Skocz do zawartości
IGNORED

MBL1531 - fakty i akty ;) oraz problem..

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem za wywaleniem senicza z forum i każdego, kolejnego naśladowcę.

Fajnie byłoby bez niego.

PiS. - A może polityka byłaby dla Ciebie ujsciem twoich emocji?

Drogę życiową masz słuszną (byłeś zakałą na jednym forum, może uda się że przejdziesz dop historii drugiego forum - to bułoby coś! Recydywa ;-) ( .. tu było jesze dużo tekstu ..a dlaczego go wyciąłem .. powiedzmy że z powodów nabytej w PRL kulturze ) .

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

przydała by się taka płytka co? ;D do tego kit CDpro2 i.. jazda ;D (tak sobie marzę)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak wlasnie wczoraj myslalem kiedy Elberoth pisal ze "MBLa używa aż 5 osób na tym forum, co czyni go absolutnym #1 w odtwarzaczach powyżej 15k zł. (Nie wiem, czy drugi w kolejce odtwarzacz reprezentowany jest choćby w 2 egz - o czymś to świadczy :-)"

Z tego co widze jest zbudowany wzglednie konwencjonalnie i z pewnoscia nie bylo by problemu go sklonowac, tym bardziej ze macie jeden do dyspozycji ;)

Jeśli to miało by pomóc i tak nie ma nic do stracenia - to spróbował bym talerzyk lekko podnieść do góry jest on mocowany na wcisk- pomogło to w dwóch przypadkach przy napędach cdm12 w przenośnych CD ładowanych od góry - ludzie lubią wciskać płytki CD na siłę i następuje przesunięcie talerzyka do doły ( talerzyk jest mocowany na wcisk - nawet w moim meridianie )

PS.

To jest proza kółek zębatych i plastiku ;-((

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Hej, hej... nie tak prędko... ;-) Nie wiem skąd się wzięło przypuszczenie, że dam go komuś rozbebeszyć na czynniki pierwsze? Czym innym jest zajrzeć do środka jakiegoś klocka, żeby zobaczyć czy uszkodzenie nie jest jakimś trywialnym drobiazgiem, którym nie warto nawet zawracać głowy producentowi/dystrybutorowi (a przy okazji podpatrzyć niektóre rozwiązania konstrukcyjne), a czym innym kopiowanie w całości, niejako "na chama"... ;-) Gdybyż jeszcze to było coś już dawno wycofanego z produkcji...

To trzeba jeszcze w takim razie dorobić trochę fotek. To można chyba załatwić... Tak na prawdę to sklonować trzeba zasilacz - a raczej stabilizację - MBL chyba dzieli na 2 - przedwstępna i końcowa. Odczytamy numerki na scalonych stabilizatorach lub zmierzymy napięcia i gotowe.

Dla mnie największa wartość tego MBL tkwi w ... zawieszeniu mechanizmu.

Druga sprawa to dac - to w skrócie Zhaolu D2,5 lub coś podobnego - możena od biedy wyprowadzić SPDIFa z CDPRO tak jak w MBL i do DACa zewnętrznego.

Nic specjalnego z konstrukcyjnego punktu widzenia - ale gra tak że Elba wzięło...

• 2 miesiące później...

MBL wrócił wczoraj z Niemiec, naprawiony... chyba wymienili laser, bo jakoś tak "świeżo" wygląda"... ;-) No i muzyka też wróciła! :) Jednak ten stareńki Krell KPS, na którym grałem przez ostatnie miesiące nie może się z nim równać w żadnym aspekcie... Przy okazji załapałem się na też upgrade przesuwnej klapki zakrywającej płytę... bo ta poprzednia dość ciężko chodziła... poprawili to dopiero jakieś pół roku temu, na skutek uwag użytkowników (m.in. Elberotha, który "załapał się" już na tę nowszą wersję)...

Krella możnaby trochę poprawić... np. wymienić wszystkie kondensatory tantalowe na jakieś lepsze... Ale czy jest sens ulepszać "pomnik hi-endu"? ;-) Niech sobie lepiej stoi na półce i pokrywa się patyną... Gołebi nie mam, to na niego nie narobią... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.