Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik brzeczy - wina wzmacniacza?HELP!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam,

zakupilem uzywany wzmacniacz denon 700v ktory mial byc 100% sprawny

jednak gdy podlaczylem caly osprzet okazalo sie ze lewy glosnik brzeczy

podlaczylem inne glosniki - to samo

zmienilem kable - to samo

przeszedlem z pasma A na B - to samo

Doszedlem do wniosku ze musi byc wadliwy wzmak (poprawcie mnie jesli jestem w bledzie)

pytanie: W czym problem i jaki moze byc koszt ew. naprawy?

Czy uzywanie ustawienia 4ro glosnikowego z podlaczanymi obyma na prawe pasma (bo tylko one nie brzecza) bardzo znieksztalci dzwiek?

pozdrawiam

-> macyek

"podlaczylem inne glosniki - to samo"

A nie łatwiej byłoby po prostu zamienić lewy z prawym głośnikiem? Wtedy masz 100% pewności, że to nie była wina kolumn.

"W czym problem i jaki moze byc koszt ew. naprawy?"

Nie mam pojęcia, gdzie leży problem. Ale podłącz słuchawki i zobacz, czy gra dobrze. Taki eksperyment napewno trochę pomoże (być może wyjaśni, czy to przedwzmacniacz szwankuje, czy też końcówka mocy).

"Czy uzywanie ustawienia 4ro glosnikowego z podlaczanymi obyma na prawe pasma (bo tylko one nie brzecza) bardzo znieksztalci dzwiek?"

Zniekształcić nie zniekształci. Ale będziesz wtedy słuchał stereo na mono. Czyli wogóle bez sensu.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Gość

(Konto usunięte)

w cd mam wejscia :

fix (tego uzywam)

variable

i

digital output (tu tylko jedno wejscie a nie dwa)

w tej chwili nie moge sprawdzic, ale chyba juz zmienialem na variable i nie pomoglo (sprawdze to jeszcze raz, ale pozniej)

na digital nie zmienialem bo jak mam z 2 zrobic jedno wejscie :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.