Skocz do zawartości
IGNORED

Notebook do ~2800zł PLN brutto

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

A co powiecie na IBM Lenovo N100 [TY0B9PB] ??

Procesor Intel Core 2 Duo T5500 1,66 GHz

Pamięć RAM 512 DDR II

Napędy DVD±RW DL (Dual Layer)

Dysk Twardy 80 GB

Matryca 15.4" TFT WXGA 1280x800

Karta Graficzna Intel Graphics Media Accelerator 950

Karta Dźwiękowa Sound Blaster Pro compatibile

Bateria Li-Ion

Typ Wskaźnika Touch Pad

Komunikacja 10/100BaseTX FastEthernet (RJ45), Modem 56K V.92, IEEE 802.11a/b/g

Bluetooth

Złącza PC Card Slot (typ I/II), TV-out (s-video), FireWire (IEEE 1394), 4 x USB 2.0, 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor), RJ-11, RJ-45, czytnik kart (SD, MM, MS, xD)

System zainstalowany Microsoft Windows XP Home

Gwarancja Fabryczna gwarancja 12 mies.

Wymiary i waga 266,7 x 38,6 x 360,1 mm; 2,83 kg

Uwagi Wbudowany czytnik linii papilarnych

Cena niestety zabija :( ale jakby był ok to spróbował bym taniej załatwić

albo to : Toshiba Satellite A100-467

Procesor Intel® Core™ Duo 1,73 GHz

Pamięć RAM 1024 DDR2

Napędy DVD +/- RW

Dysk Twardy 100 GB

Matryca 15,4 cali TruBrite WXGA TFT

Karta Graficzna 945GM EXPRESS

Karta Dźwiękowa Toshiba Bass Enhanced Sound System

Bateria Li-Ion

Typ Wskaźnika Touchpad

Komunikacja IEEE 802.11a/b/g Bluetooth Modem 56K V.90 (V.92 ready) 1x10/100BaseTX FastEthernet (RJ45)

Złącza 1 x PC Card Slot (typ I/II) Wejście zasilania (DC-in) wejście na mikrofon 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor) wyjście słuchawkowe RJ-11 RJ-45 4 x USB 2.0 1x FireWire (IEEE1394)

System zainstalowany Windows XP Home

Gwarancja 24 miesiące

Wymiary i waga Głębokość 267 mm Wysokość 29,8 mm, 36,8 mm Szerokość 360 mm Masa brutto 2,72 kg

Uwagi Czytnik kart pamieci

Za 3400 zł mozna szarpnąć.

Co Wy na te 2 propozycje ?? Ten poprzedni kosztuje 3300 zł

No i dzisiaj kupiłem Toshibke Satellite A100-467. Włąśnie z niej pisze. Jestem bardzo zadowolony, oby tylko się długo i dobrze spisywała :)

Dziękuje wszystkim bardzo serdecznie za pomoc i pozdrawiam :)

No i dzisiaj kupiłem Toshibke Satellite A100-467. Włąśnie z niej pisze. Jestem bardzo zadowolony, oby tylko się długo i dobrze spisywała :)

Dziękuje wszystkim bardzo serdecznie za pomoc i pozdrawiam :)

• 1 miesiąc później...

No właśnie, czy to jest to czego szukałeś, tak na bank ?

A może na dzień dzisiejszy kupiłbyś ...................... ? :)

Pozdrawiam

PS

Daj namiary na priv sklepu gdzie to kupiłeś :)

• 5 tygodni później...

Odświerzam wątek troche czasu upłyneło troche ceny (może) niższe, troche więcej doświadczeń użytkowników, może ktoś przestrzega przed jakimś modelem, może po zakupie jednak żałuje że nie kupił innego, prosze o opinie uzytkowników oraz osób które planuja zakup.

Pozdrawiam

I dobrze właśnie ciekawi mnie najbardziej opinia użytkowników którzy używają juz jakis czas a niekupili wczoraj i sie zachwycają nowym sprzętem, coraz bardziej skłaniam sie w strone Fujitsu Siemensa, w testach za całoksztalt również wychodzą powyżej średniej, mam monitor tej firmy i żadnych zastrzeżeń więc chwale.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

"Moja siostra na emigracji, prosi o sprawdzenie jakie

parametry powinien miec laptop taki, żeby mozna było na nim grac,

oglądac filmy i żeby miał juz wbudowany dostęp do internetu. Nie wiem

czy takie są. ale jesli mógłbys sparwdzić, będę wdzięczna. I ceny

oczywiście. bo się zastanawia, czy nie kupić go we włoszech czy u nas."

i co tu odpisac

Asus Z92F.

Duo T2250

802.11a/b/g

Win XP Home dla Asusa

15,4 VXGA

100G

DVD Sup.MTI.

1024 MB.

Działa idealnie od półrocza.

Często z nim jeżdżę.

3,5kZł. brutto z 24 m gwarancją.

Polecam.

P.S.

Są lepsze i droższe tylko poco ?

Dodam swoje 3 grosze.

Osobiście mam Toshibę L30 - 10W. Cóż cena 2500 z oryg. Vista Home basic. Co do tego konkretnego modelu to nie polecam. Bateria w nim zamontowana to porażka po prostu, max 60 min pracy, no i ten Win Vista, może to i ładne ale przy 1024 ram i celeronie 1.7 to też nie za ciekawie. Ciężka sprawa z Vistą jak chcesz mieć neta bezprsewodowo. Człowiek niestety uczy się na błędach, ale mam też przekonanie, że to jednak Toshiba i nie będę miał problemów technicznych. Po prostu Toshiba mi się bardzo dobrze kojarzy.

Co do California Acces to brat ma i zdecydowanie nie polecamy. Problemy z klawiszami i obudowa się rozchodzi i w ogóle nic ciekawego.

Toshibę jako firmę bardzo polecam, w PL może nie do końca uznana, ale np. w USA jak najbardziej.

ja swoja 467 Toshibke mam d niespełna półrocza i co, wszystkosuper gdyby nie to że wygląda jak roczna tzn klawisze jużsię świecą, obudowa trzeszczy i powoli zaczyna się wycierać lakier pod nadgarstkami... nie wyglada to ciekawie, ale co do tego jak działą nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

Moj znajomy kupil za to Toshibe A200-'costam' (kosztowala ponad 5000zl) i od pierwszego dnia obudowa trzeszczy i sie gnie, komputer chodzi glosno a po 2 tygodniach dokupil klawiature zewnetrzna bo ta wbudowana zaczela mu sie zuzywac. Do tego ta koszmarna vista, oraz genialne warunki gwarancji, ktore nie pozwalaja zerwac tych badziewnych naklejek z przodu komputera pod grozba jej utraty. No ale tak poza tym to wszystko super... lol!!

Jeśli chodzi o tanie do 3k zł. to polecam Asus-a po prostu rewelacyjne wykonanie obudowy i dobre wyposażenie w stosunku do ceny (na temat droższych sie nie wypowiadam bo nie maiłem styczności) .

Mam A9Rp za 2,4 k zł. z porządną torbą addison.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.