Skocz do zawartości
IGNORED

Kto udowodni wplyw kabli na dzwiek?

marianek

Rekomendowane odpowiedzi

Kyle, 12 Sty 2007, 02:54

>Zapewniam że przy cyfrowej transmisji nie ma różnicy między kabelkiem za np. 15 PLN a za 100 czy>2000

Bzdury Bzdury BZDURY

Na szczeście teoria rozmija sie z praktyką...A ja juz parę zakładów wygrałem , na ten temat .

Zapraszam do mnie .

>>>gagacek

Jak byś dokładnie przeczytał mój wpis zobaczyłbyś że nie neguję faktu że przetwornik X może grać do dupy pomimo doskonałych parametrów a Y pieknie pomimo że w pomiarach wychodzi kupa. (Coś kloaczne mam dzisiaj porównania ;)). Natomiast twierdzę, że transmisja danych SPDIF, jeżeli wszystkie elementy (nadajnik, linia, odbiornik) SPEŁNIAJĄ warunki normy, nie ma wpływu na dźwięk.

A jeżeli nie spełniają, bo np. nadajnik ma jitter 200ms a nie 40ps to znaczy że jest wadliwy. Kropka.

Dziękuję za uwagę,

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

kerikawon, 12 Sty 2007, 14:14

>Jestem w stanie udowodnic róznice w brzmieniu miedzy kable Coaxialnym za 100 i za 750 od reki .

A co jak kupię kabel za 100 zł. który w detalu kosztuje 750zł.?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

piszesz ze mozesz od reki pokazac roznice ale sensownego udowodnienia wplywu nie ma

bo taki kabel musialby jakies niesamowicie mocne znieksztalcenia wprowadzac

pisze to wszystko bo mi szczena z niedowierzaniem opadla jak zobaczylem okladke jakiegos pisemka audio w kiosku z "mega testem" kabli HDMI ktore z tego co kojarze sa cyfrowe nie? (moge zle myslec)

przy okazji sie pytam tez o zwykle coaxiale

>kris_k

.. a jak byś dokładnie przeczytał to co bardzo skrótowo opisałem to by nie było Twojego wpisu.

OK?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

"to tak jak z kablami zasilającymi, jaby były super zasilacze to nie miały by wpływu, tylko że idealne zasilanie nie istnieje, jedynie na papierze ;)"

Chcesz powiedzieć, że kable niektóre zasilające niwelują słabą jakość rozwiązania zasilaczy. Kable zasilające to dla mnie kolejny mit podtrzymywany przez producentów takowych i opłacanych przez nich recenzentów. Chętnie poczytam argumentów technicznych w jaki sposób taki kabel miałby wpływać na brzmienie systemu

• Redaktorzy

"Chętnie poczytam argumentów technicznych w jaki sposób taki kabel miałby wpływać na brzmienie systemu"

Tak... Najpierw czytam, potem słucham. A jak mi sie nie spodoba to, co przeczytam, to w ogóle nie słucham...

"Jestem w stanie udowodnic róznice w brzmieniu miedzy kable Coaxialnym za 100 i za 750 od reki ".

Chętnie przyjmę takie zaproszenie, jeśli będzie ono w Warszawie, ewntualnie w Lublinie.

>>>Canti,

żartujesz - test kabli HDMI? Ich wpływ na obraz i dźwięk? Rewelka...

No to może jeszcze test kabli USB? Może te w żółtej przezroczystej koszulce są lepsze?

Słów mi brak.

kris_k

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

>A co jak kupię kabel za 100 zł. który w detalu kosztuje 750zł.?

Ta.... chodziło miraczej o róznice w jakosci i budowie kabla niż o jego wartosc handlową...

Co do testów to przeprowadza sie je raczej na jednym bardzo dobrym zestawie urządzeń .

Można to na przykład zrobic na pioneerze DV-989AVI i przedwzmacniaczu ze znakomitymi przetwornikami Anthem D2

Zmieniamy tylko kabelki coaxialne .To samo mozna zrobic z kablami HDMI ....

Co do braku wpływu na sygnał dobrze zrobionego kabla HDMI zgadzam sie , tylko że szanowne grono nie ówzglednia tego ze na rynku jest bardzo mało dobrze zakonfekcjonowanych kabli tego typu ,a to juz w wypadku tego połaczenia ma wpływ....o czym pewnie moze opowiedziec ktos madrzejszy od mojej skromnej osoby .Co do interfejsu Spdif podtrzymuje swoje zdanie w całej rozciagłosci ........:-))

A oto i wspomniany wcześniej RFS Cellflex - czy nie jest śliczny ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu sa podobno jakies odpowiedniki za grosze, probowal ktos z tego zrobic IC ? hehe :D

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.