Skocz do zawartości
IGNORED

Ciężkie zestawy na kolcach - dylematy

barni

Rekomendowane odpowiedzi

>xajas

czy ty myslisz, ze ja sobie te cokoly od tak, dla picu postawilem, zeby bylo ladniutko i audiofilsko? tam nie ma zadnej wylewki tylko jakis badziew na legarach (stare budownictwo) i te cokoły to jedyne antidotum na buczacy bas w tym ukladzie.

xajas

Każdy przypadek powinien być rozważany osobno, każda kalumna może inaczej reagować na pewne zmiany. Co do kolców ze zdjęcia - miał to być przykład raczej dotyczacy ramy podtrzymującej kolumnę - kolce w tym wypadku można zastosować takie jakie komu się zaśnią - nawet biżuterię JTL.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>czy ty myslisz, ze ja sobie te cokoly od tak, dla picu postawilem, zeby bylo ladniutko i audiofilsko?

w 95% przypadkow dokladnie tak mysle. Twoj przypadek ze wzgledu na "tam nie ma zadnej wylewki tylko jakis badziew na legarach (stare budownictwo)" zaliczylbym do pozostalych 5%

> kolce w tym wypadku można zastosować takie jakie komu się zaśnią - nawet biżuterię JTL.

nie tylko w tym przypadku, w kazdym przypadku mozna stosowac co sie chce i zawsze w jakis sposob zmieni to w calym zestawie, ale bzdura jest wmawiac sobie (i innym) ze jest to pozytywna zmiana !!!

Dokładnie myślałem o ramie, kolce mam bardzo podobne nawet do tych ze zdjęcia.

A co do ich idei wydaje mi się, że nawet maja sens na drewanianym podlozu. Po prostu powierzchnia styku z podłożem jest diametralnie inna, a więc i mozliwość przekazywania drgań zestawów na pomieszczenie.

Zreszta każdy musi sam posłuchać, u mnie kolce mają jednoznacznie pozytywne działanie.

Sam myślałem nad zrobieniem takiej ramy, która poszerzyłaby podstawę co spowodowałoby wiekszą stabilność kolumny, ale kiedy znalazłem wreszcie kąt dogiecia i ustawienie kolumn, które mi odpowiada zawiesiłem pomysł na kołku. Nie chcę już kolumn ruszać ani o milimetr bo znowu bedę musiał sie bawić z ustawianiem. Barni ale do tych kolosów, które masz wydaje mi się, że ten patent jest optymalny. Chyba, że ktoś ma jeszcze lepszy pomysł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.