Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak+CDek do 2,5kPLN - pomóżcie, proszę

jarekeraj

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule - chciałbym nabyć nowe wzmacniacz i odtwarzacz, najchętniej tej samej firmy (żeby sterować jednym pilotem), które napędzałyby tannoy fusion f4.

Chciałbym:

bas - mocny (nawet trochę przed szereg)

środek - żeby choć trochę był obecny na przyzwoitym poziomie

góra - łagodna (bardzo boję się ostrej, "kłującej" w uszy, to chyba najważniejsze żebym takiej góry uniknął)

Budżet - około 2500PLN

może YAMAHA AX / CDX - 596?

albo DENON PMA / DCD - 700AE?

Co powiecie? Który zestaw lepszy? Myślałem też o rotel'u ale z Waszych opinii wynika, że ma właśnie ostrzejszą górę a do tego ciut drogawo.

A może jeszcze coś innego (oprócz marantz - bo już to przerabiałem i NAD - tak z przekory, bo w sieci ma za dużo achów i ochów).

Dziękuję i pozdrawiam

J

może się nie znam, ale po przekopaniu 100 razy forum (bo również szukam wzmacniacza) za ową sumę kupiłbym Denona PMA 1500 a na CD poczekał i dozbierał albo jak już nie możesz wytrzymać bez muzyki to coś z używek CDeków za grosze z Allegro...

Denona PMA 700 i DCD 700 możesz kupić za 2100 zł, posiadam ten duet i jestem zadowolony, tylko nie wiem jak by to zagrało z twoimi kolumnami, u mnie z JBL E80 i przy słuchaniu głównie muzyki rokowej jest super, basu jest w sam raz, ładnie słychać średnicę, wysokich mogło by być ciut więcej, ale zawsze można ich trochę dodać na wzmacniaczu. Mocy ten PMA 700 ma wystarczająco, jeszcze nigdy nie rozkręciłem więcej jak na godz. 9.00 bo głośniej już się nie da słuchać w moich 20 m2.

Na allegro sprzedaje jeden gość ( hifi components) , jeśli jesteś z Warszawy to przywiezie Ci do domu lub możesz sam odebrać sprzęt z dwuletnią gwarancją - sprowadza z Niemiec. Bardzo solidny, wiele osób już u niego kupowało, wcześniej mój kolega.

zgadzam się z przedmówcą. Słyszałem i czytałem że , ten zestaw gra pięknie, a jak wygląda...- miód ! To prawda hifi components na allegro sprowadza sprzęt 20% taniej i to z 2-letnią gwarancją i w cenie jest kurier (przy przelewie na konto) . Wiem bo do nich dzwoniłem.

ponizej zdjęcie zestawu piekny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1253-100008102 1171610540_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję za porady. Creek'i swoje sprzedałem i na dniach zamierzam nabyć nowy komplet. Prawie jestem zdecydowany - jeśli starczy kasy (w co wątpię a nie chcę czekać) będzie denon pma 1500 + cdc 700ae (akser - dzięki za fantastyczny namiar). Jeśli nie - komplet 700ae. Ale może jednak jeszcze ktoś dorzuci swoje 3 grosze (Np. jak się ma yamaha do denona)???? Byłbym naprawdę wdzięczny.

Xindak A-06 i C-06. Niestety 3 kz... Ale może w imporcie z zagranicy zmieścisz się w budżecie. Do posłuchania w Polpaku (w-wa). Cieszę się tym zestawem od grudnia 2006 i chyba trafiłem dobrze:)

radoslavm

I nie bałeś się kupić "oryginalnego" Chińczyka? Wiem, że to stereotyp i że moje tannoye są made in China a xindax ma komponenty japońskie ale chyba jednak miałbym trochę stracha. W kazdym razie dzięki za sugestie. Xindax raczej nie - chciałbym mieć możliwość regulacji barwy. Możesz zdradzić z jakimi markami porównywałeś swój zestaw?

Xindak to nie jest może potęga, ale już jakąś tam markę ma:) Rzeczywiście regulowania barwy brak, ale zapewniam, że nie jest potrzebna (jak dla mnie).

Porównywałem go z rzeczonym NADem, który jak wnioskuję odpada u Ciebie oraz z klockami od Harmana i Kardona. HK 675 + HD 755 - z tego zestawu się przesiadłem oraz HK i HD 970.

Nie bez znaczenia w moim przypadku było to, że ktoś znał kogoś, który to znało jeszcze kogoś... I tak po nitce do kłębka udało się nabyć nowy zestaw po bardzo atrakcyjnej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.