Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Sudetach 23.02.2007

dymu73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Audiofili i Melomanów.

Mam zaszczyt zaprosić wszystkich chętnych na Spotkanie w Sudetach.

Miejsce: Bukówka (okolice Kamiennej Góry ,dawne województwo jeleniogórskie).Wynajęty cały dom (5 pokoi ,normalny standard ).

-100 km do Wrocławia

-30 km do Wałbrzycha

-150 km do Pragi

Termin : 23 luty 2007 (jeszcze miesiąc więc można sobie zaplanować)

Koszt: 12 pln (cena za nocleg)

Oprócz wiadomych planów (całonocny odsłuch) można wyskoczyć na narty. Kilka niezłych wyciągów w okolicy.

Chętni do spotkania proszeni są o kontakt przez PW ze mną lub forumowiczem „arekgrabowski”. Ewentualnie prze GG :

Dymu73: 2997168

Arek : 2075711

Listą chętnych będzie na bieżąco aktualizowana (zarówno osób jak i sprzętu który nam zagra)

Najłatwiej dojechać własnym samochodem ,ale dla podróżujący PKS istnieje możliość odbioru np. Kamiennej Góry

Pozdrawiam

Bartek

Przydatne linki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-13172-100009260 1170310533_thumb.jpg

post-13172-100009261 1170310532_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/31144-spotkanie-w-sudetach-23022007/

Oczywiście, jako wspoloragnizator tego byc moze "seryjnego" spotkania, pojawie się juz na miejscu w godzinach południowych (no chyba ze ktos bedzie chciał to rankiem). Przytargam budżetowe klocki jak Denon DCD 1460 grzebany przez Piotrka608, monitory od Gipsy2 i coś z toru słuchwakowego czyli forumaII i Senki HD600, jakas kiełbasę na grilla i 0.7 do poczytania;)

Pozdrawiam i zapraszam

• 2 tygodnie później...

Cześć koledzy,jak załatwię wolne to wpadnę z CASPIANEM I HD 750 harmana.Jarek z Jeleniej Góry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest nas więcej w Jeleniej Górze? miło miło... zaczaiłem się na tą impreze - ale niestety 28 mam ważny egzamin - nie dam rady... pozostaje mi życzyć miłej zabawy!:) przy czystym hi endzie!:)

>>>qman

bardzo fajnie ,że będziesz (oczywiście jeśli załatwisz wolne)

>>>seba78

pomiędzy 23 a 28 jest całe 5 dni:-).Pewnie jest tu nas jeszcze więcej w okolicach ,ale się nie znamy więc spotkanie ma duuuży sens

>>>annawroc

póki co nikt z Wrocławia się nie zapowiada...ale może??? Jest opcja PKS do Kamiennej Góry (na pewno ktoś Was odbierze), ale rozumiem niechęć to komunikacji publicznej (zwłaszcza z lampką:-)))

pzdr

Bartek

ps.proszę nie zapomnieć o najważniejszym czyli MUZYCE (nagrywarka będzie)

Chłopaki wierzcie żebym nie musiał w piątek isc do pracy na nockę to też bym sie juz do tej Kamiennej Góry wybrał z jakimś Denonikiem...buuuu!

Z wrocka jedzie PKS o 11.30 bilet 23zł.

Ponieważ do spotkania zostało tylko 6 dni, kilka uwag organizacyjnych:

1.Warto zabrać ze sobą śpiwory i ręczniki (nie jest to hotel..no ale nocleg za 12 pln:-)))

2.Dobrze by było potwierdzic swój udział do czwartku do południa (w związku z rezerwacją pokoi).Ale jesli ktos zdecyduje się w piątek to oczywiscie tez jest mile widziany.

3.Ponieważ ostatnio forum chodzi swoimi ścieżkami proszę sobie zapisać nr gg z poczatku wątku lub nr telefonów:

dymu73 605039804

arekgrabowski 609314020

ułatwi to kontakt

pzdr

Bartek

Ponieważ do spotkania zostało tylko 6 dni, kilka uwag organizacyjnych:

1.Warto zabrać ze sobą śpiwory i ręczniki (nie jest to hotel..no ale nocleg za 12 pln:-)))

2.Dobrze by było potwierdzic swój udział do czwartku do południa (w związku z rezerwacją pokoi).Ale jesli ktos zdecyduje się w piątek to oczywiscie tez jest mile widziany.

3.Ponieważ ostatnio forum chodzi swoimi ścieżkami proszę sobie zapisać nr gg z poczatku wątku lub nr telefonów:

dymu73 605039804

arekgrabowski 609314020

ułatwi to kontakt

pzdr

Bartek

Wynajęty dom znjaduje się blisko tamy przy Zalewie Bukówka.W razie problemów z dojazdem najlepiej pytać właśnie o tamę.

A więc: Bukówka 71 (4 km od Lubawki)

Póki co na 100 % będzie 6 osób więc miejsc jesze kilka jest.

No przeciez jedziemy słuchac a nie na zakupy;) jest wszystko co potrzeba...oprocz sklepu:) jest tama i zbiornik ...mozna poserfowac nawet;)

Sklep to nic, tam nawet o sąsiada ciezko;)

No Panowie i Panie!!!! Już jutro spotkanie..sprzetu troche bedzie...będzie okazaja posłuchac i zobaczyc prace naszych mistrzów DIY...standy od Gorka, Denon od Piotrka608, i monitory od Gipsy2!!!!

Zapraszamy , najpozniej o godz. 15 bedziemy juz koczowac gotowi do zabawy!!!!

No szkoda ze nas tam nie bedzie - tylko tam w gorach lawin nie wywolajcie.

Pozdrawiam i fajnej zabawy - kaszanka7

ps. liczymy na duuuuuuza ilosc fotek.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Dla niezdecydowanych krótka informacja:

- ponieważ to już jutro to polecam kontakt przez gg (do południa) ,telebele (po południu) lub po prostu przybycie pod adres j/w.

pozdrawiam i do zobaczenia

B.

W skrócie, było tak :

1.Z forumowiczów pojawiłem się: ja, arekgrabowski i tymek.Doszło też trzech zainteresowanych z poza forum.

2.Okolica i chata wypadły bardzo dobrze

3.Chłopaki z Wałbrzycha (czyli z pod Wrocławia:-))))) rozpoczęli troszkę wcześniej i wzięli na siebie niewdzięczną funkcję wybrania kabli (IC- tara labs air1+ głośnikowy Nykiel Audio) oraz rozpalenia grilla.

4.Pokój do odsłuchów miał kilkanaście m2 ,ale niestety był bardzo wysoki.Dlatego po krótkim czasie klony

Totemów Mite ustąpiły miejsca monitorom od Gipsy(myśle ,że Arek coś o nich więcej powie).Mimo ze klony za długo nie pograły to i tak potwierdziły swoje plusy ("skąd tyle basu w takiej małej skrzynce??").No ale ponieważ chcieliśmy słuchać głośno (taka okazja!!), na standach od Górka (naprawde solidna robota) ostały się potężne monitory od Gipsy.

5.W rolach wzmacniaczy wystąpiły :

- Arcam Alpha 8

- Exposure Xs

- Naim Nait3r

Zakładałem ,ze exposure pokaże klase przy arcamie....ale to było błędne założenie.O dziwo w pewnym repertuarze (rock) arcam zagrał lepiej (szybciej, dokładniej), natomiast exposure lepiej pokazał się w jazzie .No ale i tak po godzince zostało tylko zielone światełko z napisem "naim audio".Próba dania szansy Exposurowi na fragmencie płyty Morphine "cure for pain" delikatnie mówiąc go ośmieszyła.Zagrał jakimś małym dźwiekiem , bez dynamiki "mięcha" i w ogóle .

6.No i źródła:

-denon 1460 poprawiony przez piotrka608

-rotel 971

-linn mimik

Denon to zdecydowanie dźwięk dla osób lubiących dobitną górę (czyli nie dla mnie).Choć trzeba przyznać ,że oferuję dużo przestrzeni i powietrza.Bardzo spodobał się wszystkim rotel 971.Zdecydowany, szybki ,trochę może zbyt nachalny ale to nie zarzut, ja po prostu wolę brzmienie stonowane.A mimik jak to mimik,na początku jakby ospale i i bez góry ale po czasie wykazał się swoimi zaletami (muzykalność, odwzorowanie wokali, wybrzmiewanie).

Generalnie denon to zupełne przeciwieństwo linna , a rotel gdzieś pomiędzy nimi.

7.Z kronikarskiego obowiązku trzeba zanotować udział : linn black (IC), audionova phatom (IC) i glośnikowe: DNM Reason i Moonwalk.

8.Warto było się spotkać chociażby dla możliwośći odsłuchania o 2 w nocy Sigur Ros i Type o Negative (bardzo głośno).

to po krótce tyle

pozdrawiam

Bartek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.