Skocz do zawartości
IGNORED

HIV w nagrodę za politpoprawność

misiomor

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi jozwo!

Bardzo się cieszę, że dzięki tobie dowiedziałem się co mam w najbliższej przyszłości do ciebie napisać i co ci się w moim pisaniu nie spodoba. Podrzuć, ale na PW, numery najbliższego losowania Dużego Lotka. Z góry dziękuję, choć wiem, że tego nie zrobisz, bo ty tylko...

O cholera, niebezpiecznie zbliżam się do twego stylu.

• Redaktorzy

"Tym niemniej z ich relacji wynikało że łapał je na swój medialny wizerunek intelektualisty walczącego o szlachetną sprawę. Przykro mi ale "antyfaszystki" i "owsiakówy" były tutaj jak najbardziej grupą najwyższego ryzyka. I morał z tego płynie - trzymać się od takich z daleka."

Każdy powód dobry. Nie mów mi jednak, miisiomor, że bez tego pretekstu posuwałbyś - antyfaszystkę! I może jeszcze bez ślubu? Oj, nie podobasz mi się, na wszelik wypadek uniknę zbliżenia. A co do ciebie, na przyszłość pamiętaj - tylko faszystki i koniecznie po ślubie. Inaczej niebezpiecznie.

• Redaktorzy

Nowy2 - proszę bardzo - 17 23 22 45 17. Ale nie biorę za to odpowiedzialności, moje przewidywania nie zawsze się sprawdzają, an przykład zupełnie nie zacytowałeś mi Paulo Coelho, mimo że tak kusząco się nadstawiłem. Coś mnie szczędzisz, mój panie. A przecież mogłeś napisać na przykład "Głębia wód lśniła w świetle księżyca, rysując ścieżkę wszystkich istot. Jacinthą wstrząsnął dreszcz zrozumienia. Derwisz miał rację - jej życie było dotąd puste." I miałbym się z pyszna.

Oj Józwa - coś nietęgo u Ciebie z logiką - od kiedy nie-antyfaszystka musi być faszystką?

A większość "antyfaszystek" wygląda tak nieatrakcyjnie że masz rację - unikałbym ich nawet gdyby nie były w grupie podwyższonego ryzyka HIV.

• Redaktorzy

Pozwoliłem sobie na to lekkie naciągnięcie "pour la hec". W rzeczywistości oczywiście populacja dzieli się na antyfaszystki, faszystki i neutro-faszystki. Tym ostanim poglądy potencjalnego kochanka na dorobek A. Hitlera są obojętne.

• Redaktorzy

Kot, oczywiście. Tygrys. Ale czy nie lepiej, zamiast wymyślać od kotów, pisać tak, zeby w naszym wypieszczonym rozumowaniu nie było słabych punktów?

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O czym tu gadać.

Zachciało się kurewkom czarnej pały spróbować, a nie delikatne teksty o politycznej poprawności, ot co.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Szanowny Panie jozwo marynie!

Kot, kot, panie jozwa, kot, kot! to trawestacja piosnki idącej tak:

Kot, kot, kot Pani Matko

kot, kot, kot Pani Matko

kot, kot, kot Pani Matko

kot, kot...

Czy nadal uważasz, że w tej piosnce wymyśla się Pani Matce od kotów?

Wykaż skruchę panie jozwa. ;-)

A teraz będzie tłumaczenie. Chciałem zasygnalizować, że w Twoim poście pojawił się ślad kota odwróconego ogonem.

->józwa maryn

nietrudno się nie zgodzić żę faceci też robia numery na boku, ale jak dla mnie idea ruchac babke bo jest zólta/zielona/czarna czy jakakolwiek inna jest sama w sobie dziwna.

teraz pare słów o

POLITYCZNEJ POPRAWNOŚCI

wg mnie to największa krzywda, jaką robimy sobie, swojej kulturze, i społeczeństwu naszemu.

największy bezsens, jaki mogliśmy wymyślić.

A teraz niech ktoś pojedzie do afryki, i powie, jak tam białych traktują.

Nie prawdzich podróżników, czy dających grubą kasę turystów. Ale ludzi, którzy biznesy chcą prowadzić, żyć normalnie itd.

Czy kultura azjatycka, polecam przykład MAlezji, toleruje i pozwala wszystkim na wszystko?

no NIE

i wiecie co?

z jakichś dziwnych powodów ich kultura, ludzie i społęcznosć sie trzyma,

a u nas budują meczety, których we Francji jest jużchyba więcej niż kościołów,

a niemcy na islam przechodzą.

to ja sie pytam

GDZIE DO k**wy JEST NASZA KULTURA I CZEMU MAMY JĄ W DUPIE W IMIE BRANIA W OPIEKE BAMBUSOW I INNYCH.

Troche, OT, w sumie materiał na nowy wątek by się znalazł, chętnie podyskutuję.

A najbardziej nie rozumie, czemu mamy kochac czarnych, zółtych i innych tylko ze względu na to, że są obcy. Przyjechali, niech sobie radzą. Jak im się niepodoba, niech wracają na antylopy polować. CZemu to MY się mamy do nich dostosowywać, a nie oni do nas. CZemu jak czarny dostanie po mordzie, to jest rasizm, a jak ja dostane to mam pecha bo dresa spotkałem?

OCzywiscie, są sporadczyne przypadki znęcania się za pochodzenie, ale, kurde, wszędzie tak jest, i to zaakceptujmy.

zakoncze tak:

GDZIE JEST NASZA TWARDA I BEZWZGLĘDNA KULTURA CHRZEŚCIJAŃSKA? TOLERANCJA NIE MOŻE PROWADZIĆ DO ZAGŁADY.

kapelli, 16 Sty 2007, 00:16

"GDZIE DO k**wy JEST NASZA KULTURA I CZEMU MAMY JĄ W DUPIE W IMIE BRANIA W OPIEKE BAMBUSOW I INNYCH"

"GDZIE JEST NASZA TWARDA I BEZWZGLĘDNA KULTURA CHRZEŚCIJAŃSKA"

Co to jest kultura chrzescijanska ? Troche zaczynam sie gubic...

to, z czego wyroślismy, to co w kształtowało europę przez setki lat.

niezaleznie, czy ktos jest ateista czy nie, wzrasta w kulturze chrześcijańskiej, czy mu sie to podoba czy nie.

To, że ginie, to inna sprawa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wypowiedź jednej z ofiar:

"Pochodzę z bardzo liberalnego domu i to jeszcze bardziej mnie w tym wszystkim gubi. Jak to się stało, że ja, która od ósmego roku życia wiem, że trzeba się zabezpieczać, mogłam pójść z nim do łóżka i nie pomyśleć o prezerwatywie? W głowie mi się to dzisiaj nie mieści. Byłam głupia, wszystkie byłyśmy bardzo głupie."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kolejna:

"- Nie uwierzysz, co wtedy myślałam: że nie chcę być ofiarą stereotypu kulturowego i zakładać, że każdy czarny jest nosicielem HIV. I zobacz, jak mi się to teraz przysłużyło!"

>misiomor, żadne systemy wartości nie zlikwiduja zwykłej głupoty naiwności. Nie szukajmy uzasadnień na głupotę zbyt ' na zewnątrz' - niezależnie od wyznawanej ideologii, należy skupiać sie na walce z głupotą, naiwnością .... Czyli edukacja jednostki..

Zresztą, mit Casanovy był i będzie wiecznie żywy. Nie zastanawiałeś się, dlaczego zawsze znajduje się tyle kobiet, które dają się złapać i wykorzystywać różnym casanovom. Wiecej, dlaczego znajdują sie naiwne, by wiązać się na stałe z pijakami, bandytami.... Czy to też ma coś wspólnego z liberalizmem czy inną iedologią?

• Redaktorzy

"nietrudno się nie zgodzić żę faceci też robia numery na boku, ale jak dla mnie idea ruchac babke bo jest zólta/zielona/czarna czy jakakolwiek inna jest sama w sobie dziwna."

kapelli, widocznie jesteś pozbawiony elementarnej ciekawości.

Nowy: szósty numer na priva...

A w ogóle jestm pod wrażeniem, jak kulturalnie ta dyskusja się odbywa. Owszem, bydlą kmiecie tu i ówdzie (sorry, to z "Satyry na leniwych chłoopów", element naszej twardej kultury chrześcijańskiej), ale generalnie jest to jakaś wymiana poglądów i opinii. Na podane przez misiomora forum wleźć nie dałem rady, bo zdaje się jest zablokowane albo w ogóle prywatne, natomiast przeczytałem dyskusję na stronie poezja, gdzie było to wszystko, co misiomor twierdzi, że cenzura liberalna usuwała. Cóż, tam nie usuwała, jest nawet jakaś kuriozalna wypowiedź samego Mola, że jakoby nie ma napletka, co jego zdaniem wszystko zmienia, ale co najbardziej różni tamtą dyskusję od naszej, to dominacja skrajnie obraźliwych, rasistowskich, seksistowskich i biologicznie-plugawych wpisów męskich, którym próbują odpowiadać jakieś zdegustowane kobiety, których występuje tam więcej niż u nas. Widocznie młodzi poeci są bardzo krewcy i publikowanie wierszy nie wyczerpuje ich potencjału. Tak że szanujmy nasze forum, zawsze może być gorzej. Bo tam to mowy o żadnej dyskusji nie ma, jest wodotrysk bluzgów.

Józwa Maryn:

Kultura dyskusji - może to z racji tego że niektórzy jej uczestnicy mieli okazję spotkać się w realu, a zwłaszcza przy czymś tak zacnym i na poziomie jak prezentacja DIY/KAiM na AS2006? Z Jar1 mieliśmy okazję porozmawiać i naprawdę mam do Niego duży szacunek - choć w niektórych sprawach możemy się różnić. Ze mną też zresztą zamieniłeś kilka słów - o wrażeniach z prezentacji Senicza na świeżo.

Poza tym - zauważyłem że brak kultury, bluzgi i najazdy na innych uczestników dyskusji (a nawet postawa "nie słucham tylko myślę o tym co powiem za chwilę") bardzo rzadko przysługują się sprawie którą reprezentujemy. Ciekawe ile osób Qubric przekonał do marksizmu-leninizmu-keynesizmu-kaleckizmu i czy mógłby pojawić się w pokoju DIY/KAiM pod swoim nickiem?

• Redaktorzy

icicle - trudno powiedzieć, moderację prowadzi administrator, jednak do niedawna (sierpień czy wrzesień zeszłego roku) forum w ogóle nie było moderowane, tylko czasem na stanowcze życzenie użytkowników admin usuwał jakiś wpis czy wątek, albo raz na rok kogoś banował (kiedyś np. niejakiego glistę). W pewnym momencie niejaki atopos (obecnie pod nickiem Vlad) sprowokował swoją działalnością wprowadzenie moderacji forum, co nie wszystkim się spodobało, i nic w tym dziwnego. Wtedy też miały miejsce bany, konkretnie administrator (Lukar) zbanował niektóre z częściej pojawiających się nicków atoposa. Obecnie, po wielu zmianach, nie ma moderatorów i nie wiem, czy w ogóle stosuje się banowanie. Dowodem jest aktywność atoposa, który wyrzucony drzwiami wraca oknem, i wypisuje takie uwagi jak powyżej w wątku, który poświęcony jest czemuś zupełnie innemu. Ale ja już się przyzwyczaiłem, że mam wielbiciela (jak niejaki mecenas Kraykowski u Gombrowicza), chociaż oczywiście wolałbym, że by obściskiwał kogoś innego.

Niestety, troche nam chyba ta kultura siadła. Chyba w wyniku wzmożonych ataków ideologicznych na tzw. tolerancję.

Według mnie tolerancja i poczucie humoru to jedne z najważniejszych cech na 'kulturalne' życie z "obcymi".

Oczywiscie zaraz odezwą sie piewcy teorii ograniczeń, linijki, bata itd... którzy mylą tolerancję z rozpasaniem.

W pewnym momencie niejaki atopos (obecnie pod nickiem Vlad) sprowokował swoją działalnością

>wprowadzenie moderacji forum, co nie wszystkim się spodobało, i nic w tym dziwnego. Wtedy też miały

>miejsce bany, konkretnie administrator (Lukar) zbanował niektóre z częściej pojawiających się nicków

>atoposa.

Józwa, Nieprawda !! Chyba Ci atopos jednak Muzg zblogował :-)

Zamysł moderacji i rozpoczecie jej wcielania w zycie rozpoczął sie przed nadejsciem atoposa. I był skutkiem porozumienia tzw. "grupy chetnej do trzymania władzy".

• Redaktorzy

Cóż, jeśli ktoś traktuje pojęcia jako hasła ideologiczne, takie są skutki. Chociażby działalność Owsiaka z jego "Róbta co chceta", ustawionego przez zwolenników leczniczego lania pasem w zadek w roli demona tej straszliwej tolerancji. A to przecież tylko kalka ze świętego Augustyna "Kochaj i czyń, co chcesz". I tak dalej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.