Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz dla Totem Mite do 700zł?

Tom@l85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Klonów Totem Mite i chciałbym kupić jakiś lepszy wzmak do nich, obecnie używam PIONEERA A- 225 kupionego w zasadzie tylko ze względu na to że wówczas nie miałem wiecej kaski a chciałem posłuchać swojego wytworu. Tak czy inaczej gra to całkiem przyjemnie ale ponieważ chciałbym aby grało jeszcze przyjemniej to doradźcie mi proszę co sensownego można zakupić do 700zł z drugiej ręki rzecz jasna, może ktoś z Was miał okazję posłuchać tychże kolumienek z jakimiś wzmacniaczami i naprowadzi mnie jakiego wzmacniacza mam szukać. Za wszelaką pomoc z góry dziękuje:) A tak przy okazji pochwale sie swoimi potworkami poniżej zamieszczam ich fotkę która kiedyś tam udało mi sie zrobić;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tylko gdzie coś takiego dostać hmmm, no dobra to jedna z propozycji ale fajnie by było gdyby było coś jeszcze w alternatywie nie koniecznie lampowego w każdym razie dzięki za sugestie ;)

Klony ale włożyłem w nie wszsytko co najlepsze w zwrotnicy cewka taśmowa, rezystory Mills, Kondensatory MKP i kabel DNM REASON wiec chyba nie wiele ustepują oryginałom ;) a zacząć od czegoś musze na razie budżet nie pozwala mi na nic wiecej:/.

Nie wiem czemu ale jakoś mnie nie przekonuje GAINCLONE może dlatego że tak różne opinie o nim czytałem i teraz nie wiem komu bardziej wierzyć :/ póki co wolałbym jakiegoś gotowca o w miarę dobrym brzmieniu ale póki co nikt nie zaproponował żadnej alternatywy do GAINCLONA ale mam nadzieje że jeszcze podsuniecie jakiś pomysl;).

Tom@l85, 15 Sty 2007, 01:01

z tego co czytam nie masz wiele doswiadczenia , osluchania

w sprzecie

koledzy bdobrze Ci radza GC srednica rewelacyjna szybka barwna i magiczna i to wlasnie z Totemami

tylko czy Ty jestes przygotowany ?

dobre zestawienie to musical i pioneer 400

czy raczej bedziesz szukal potegi i niskoschodzacego basu?

musisz sobie odpowiedzec na te pytania

w takim razie wyrzuc te totemy i poszukaj czegos gotowego

te male totemy to taka ekstrawagancja , zboczenie

lub jak zwal tak zwal , super dzwiek "dla poszukujacych inaczej:-)"

ps

nie wiem czy w tych totemach cewki tasmowe sie sprawdzaly?

raczej nie , w watku o totemach jest troche napisane

w oryginalnych byly litz

zmien te okropne drewnowkrety mocujace glosniki , bo widze ze masz b dobrze zrobione skrzynki

hej

Nie szukam jakiegoś potężnego basu raczej zależało mi na trochę lepszym wykorzystaniu totemów no i może siegniecia po lepsza jakosc gornycn zakresow;) faktycznie masz racje jestem jeszcze laikiem wiec nie chciałbym sie od razu rzucac na głęboką wodę a co do cewek hmm nie wiem jak gra ze zwykłą ale u mnie jest ok nawet wiecej niz ok nawet przy tym słabym wzmaku jakim teraz je napędzam.Co do Gainclona i preampa i le by to kosztowało i gdzie to dostać chociaz dalej upieram sie przy jakims wzmaku może trochę bardziej uniwersalnym bo kto wie czy znowu nie pobawie sie w wykonanie własnych Kolumn.

Tom@l85, 15 Sty 2007, 01:54

no i jak mozna Ci pomoc!?

te male totemy to kolumny , do ktorych mozna podlaczac wzmacniacze za duzo wyzsze pieniadze niz piszesz

.....no to moze od poczatku

napisz czego Ci brakuje w obecnym dzwieku z totemow , ze poszukujesz do nich lepszego wzmacniacza?

Tom@l85, 15 Sty 2007, 02:12

>Szczerze to może troszkę lepsza góra i wieksza przestrzeń, reszta prezentuje sie całkiem nieźle.

wysokie tony totemy maja specyficzne i na tle konkurencji

na pierwszy rzut oka ich nie ma!?

a przestrzen poprawisz ustawieniem glosnikow , przynajmniej 0,5 od sciany i 1,5m 2m szeroko

daj im tez powietrza po bokach i standy nie musza byc ciezkie ale napewno nie mniejsze niz 60cm

Ok dzięki za wszelkie wskazówki ;) zaczynam sie teraz mocno zastanawiać nad GAINCLONEM ale musze to jeszcze przemyśleć, do tego czasu pobawie sie z ustawieniami takjak mówisz i zobacze czy taka kosmetyka nie wystarczy.

np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kup GC w wersji premium(riken, caddock) i bedziesz happy;)

Sam tak słucham i jak na razie z wyjatkiem jednego wypadku(:)) słuchanie w domu po odsłuchu nawet drozszych systemów nie boli.

GC jest szybki i barwny, może nie powala dynamiką, ale impulsy sa oddane świetnie.

Pozdrawiam

lancaster, 15 Sty 2007, 16:25

"Kup GC w wersji premium(riken, caddock) i bedziesz happy;)

Sam tak słucham i jak na razie z wyjatkiem jednego wypadku(:)) słuchanie w domu po odsłuchu nawet

drozszych systemów nie boli.

GC jest szybki i barwny, może nie powala dynamiką, ale impulsy sa oddane świetnie.

Pozdrawiam"

... tia ... a świstak siedzi i zawija w te sreberka ;) ... lancaster TY przestań się regularnie upalać :)

pozdrawiam,

zdezintegrowany_3PO

Z droższych kolumn porównywałem z np. B&W705 i AP VirgoII, od jednych mialy lepszą średnicę a od drugich fortepian i stereofonię, zgadnij co od których :)))

Na pocieszkę powiem, że od obu mialy mniejszą skalę, rozmach i dynamikę.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Nie wiem czy zmieścisz się kwotowo, ale pogadaj z Krisem_k nt. Jego Audio Innovations Alto - chwilę słuchaliśmy tego wzmaka podczas ostatniego spotkania i grało na prawdę fajnie (lepiej niż ze starym Primarem)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.