Skocz do zawartości
IGNORED

Polski wzmacniacz Madral A2 -super!!!!

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

Szukasz super wzmaka do 3000 zł , zaiteresuj się Integrą polskiej firmy Madral model A2 lub A2 SE !

Ten wzmak wali wiekszość zach. konkurencji jakością dzwięku : Dynamika , super niskie tony , naturalna i dogrzana średnica , i cholernie rozdzielcze soprany z jedwabistym nalotem to mistrzostwo świata !!! Lokalizacja żródeł pozornych w tył i wszerz bajka (oczywiści zależy od reszty toru) !!!! I ta jakość wykonania : Obudowa szczotkowe aluminium , 3 złote super gałki oraz wysokiej jakośći elementy wewnątrz wzmaka ,części drogie i żadko spotykane w budżetowym i średniej klasy sprzęcie , czasami nawet drogi nie może pochwalić się taką elektroniczną biżuterią !!! Ja kupiłem i nie mam zamiaru go sprzedawac , gra z Elacami 510 JET oraz Miniutopiami Jmlab !!! Jak szukasz wzmaka do wymienionej ceny wejdz na stronę firmy WWW.MADRAL.PL ......warto !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/30879-polski-wzmacniacz-madral-a2-super/

dragon66

To nowy wzmak,czy też używany ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) strona działa,ale ta manufaktura chyba przez dłuższy czas nie prowadziła działalności.

Kiedyś słuchałem ich systemu,było całkiem niezle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to jest stronka , wejdzcie na nią !!!! Ogólnie firma robi wzmak na zamówienie , widziałem też ogloszenia o sprzedaży w "Audio" i "HiFi i muzyka " , chłopaki mało się reklamują , ale wiedza co robią !!! Poza tym sprzedają też elementy do Diy -tuning np. kondziorki Panasonica , Elny -ale oryginalne a nie podróbki ze wschodu !!! Wzm .op. Ad 825 , rezystory i kondy vishaya ,potencjometry Alps itp !! Madral a2 dostał wyróżnienie w Audio-Video i złote ucho w Saund & Vision !!!! Nie na miejscu jest mówić że wzm. na półprzewodnikach gra jak Lampa , ale to jest coś takiego w brzmieniu Madrala = niezła dynamika , podłącz dobre kolumny ,żródełko i np . kable Ag -srebro ... a odlecisz!!!! Nie kupiłem w Ciemno ale po 4 mc-ach odsłuchów , przetestowałem trochę innych wzmaków . ostatnio Denon 2000 AE - ODPADŁ ...ale to moje subiektywne odczucia , natomiast rekomendacją niech będzie to , że moim kolegą jest Pan Szemis z Audio Note i po wysłuchaniu Madrala Bardzo mu się podobało !!!! A facet jest manniakim lampowców a nie tranzystorów ...więc....?! Wzm .jest pasywką z rozdzielonymi końcówkami , extra jest trafo , przełącznik Lorin, Potencjometr Alps -silnik Blue , Tranzystory Senken -modele stosowane przez Naima , Krela itp , Wygląd - przypomina wzmacniacze Densena !!!

post-12924-100009971 1170309432_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchałem Madrala wiele lat temu i byłem zaszokowany jakością dźwięku. Rewelacja. Jechal na monitorach QBA, na Point Source i jeszcze na jakichś kolumnach których nie pamiętam. Jako żródło Cambridge Audio a okablowanie Nordosta.

Pyszności - tyle mogę powiedzieć. Dźwięk jednocześnie słodki i potężny, z odpowiednią masą i szczegółowy. Bajeczka. Przede wszystkim hektary przesteni... robiło to swietne wrażenie.

Ale w trakcie prezentacji niestety padł potencjometr. :(

No i podłączyli jakiś Cambridge który nawet nie miał połowy klasy polskiego wzmacniacza. Zresztą słusznie bo kosztował mniej niż połowę Madrala. :) Także mogę powiedzieć że Madral i CA są wycenione uczciwie. :)

Jesli ci Panowie z Mirosławca wciąż klecą te zabawki to ja bym się pisał, bo wzmacniacz wart każdej złotówki jaką zań wołają... kiedyś nawet do nich dzwoniłem, miło się gadało. Ale nie uzyskałem upustu no i wciąż na Madrala mnie nie stać. A szkoda! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wpadki czasami się zdarzają ale... ja też mialem przygodę na odsłuchu tego sprzętu w Szczecinie , co się okazało ?!!...panowie ze sklepu pod niewiedzę producenta zaczęli kombinować z przeróbkami w tym wzmaku ..chcieli mi wcisnąć sprzęt otwierany i przerobiony ...ale padła końcówka i wszystko wyszło na jaw !!! Poza tym Ci mili pseudo tuningowcy , sprzedali w Polskę parę egzemplarzy więc możę trafiłeś na ich egzemplarz ?... potencjometry Alpsa tak szybko się nie psują , chyba że podróbki ze wschodu !!!! Mam zaufanie do Madrala , w razie czego można upgrejdować sprzęt u nich -ogólnie są dwa modele A2 i A2 SE , drugi to poprawiona wersja ...jest bardziej obiektywny , ale A2 też jest the besciak !!!! Acha , wymieniłem przewody na wyjśćiu do gniazd Rca na srebro - drut srebrny 1 mm ,sprowadzony z Allegro za 7 zł za metr -próba 930 , o kurde teraz to odlot ...planuję też wstawić srebro w miejsce przewodów wew. zasilających poszczególne sekcje!! Zobaczymy co będzie ?!! Jednym słowem Ludzie patrzcie przychylniej na polskich producentów , potrafią zrobić cuda w dziedzinie Audio i o wiele taniej ..nio nie mówię o Acient Audio ale to extremal Audio !!!

Oj chyba drogi jest ok 5000 kz ale trzeba zadzwonić , ja nie słuchałem ale ...na AUDIO Show kilka latek temu dostał bardzo rewelka opinnie i recenzje , lepiej zadzwonić i wysłuchać porady producenta ... po za tym chyba tylko na zamówienie , panowie z madrala sprzęt audio traktują jako dodatkową profesję wykonują jeszcze inne zlecenia ...chyba odnośnie sprzętu sat !!!

Czemu to ech i ta dezaprobata , to tylko moja opinia a jaki ktoś ma inne zdanie to jego problemik ale oki , aby nie o madralu ..dziś w moim domku zawitał wzmak Kondo , piękna lampeczka za 40 tysiaczków , posłuchamy zobaczymy i może sobie go kupimy !!! A tak na marginesie eeech ... madral jest oki a nawet powiem więcej echhhhhh jo jo jest spoko !!!! I tak piankę można bić do samego ranka ... atak wogóle to możę ktoś chce kupiś Jaguarka X Type ..sprzedam !!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mówisz, że masz do sprzedania takiego wprost z prospektu, bez nawet dziurek pod tablice rejestracyjne ?

Mhmm dlaczego mam wrażenie, że jesteś dzieckiem które nieudolnie usiłuje czymś na tym forum zaimponować ?:)

Firma mieści się w Mirosławcu , po za tym nie jest to no name , skoro wystawiali się na Audio Show dostając bdb recenzje oraz opinie w prasie audio, poza tym ja badziewia nie kupuję , mam do nich zaufanie . W tej chwili nastawieni są na sprzedaż części do Diy - sam sprowadzałem od nich kondy i opy-o ile wiem większość sklepów internetowych nie podaje adresów !!! Po za tym drugą ich specjalizacją jest sprzęt sat !!!

Ks .Jankowski powiedział ...Madral jest The Best ... to moja opinia i nie musicie mi wierzyć ...ale czy wy jesteście godni zaufania ?... Ale oki kupiłem wczoraj Audio Note za 20 patyków - nio Madral tu wysiada niestety !!! Acha nie wierzcie też ludziom z Hi-Fi i Muzyka , Audio -video , Sound& Vision i Audio Show -przecież to oni wystawili entuzjastyczne opinie !! Madral to G... przecież wy macie sprzęt najlepszy na świecie : Altuski . Diorki .... itp lub Creek za 5000- szlag go trafił na odsłuchu w salonie - rozkręcili a w środku co?... Podróbki komponentów i jedno wielki dno ...ta fajnie przepłacać i sie cieszyć !!! Poza tym ufajcie firmom : Shanling , Vincent , Jolida - fajna tam siedzi elektronika , ja kupiłem podróby kondów Elny , Wimy itp - a przecież to się tam montuje - naiwniactwo !!! Acha kolesiowi padł Exposure xx , miał zwartą ścieżkę w układzie !!! Jeszcze jedno nie ufajcie firmie Baltlab , to niedobrze żę sie znają z Madralem , możę by lepsze wzmaki robili a nie jakieś tandetne g... Epoca !!! Mi nie ufajcie , lepiej nie ... wam niech zaufają ,na pewno jesteś wiarygodni !!! Pozdrawiam i nie kupujcie tego Shitu zwanego Madralem !!! Kupcie ssse Vincenta , jest naj ...!!! Koniec tematu i po Sprawie ... Pozdrawiam

dragon66, 19 Sty 2007, 14:31

> Koniec tematu i po Sprawie ... Pozdrawiam

Super. Przelicz lepiej swoje patyki...

P.S. Mam nadzieję, że chociaż swoje, a nie np. tatusiowe... ;)

oj swoje swoje , ma sie 30 latek i dobrze poukładane w główce to się ma , ale oki bez zadzierania noska , dalej podtrzymuje swoją opinię o tym sprzęcie i na koniec coś jeszcze , znam dużo ludzi z branży Audio np . Top Hi fi , Audiofil itp . Ci którzy słyszeli ten sprzęcik byli pod wrażeniem ...oczywiśćie byli i malkotenci , posłuchaj a sam zobaczycz, ale jak jestes już wrogo nastawiony na Polską produkcję to Sorry i przykro mi , kupuj chińszczyznę w wersji Made in Europe !!! Wszystkim tym którzy interesują się faktycznie dobrym jakośćiowo sprzętem polecam naszą rodzimą produkcję Madral lub Baltlab , a innym .....życze dalszego poszukiwania wrażeń poza granicami kraju i przepłacania !!!! Gorąco pozdrawiam was mili forumowicze i tych tzw . godnych zaufania !!!

Acha odnośnie moich tatusiowych pieniążków ha ha ha ... jasne.. wiem co dobre i kupuje tylko to co naj ... skoro mnie stać na więcej to po jasną cholerę kupiłem Madrala ... bo jest w swojej jategorii Naj i wali na pysk większość zach konkurencji !!!

Dragon - Firma mieści się w Mirosławcu - a ja jestem z Wrocławia :)) To już wszystko wiesz, tak? Także nie pier**l mi tu jak stary papa - że zacytuje Qubrica. I wybacz - nie będę kupował od firmy która na pierwszy i drugi rzut oka wygląda krzakowato.

The odd get even.

Jak bym pier**lił to bym d... ruszał - czy ja Ci każe kupować biedny człeku z kompleksami ... ludzie!!!.. napisałem że to fajny sprzęcik ... a jak k.... komu nie pasuje to jego problem !!! O co wam idzie ? Trochę kulturki matoły albo wypier ... do szkoły !!! Jak nie masz szacunku Baranie jeden do innych, to idz beczeeeć na pastwisko , tam twoje miejsce !!!! Ci nie pasuje to rwij stary po altusy, powieś je sobie na suficie , kup złoma z allegro i ssse graj i...odkrywaj po swojemu piękno muzyczki !!!! Zali powiadają żę takie BARANY inteligencji nie mają ... przepraszam za moje słownictwo innych miłych i inteligentnych Forumowiczów - zwróćcie jakich tu mamy inteligentnych matołków !!! Zal Ci Dupe ściska ,że matka naturka poskąpiła Ci pieniążków ? To masz pecha kolo !!! Polecam dalej j.w polski Sprzęcik , a Madral to nie krzak , skoro stać ich na Audio Show , poza tym robią fajne końcówki mocy na zamówienie - niestety cena już niemała - moja rekomendacja , ale nie musicie kupować , przecież to wasze pieniążki i decyzje , moja tylko ..opinia !!!

->dragon666: Madral A2 ma już wiele lat. Firmie - w moim odczuciu - nie udało się przebić z gotowymi produktami audio (co nie znaczy, że proponują złe zabawki). Byli na kilku AS-ach, zamieszczali w n. pismach reklamy, od 2-3 lat jakoś przycichli.

* * *

Ich cedeka też kupisz ?

* * *

Jest kilka firm, które istnieją bez wielkiego rozgłosu: Nuda Veritas, Kustagon, Plastform. Czy bardziej znane: RLS, Qba, itd. Robią swoje. Skala zamówień pewnie różna, a liczy się - jak wszędzie - opłacalność produkcji i zadowolenie klientów.

Małym firmom ciężko jest się przebijać, bo to kosztuje. Niektórym się mniej lub bardziej udało zaistnieć. Przykłady: Amplifon, RLS, NEEL, Audiograde, Struss, PAL, EdyTon, Klasyk i parę innych.

Nadal pier**lisz jak stary papa :)

Firma która nie umieszcza podstawowych danych adresowych jest dla mnie firma-krzakiem od której ewentualnie mogę kupić bułki. I gówno mnie obchodzi, pajacu, że byli na AS, że robiłeś im loda etc. Ale Ty matoł jesteś i nie dociera. Jak dla mnie to możesz umierać za Madrala, voila.

EOT

The odd get even.

>Firma która nie umieszcza podstawowych danych adresowych jest dla mnie firma-krzakiem

Zawsze mozesz walic "na priva".....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

......aha........i wysłałem im maila (na priv?:)) - zgodnie z tym co jest napisane na tej stronie, że cennik w pdf po zapytaniu. Wysłałem z konta z pracy a więc przedstawiłem sie etc. To było dwa tygodnie temu. I cisza.

wysłałem równiez do Strussa i taka odpowiedź:

Witam,

Niestety nie przewiduję w chwili obecnej sprzedaży na terenie kraju z wyłączeniem Pruszkowa. Powodem są wymagania dystrybutora szwedzkiego i angielskiego dot. ceny na rynku polskim - musiała by wynosić tyle co w w/w krajach czyli 5000 EURO. Cena Chopina w Pruszkowie jest taka sama jak dla dystrybutorów zachodnich, 8500 zł. Odsłuch i zakup możliwy jest jedynie w Pruszkowie po ustaleniu terminu.

Pozdrawiam,

Zdzisław Hrynkiewicz-Struss

I zaprawdę powiadam Wam - dość ciężko czasem wspierać polską gospodarkę.................

The odd get even.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.