Skocz do zawartości
IGNORED

Ming Da

jacekG

Rekomendowane odpowiedzi

Na złość Szubowi, wczoraj wieczór zawitała do mnie parka 12ax7 Tungsram, nieużywana. Niestety pograła tylko godzinę, ehh szanowna małżonka stwierdziła, że będzie oglądać seriale i włączyła telewizor. ( tą bitwe przegrałem z kretesem, jak cerber pilnuje swojej ramówki ;P ) Lampka gra dynamicznie, ale dam jej jeszcze sporo czasu zanim wyciągnę jakiekolwiek opinie.

A wygląda to tak ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2753108

Opisem się na pewno podzielę, lampa pograła dopiero jakieś 4h więc nic konkretnego nie powiem, zmienia się jej brzmienie, fajna sygnatura dźwięku, jest dużo szczegółów i masę planktonu wyciąga z tła, ale czasem, jak to lampa niewygrzana, krzyczy górą i stara się rzucić we mnie żyletką, wygrzeje się to zobaczę czy zostaje czy do pudełka, bądź do ludzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2754410
  • 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Fajny dźwięk. Ładny wygląd .

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2777924
  • 3 tygodnie później...

Informacyjnie, wyprzedaż dwóch modeli:

MingDa MC300-ASE

Ukryta Zawartość

MingDa MD845-A

Ukryta Zawartość

I Obniżka na:

MingDa MD-6R

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2802517

Raczej nie, ceny są dość wysokie jak na polskie warunki.

Będą dwa nowe modele wzmacniaczy produkowane tylko na rynek Polski.

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2804648

Będą to dwa modele:

1 na EL34

2 na KT88

Okrojone z pilotów, wskaźnika, tańsze lampy. Taki bardzo entry level ale bez zmian konstrukcyjnych i bez zmian użytych elementów. Posiadać będą jak wszystkie dostępne w Polsce autobias.

Tylko na polski bo u nas niestety nie zachód, Anglik, Niemiec czy Włoch i tak kupuje modele wyższe bo to dla niego nieznaczny wydatek. My chcąc zapewnić dobry produkt w „polskiej cenie” postanowiliśmy wraz z MingDa wypuścić taki produkt na rynek.

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2804710

Nie będzie rezygnacji z pilotów całkowitej, będą równolegle dwa modele. Nabywca będzie miał wybór. Jak komuś pilot nie potrzebny to zaoszczędzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805204

Raczej nie, ceny są dość wysokie jak na polskie warunki.

Ukryta Zawartość

będzie jakieś 2kzł to nie jest zaporowa cena !! za taki preamp, żałośnie plastikowe przetworniki DAC śmigają u nas za podobne ceny ...... ze o pre nie wspomnę, byle jaki CA czy inny NAD i 700-800, zresztą wybór lichy na rynku pierwotnym...

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805444

Ten model już widziałem, ale w cenniku z fabryki go nie mam i na stronie producenta też go nie znalazłem. Albo jakiś straszy albo robiony tylko na UK.

Ale np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) był by u nas koło 5000 zł.

Ten ze strony UK sprawdzę dokładnie.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805573

Witam wszystkich właścicieli wzmacniaczy MingDA, a w szczególności MC43-A, którego sam jestem posiadaczem ;)

Chciałbym się z kolegami podzielić doświadczeniem, którego byłem i świadkiem i współautorem. W sobotę mianowicie, zapakowałem swojego wzmaka do samochodu, odbyłem małą podróż i po 25 minutach wylądowałem w miejscu docelowym. W gronie czteroosobowym ( zacnym niezmiernie, jeśli będą chcieli to się przedstawią osobiście ) przy dobrej, parzonej kawie zaczęły się małe odsłuchy ;). Nie będę was zanudzał co grało z czym, skupię się na wrażeniach samego odsłuchu Mingdy.

Wpięta do systemu ( szczegóły odnośnie zaaplikowanych lamp w "o mnie" ) z kolumnami i tu uwaga Grundiga, porażka, dźwięk bez dźwięku, znaczy skraje były ale średnicy to już ciężko było się doszukać (porównanie ze wzmacniaczem DIY na lampie EL 84 ), kolumny zostały zmienione na Tannoye ( nie pytajcie na jakie, nie wiem ) i tu dźwięk się ożywił, było że tak powiem dużo lepiej, choć w moim systemie w domu lepiej mi się to spasowało, ale nie odbiegając od tematu, gospodarz spotkania zaproponował porównanie z monoblokami opartymi też na lampie EL34, wyskoczył jak by to powiedzieć, do piwnicy i naszym oczom ukazały się monobloki EICO HF-60. Pogrzało to się chwilkę, załączyło się napięcie anodowe i wzmacniacz odtworzył ten sam utwór co wcześniej na moim wzmaku ( dokładnie to poleciała Coma i Transfuzja z płyty Hipertrofia, tak wiem, żaden audiofilski wyrób ) i powiem tylko tyle, opadła mi szczęka, myślę że pozostałym słuchaczom też. Lekkość grania tych monobloków jest rewelacyjna, bass niesamowity, szybki, zróżnicowany, posiadający niesamowitą strukturę i fakturę brzmienia, nieziemski po prostu PRAT, reszta pasma też rewelacja. Nieśmiało zapytałem gospodarza, czy mi te monobloczki pożyczy choć na tydzień i ku mojej radości się zgodził. Zapakowałem wszystko i w domu wpiąłem wyżej wymienione monobloki do mojego systemu. I miałem muzyczną nirwanę. Mój wzmak poległ na całej linii, bezapelacyjnie i sromotnie. Nie mam strasznie wymagających kolumn, jednak dopiero w porównaniu słychać, że MingDa ma przy nich trochę zadyszkę prądową, że gra trochę plamami dźwięku, bez dobrej rozdzielczości. Owszem, jak za takie pieniądze ten wzmak gra fajnie i ciekawie, ale nie będę po nim płakał, gdy będziemy się rozstawali ;) Żeby zbliżyć się choć trochę do dźwięku jaki dają EICO, musiałbym wymienić zapewne i trafa głośnikowe i zasilające i jeszcze kilka elementów ( została by pewnie tylko obudowa za 3k PLN ) więc nie warto inwestować.

Samego mi się już szkoda, bo w sobotę muszę monobloki oddać i będzie żałoba.

Jeszcze raz powtórzę, że MC34-A nie jest złym wzmakiem za taką kasę, jednak widać jak na dłoni wszystkie jej wady konfrontując ją z klockami innej klasy.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805678

Elmero wady MC34-A widać już w porównaniu z MC368-BSE a co dopiero z monoblokami wysokiej klasy. Zawsze trzeba brać pod uwagę cena / jakość.

W każdym porównaniu budżetówki ze sprzętem wysokiej klasy będą odczuwalne znaczne różnice.

Ukryta Zawartość

będzie jakieś 2kzł to nie jest zaporowa cena !! za taki preamp, żałośnie plastikowe przetworniki DAC śmigają u nas za podobne ceny ...... ze o pre nie wspomnę, byle jaki CA czy inny NAD i 700-800, zresztą wybór lichy na rynku pierwotnym...

W Polsce można zrobić 10-15% taniej jeszcze. Można zamówić takie preampy, właśnie dogaduje szczegóły.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805712
Witam wszystkich właścicieli wzmacniaczy MingDA, a w szczególności MC43-A, którego sam jestem posiadaczem ;)

Chciałbym się z kolegami podzielić doświadczeniem, którego byłem i świadkiem i współautorem. W sobotę mianowicie, zapakowałem swojego wzmaka do samochodu, odbyłem małą podróż i po 25 minutach wylądowałem w miejscu docelowym. W gronie czteroosobowym ( zacnym niezmiernie, jeśli będą chcieli to się przedstawią osobiście ) przy dobrej, parzonej kawie zaczęły się małe odsłuchy ;). Nie będę was zanudzał co grało z czym, skupię się na wrażeniach samego odsłuchu Mingdy.

Wpięta do systemu ( szczegóły odnośnie zaaplikowanych lamp w "o mnie" ) z kolumnami i tu uwaga Grundiga, porażka, dźwięk bez dźwięku, znaczy skraje były ale średnicy to już ciężko było się doszukać (porównanie ze wzmacniaczem DIY na lampie EL 84 ), kolumny zostały zmienione na Tannoye ( nie pytajcie na jakie, nie wiem ) i tu dźwięk się ożywił, było że tak powiem dużo lepiej, choć w moim systemie w domu lepiej mi się to spasowało, ale nie odbiegając od tematu, gospodarz spotkania zaproponował porównanie z monoblokami opartymi też na lampie EL34, wyskoczył jak by to powiedzieć, do piwnicy i naszym oczom ukazały się monobloki EICO HF-60. Pogrzało to się chwilkę, załączyło się napięcie anodowe i wzmacniacz odtworzył ten sam utwór co wcześniej na moim wzmaku ( dokładnie to poleciała Coma i Transfuzja z płyty Hipertrofia, tak wiem, żaden audiofilski wyrób ) i powiem tylko tyle, opadła mi szczęka, myślę że pozostałym słuchaczom też. Lekkość grania tych monobloków jest rewelacyjna, bass niesamowity, szybki, zróżnicowany, posiadający niesamowitą strukturę i fakturę brzmienia, nieziemski po prostu PRAT, reszta pasma też rewelacja. Nieśmiało zapytałem gospodarza, czy mi te monobloczki pożyczy choć na tydzień i ku mojej radości się zgodził. Zapakowałem wszystko i w domu wpiąłem wyżej wymienione monobloki do mojego systemu. I miałem muzyczną nirwanę. Mój wzmak poległ na całej linii, bezapelacyjnie i sromotnie. Nie mam strasznie wymagających kolumn, jednak dopiero w porównaniu słychać, że MingDa ma przy nich trochę zadyszkę prądową, że gra trochę plamami dźwięku, bez dobrej rozdzielczości. Owszem, jak za takie pieniądze ten wzmak gra fajnie i ciekawie, ale nie będę po nim płakał, gdy będziemy się rozstawali ;) Żeby zbliżyć się choć trochę do dźwięku jaki dają EICO, musiałbym wymienić zapewne i trafa głośnikowe i zasilające i jeszcze kilka elementów ( została by pewnie tylko obudowa za 3k PLN ) więc nie warto inwestować.

Samego mi się już szkoda, bo w sobotę muszę monobloki oddać i będzie żałoba.

Jeszcze raz powtórzę, że MC34-A nie jest złym wzmakiem za taką kasę, jednak widać jak na dłoni wszystkie jej wady konfrontując ją z klockami innej klasy.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam

No toś teraz narobił :(

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805732

Elmero wady MC34-A widać już w porównaniu z MC368-BSE a co dopiero z monoblokami wysokiej klasy. Zawsze trzeba brać pod uwagę cena / jakość.

W każdym porównaniu budżetówki ze sprzętem wysokiej klasy będą odczuwalne znaczne różnice.

I o tym wspominam przecież, za tą kasę jest dobrze.

No toś teraz narobił :(

Jarku no cóż poradzić, porównanie pokazało brutalną prawdę, nie zmienimy tego ani lampami ( choć jest tu duże pole do popisu, sam to robiłem ), ani wymianą kondensatorów ( choć to też wnosi poprawę )

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2805738

@FIRMA no to witaj, ale klubu jeszcze nie mamy, można by się tym zająć. Nie wiem ilu nas jest naprawdę na forum, można pomyśleć o oddzielnym temacie w Klubach.

Dajcie znać czy jesteście na TAK ;)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/31120-ming-da/page/15/#findComment-2807683
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.