Skocz do zawartości
IGNORED

Kupie subwoofer do 1000 zł

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Kupie do 1000zł najlepiej jbl E250 lub coś podobnej klasy lub mieszczące się w tej cenie najlepiej używany ale w stanie idealnym prosze o kontakt na priv lub maila : [email protected] lub na forum. Prosze o odpowiedź.

https://www.audiostereo.pl/topic/30729-kupie-subwoofer-do-1000-z%C5%82/

miałem Cie odesłać do działu ogłoszenia ale Ci dobrze skojażyłem i pamiętałem że masz już tam 4 oferty z resztą te same, musisz być strasznie zdesperowany... obyś z tego pośpiechu nie popełnił błędu

Proponuję Ci wybrać się sklepów odsłuchać czegoś w granicy 1000zł a między czasie śledzić allegro ostatnio JBL e 250 poszedł za 902 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

???????????????????Jestem już naprawde tym zdeterminowany , bo tydzień wcześniej przed mojom chęcią zakupu sprzedały się 2 subwoofery jbla e 250 za w miare dobre ceny, prosze o pomoc??????

wszystko zależy od tego do czego masz zamiar używac tego suba, tylko do kina domowego czy do muzyki również...

druga sprawa jak duży masz pokój ?? zbyt duży subwoofer będzie troche dudnił (w muzyce nie do przyjęcia, w kinie tak bardzo nie przeszkadza), e250 to raczej do pomieszczeń >25m2, w mniejszych i tak nie wykorzystałbyś jego potencjału w pełni, dlatego lepiej może się sprawdzic ten mniejszy (dodatkowo powinien byc szybszy w muzyce)

ale jeśli będziesz używał suba tylko do kina a sporadycznie do muzyki to na allegro widziałem ostatnio za 900zł Paradigm PS1000 (nie wiem czy został sprzedany, chyba nie), w kinie domowym bije obydwa te JBL jakością, niskim zejściem i mocą basu, przy muzyce już nieco lepiej mogą zagrac obydwa JBLe... w każdym bądź razie za tą cenę to wg mnie najlepszy byłby wybór

ale co tu porównywac, po prostu e250 ma większy głośnik i większy wzmacniacz, potrafi wytworzyc większe ciśnienie akustyczne i troche mocniej "grzmotnąc" przy zachowaniu kontroli basu :)

ale jeśli masz powiedzmy pokój do 20m2 to tego wyraźnie nie odczujesz, przy większym pomieszczeniu - już tak...

manioslawa, 9 Sty 2007, 19:44

>do "don111"- czyli jeżeli mam ok 20 m2 to nie warto kupować e250 , ten e 150 zagra tak samo ???A

>może ten e250 właśnie się nada - bo mam słaby akustycznie pokój???

no tak samo raczej nie zagra, mimo wszystko e250 miałby odczuwalnie większą moc ale jednak coś w tym stylu jak piszesz - nie będzie to duża różnica, mogą zagrac na zbliżonym poziomie

a może coś takiego ?? kiedyś Norwidos dobrze wypowiadał się o subach Mirage, więc może to były dobry wybór za małe pieniądze, ja go nigdy nie slyszałem, nie mam porównania do jbl ani do wyżej zasugerowanego Magnata Omega...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i kupił:))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.