatwił go w końcu bohater ruskich bylin Ilja Muromiec. Uff, tyle informacji w jednym wpisie...

... Ilia Muromiec z kolei to także nazwa prawdopodobnie pierwszego w historii ciężkiego bombowca, którego konstruktorem był Rosjanin, niejaki Sikorski. Sikorski wyemigrował do Stanów Zjednoczonych, gdzie przezwał się Sikorsky i nadal konstruował samoloty, wszelako najsłynniejsze są helikoptery jego konstrukcji, np. UH-60 Black Hawk. Chodzą słuchy jakoby Black Hawk miał być produkowany w Polsce, w Mielcu. Miasto Mielec leży zaś w byłym województwie rzeszowskim z którego wywodzi się Jazz...

...chociaż Domokles pochodzi z Krakowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Slav, 10 Sty 2007, 01:46

>Sabatiel, zanim odejdziesz na dobre po "pieknym" pozegnaniu, przeczytaj prosze jeszcze te watki i

>wyciagnij wnioski.:

>

>

Ukryta Zawartość

>

Ukryta Zawartość

>

Ukryta Zawartość

Musiałeś mi przypominać ? :-)

Po tym jak parantulla założył ten wątek miałem przez dwie sekundy wyrzuty sumienia ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy2, 10 Sty 2007, 20:20

>Nie ma czegoś takiego jak województwo rzeszowskie,

Czy ja napisałem "byłym"? Napisałem!

>więc nie ma i Jazza. Ładnie to udowodniłeś dudivanie.

Jazza to tu nie ma i bez mojego udowadniania. Chyba poszedł do galanterii po rękawiczki.

>Qubric, 10 Sty 2007, 00:10

>No nie wiem Zbig, ale ja widziałem zawodową kopiarnię CD (cos jak iedyś kopiarnie kaset audio i

>VHS). Ale możliwe że nagrywano tam tylko płyty z oprogramowaniem... To takie nieaudiofilskie :)))

Nie mówię że czegoś takiego się w ogóle nie robi. Też widziałem płytki CD-R na których wytłaczano hologramy i numery seryjne, przeznaczone do późniejszego nagrania zawartości - oprogramowania. Stanowi to jednak margines. Zresztą wystarczy pójść do sklepu i sprawdzić - wszystko będzie na płytach tłoczonych z nabitymi numerami form IFPI. Po prostu tłoczenie jest tańsze. Płytę CD-R/DVD-R trzeba najpierw wykonać w technologii droższej niż tłoczenie płyt CD/DVD a potem jeszcze nagrać.

>Płyty niedługo znikną z obiegu wyparte przez nośniki typu flash. Podobnie jak znikają już kineskopy

>elektronowe... No i kogo Ty wtedy będziesz pouczał na forum i prostował jego zbyt ogólne

>stwierdzenia ??? :)))

Nie wiem, zależy co będę wtedy robił. Nie chcę wiedzieć, lubię niespodzianki. Nie byłem przywiązany do kineskopów to i nie jestem do płyt. Tobie też polecam zmienić czasami tematykę pouczania ;-)

...dostałem najnowszego Jazza ...zatem dołączam do grona jego wiernych fanów...

Jazz :-) Pewnie ze dobre. Jestescie najbardziej zalosni kiedy grozicie np pobiciem, lub czyms rownie idiotycznym. Musicie byc gnoje kompletnie znudzeni lub bardziej biedni w niemocy zajecia sie czyms bardziej tworczym, niz wkurwianiem na wyzsza od swojej klase spoleczna. Zadaj sobie przy okazji bardzo wazne pytanie "dlaczego jestem tutaj, dlaczego jestem gorszy?" 2007-01-14 18:16:51

>Qubric, 10 Sty 2007, 00:10

Wątku głównego nie śledzę (o ile jakiś jest), ale pojawiło się tu dziwne

stwierdzenie:

>Płyty niedługo znikną z obiegu wyparte przez nośniki typu flash.

Nie wydaje mi się, nic też nie słychać o takich planach.

To tak, jakby napisać, że czajniki elektryczne zostaną wyparte

przez ekspresy do kawy.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.