Skocz do zawartości
IGNORED

MONITORY do 11 m2 do max 2400zł

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

prosze o konkretne modele, ich ceny, mogą byc second hand.

co panowie radzicie do takiej nory? muszą miec basik, pod kontrolą, ładnąsrednice, i ładną gore. duzo szczegółow, dobra scene i stereo. jak na razie mam to co w profilu.

https://www.audiostereo.pl/topic/31020-monitory-do-11-m2-do-max-2400z%C5%82/

Proponuję Ci te Xaviany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Spełnią Twoje wszystkie oczekiwania z nawiązką. Znam ten model dobrze i wiem

co mówię.

Saą trochę drozsze od założonej kwoty, ale ja bym się nie zastanawiał.

Szczególnie że ponoć praktycznie nowe.

akism

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

panowie, jesli chodiz okolumny nie mam doswiadczenia...i zadam głupie pytanie. czy skrzyneczka o wysokosciok 27cm z głośniczkiem 13cm moze wogóle bass wyprodukowac????

"czy skrzyneczka o wysokosciok 27cm z głośniczkiem 13cm może wogóle bass

wyprodukowac????"

Jeśli kolumna z takim głośnikiem jest dobrze skonstruowana to oczywiscie

może. Wiadomo, że nie zejdzie w basie tak nisko jak głośnik wyrażnie

większy, ale w tak niewielkim pokoju basu absolutnie nie będzie brakowało.

Ten sam głośnik, który w 20 m będzie niższy bas ledwo zaznaczał, już w 11m

może dawać subiektywne odczucie bez mała "trzęsienia ziemi". I zejście do

okolic 50 Hz daje już naprawdę mocny efekt. Po prostu - im mniejsza

kubatura, tym łatwiej wypełnić dżwiękiem pokój.

Pozdrawiam.

Spory rozrzut tych propozycji : KEF IQ5 to już trzydrożne podłogówki.

Do wypełnienia 11m2 powinien starczyć już KEF IQ1 ze 130 mm membraną, podobnie jak polecane wyżej Xaviany.

-> denon.dcd.2560

Wypadałoby ich przynajmniej posłuchać przed zakupem... podobnie, jak innych proponowanych w tym wątku kolumn, jeśli się na któreś zdecydujesz. To zdecydowanie zmniejszy ryzyko nietrafionego wyboru ;-)

-> McGyver

Z "o mnie" denon.dcd.2560-a wynika, że ma on Yamahę AX-900, to chyba wystarczy, żeby "popchnąć" Dynaudio Audience 42 ?? ;-) Problemem jest jednak chyba to, że chce on kupić kolumny bez słuchania... Przyznam, że sam tak kiedyś zrobiłem, bo kolumny, jakie chciałem kupić stały w Danii i... jestem zadowolony z moich Ruarków ;-D Ale przyznam, że była to ryzykowna zabawa i lepiej jej unikać ;-D

Dobrym pomyslem moze byc avance epsilon 910 mkII. Niewielki, naprawde fajny monitor. Ktos je wlasnie sprzedaje. Jesli bedziesz mial mozliwosc odsluchu, wez je pod uwage. Mozesz byc naprawde zadowolony.

denon.dcd.2560, 20 Sty 2007, 00:56

>a moze JMlab chorus?? ktos moze sie wypowie??

Z całym szacunkiem - Ty nie masz pojęcia, czego chcesz. Rzucasz nazwy 10 firm w 5 postach i liczysz na to, że ktoś Ci powie "o, to właśnie to"? Chcesz, żeby ludzie pomogli Ci wybrać spośród klocków grających w krańcowo różny sposób?

Sorry, nikt za Ciebie w takiej sytuacji nie zadecyduje...

widzisz SNAJPER

ja wiem czego chce. wiesz czego?> ROZBUDOWANEJ ZAKŁADKI OPINIE. niestety, jak widzisz, jeden z moich wpisów to pytanieo brzmienie chorusów. jakbym k(cenzura)wa wiedział jak to gra to bym sie nie pytał do jasnej cholery. nie moja wina, ze na przykładowo 100 firm i 200 produktów w zakłądce opinie, ludzi którzy sie wypowiedzieli jest 20 przy 40 produktach. LUDZIE!!! PISZCIE OPINIE. NIE BEDZIE ZBĘDNYCH TEMATÓW, GŁUPICH PYTAN, I NIKOGO NIE BEDE DRAZNIŁ TYM, ZE

SMIE PYTAC O BRZMIENIE KOLUMN (parodia=to gdzie mam pytac. na allegro?)

snajper jezeli problemem dla ciebie jest napisanie czegos budującego w tym temacie, to sobie odpusc, lub chociaz napisz opinie na temat sprzętu jaki posiadasz. wiele osób bedzie ci za to wdziecznych.

a ty nie dosc ze sie nie wypowiesz, to jeszcze naublizasz człowiekowi ze nie wiem czego chce.

jakbym wiedział, to bym sie nie pytał na forum. tylko juz dawno miałbym to czego szukam.

Czasami przypisujemy intuicyjnie niektorym urzadzeniom cechy, ktorych tak naprawde te urzadzenia nie posiadaja. Mimo, ze nie posiadaja i tak je widzimy (slyszymy). Patrzymy i czasem po wygladzie oceniamy, jak cos brzmiec powinno. Naczytamy sie opinii innych osob, prasy sie naczytamy i tworzymy sobie obraz danego urzadzenia. Zwroc uwage ilu tu medrcow powtarzajacych zaslyszane (przeczytane) gdzies opinie. Potem te powtarzane stereotypy ( szkola brzmienia danej firmy) zagniezdzaja sie w naszych umyslach. Moja rada. Kup to co wydaje Ci sie, ze jest dobre. Bedziesz na pewno zadowolony. A po jakims czasie przyzwyczaisz sie do brzmienia i uznasz, ze jest naprawde dobre. Jaka firma produkujaca kolumny intuicyjnie kojarzy Ci sie najlepiej ?

ja również proponuję Ushery S-520. Porównywałem je z Dynaudio Audience 42 (co prawda na AX-596 i w ostępie kilkunastu tygodnie) ale i tak różnica jest baaardzo wyraźna. Nie będę wysnuwał wniosków czy to wina wzmacniacza czy głośników, ale przy niskich poziomach głośności Dynki nie mają w ogóle góry, równowaga tonalna (a raczej moim zdaniem nierównowaga) to baardzo duże ocieplenie. Bas OK. Bass reflex u Dynek z tyłu (wada). Jedne i drugie głośniki mogą spokojnie nagłośnić 11m2. Ushery są znacznie bardziej przejrzyste, dźwięczne. Jak dla mnie biją na głowę Dynki. Słuchałem kiedyś (ale już w salonie audio, na nieznanym sprzęce wysokiej klasy) JMLab CHorus 706S i była lipa. Strasznie ostre, jazgotliwe, suche itp. Nie polecam. Słuchałem również Quadów za ok. 2.000 (w sklepie, modelu nie znam) i też były dobre. Miały więcej średnicy od Usherów. Ushery więcej góry i dołu (na AX-596). A ha. Jeszcze słuchałem AE Evo 1. Bass reflex z tyłu, ale po za tym prawie równie dobre jak Ushery. Wszystkie opisy to oczywiście moje subiektywne odczucia, z krótkich odsłuchów, w różnych warunkach (S-520, Quad, Evo1 - razem).

denon.dcd.2560, 20 Sty 2007, 01:21

> ja wiem czego chce. wiesz czego?> ROZBUDOWANEJ ZAKŁADKI OPINIE

Oczywiście wiesz, że gusta ludzie mają bardzo różne, systemy mają bardzo różne, słuchają bardzo różnej muzyki... I że opinia na temat danego sprzętu robi się choć trochę wiarygodna dopiero wtedy, gdy możesz zestawić ze sobą kilka, kilkanaście wrażeń różnych ludzi na temat tego samego klocka.

Niemniej zgadzam się z Tobą - opinii jest zdecydowanie za mało. Rzadko kto wysilił mózgownicę, żeby napisać choć jedną opinię. A takich, co mają ich kilka, jest już zupełnie mało. :(

> snajper jezeli problemem dla ciebie jest napisanie czegos budującego w tym temacie, to sobie odpusc,

> lub chociaz napisz opinie na temat sprzętu jaki posiadasz. wiele osób bedzie ci za to wdziecznych.

Gdybyś przeczytał uważnie choć ten wątek, zauważyłbyś, że jest tam mój wpis. I to nawet budujący. A opinii popełniłem 15 (słownie: piętnaście). Chyba więc trafiłeś ze swoim fochem jak kulą w płot...

> a ty nie dosc ze sie nie wypowiesz, to jeszcze naublizasz człowiekowi ze nie wiem czego chce.

Hihihi... Chyba nikt Ci nigdy porządnie nie naubliżał... ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.