Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 803 S i bez S

Blady99

Rekomendowane odpowiedzi

W niemieckim pisemku 'Audio' Porownano wersje D dla modeli 800 i 801. Im wyszlo, ze warto doplacic. Co ciekawe, lepiej wypadl model 801. Oczywiscie, nie jest to zasluga jakichs technicznych detali typu proszek diamentowy ale po prostu te kolumny roznia sie sposobem zestrojenia. Pewnie podobnie jest w przypadku 803 i 803S - zrobiono cos, by roznily sie a Twoim zadaniem jest poszukanie roznic i dokonanie wyboru ;-)

pzdrw

soso

https://www.audiostereo.pl/topic/31439-bw-803-s-i-bez-s/#findComment-703845

Blady nie robiłem, bezpośredniego porównania 803 vs 803s, ale słuchałem za to starych 804 Nautilus, nowych 803s,804s,805s i serii 700. I jak dla mnie aktualne modele grają lepiej niż starsze Nautilus'y czy CDM NT. Jest więcej muzyki, a mniej studia nagraniowego. Są przy tym jakby "mniej jasne" i ciut szybsze. Na tym polega chyba właśnie progress nowych serii B&W.

A co do pomysłu z Rotelem to uważam, że to nie jest odpowiedni wzmak. Może warto byłoby to sprzedać i kupić takiego MA6900 z drugiej ręki:)

Pozdrawiam.

ps. Blady czy Ty się czasem swego czasu Thielami nie interesowałeś?

https://www.audiostereo.pl/topic/31439-bw-803-s-i-bez-s/#findComment-703857

Słuchałem 803D ,a mam w domku 804 . Dla mnie to juz jakby inne kolumny, inny klimat, inny rodzaj dźwięku.

Ja szukałem do MACa kolumn raczej chłodnych , analitycznych , jasnych i 804 spełniają te warunki idealnie,

może czasem żałuje ,że się nie pokusiłem na 803 ,ale pierwotnie miałem obawy - moje 18m ? Teraz już bym nie miał.

Zakładam ,że nie mówimy tu o głośniku wysoko tonowym z Diamentem bo nie ma co porównywać - przepaść ;-)

Ale reszta ,sprawa gustu i kwestia zestawienia z czym to ma grać .

Ja po dołożeniu do 804 i końcówki 252 , preampu MACa mam z tych kolumn bas jak z armaty i juz nie myślę o subwooferze :-)

804 potrafią zabrzmień plastycznie, barwnie i zarazem analitycznie.

Kompletna bzdurą są twierdzenia ,ze to kolumny zimne ,sterylne i za bardzo analityczne ,ze to dźwięk studyjny !!

To wielkie nieporozumienie i po prostu nieznajomość czy nie umiejętne zestawienie tych kolumn.

Miałem w domku preamp - prekit Audio Note M-7 i barwa dźwięku byla fenomenalna - nawet troszke przesłodzona ,

przebarwiona - jakby przegietę w druga stronę - przyznam sie ,zatkało mnie - jak potrafią zagrać 804 ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/31439-bw-803-s-i-bez-s/#findComment-703939

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.