Skocz do zawartości
IGNORED

Może się wreszcie ktoś kurwa opamięta

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się dokąd doprowadzi Was ta dyskusja wywołana z powodu wpisów pomyleńca odczuwającego dyskomfort czytania forum.

Vlad; trochę ci się pomieszało... Ordnung must sein z Arbeit macht frei.

Farenvil liczy na pomieszanie (dałeś się złapać na haczyk), wystarczy przeczytać jego >o mnie

>Qubric ma racje, strasznie sie wzburzyliśta, a nie ma czego.

>Korwin, Zbyt wielkie armaty wytaczasz przeciw zwykłej dziecinadzie, niepotrzebnie wybuchasz - olej głupawe dowcipy. Tym bardziej, że o to właśnie autorowi chodziło. Szkoda szargać swoich i rodzinnych świętości na zabawy w piaskownicy.

Mimo wszystko, "k**wa' to nie jest pedagogiczne słowo.

>A Ty Vlad, nie wykorzystuj sytuacji :-)

Do Jar1

Czy ja wiem sam Marszałek tego słowa używał zwracając się do posłów i senatorów i najciekawsze, że miał świętą rację.

Pozdrawiam

Zbyszek

>Czy ja wiem sam Marszałek tego słowa używał zwracając się do posłów i senatorów i najciekawsze, że

>miał świętą rację.

Tak. Nie mówię, że nie masz racji.

Ja tylko sobie od razu wyobraziłem, że zaraz co drugi wątek będzie zawierał to słowo - a bo co...

=>jar1, 16 Lut 2007, 16:11

Są granice które kulturalni ludzie nie przekraczają i tym nieetycznym i niekulturalnym nie ma kto w końcu połamać żeber ,jednym słowem sytuacja patowa którą banalizujesz .Jeśli dres w tramwaju powie do starszej osoby zwalniając jej miejsce "Pani se pierdolnie" to mimo wszystko jest to sytuacja kulturalna-tylko ten człowiek z róznych przyczyn trafił do subkultury.i nie potrafi się nierażąco odzywać.Osoby na forum raczej można zakwalifikować do nazwijmy to częściowych wykształciuchów dostali odpowiednie wykształcenie od rodziców ale im nikt nie wytłumaczył n.p. skąd się wzieła tradycja nietrzymania rąk pod stołem w trakcie jedzenia w towarzystwie. Co do słowa k**wa to faktycznie nie powinno być używane nie dla tego że jest rażące w tzw towarzystwie ale dla tego że wiele osób go używa jako przecinek w zdaniu i go nierozumie. Korwinie ja wiem że Ty wiesz ale innych informuję że słowo to pochodzi od staropolskiego słowa murwa i oznacza taką osobę co nie skąpi osobom postronnym swoich wdzięków w celach seksualnych (dalej chyba nie muszę dokładnie tłumaczyć) i niekoniecznie za pieniądze. Nadmieniam że takie osoby są potrzebne w społeczeństwie tak jak ksiądz,policjant,żołnierz a sprawnie działającego dziś SS ja i wielu ,wielu innych by nie ścierpieli .

Przypominam wszystkim historia lubi się powtarzać i jeśli SS zostanie dla nas tym najgorszym jest szansa że nie pozwolimy na odrodzenie się nawet takiego Orwelowskiego "Państwa Prawa"

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

Popieram Korwina całkowicie.

Autor w/w wątków , w sposób awarturniczy chce zwrócić na siebie uwage.

Ktoś wcześniej kwestionował potrzebe powstania tego watku - oto moja odpoweidź :

Koło zboczeń nie można przechodzić obojętnie !!!

korwin po prostu pamieta jak było ,jak i niektórzy.Pozostałych rodzice lub nauczyciele nauczyli czego trzeba.Duża część niestety już nie wie ,albo nie chce wiedzieć o co chodzi.Albo woli pieprzenie dla samego pieprzenia, dla zaistnienia medialnego.Nie zmienia to istoty ,że to żenujące.Ale nie zmienia to też faktu, że za 20 lat to będzie normalność i będzie mozna zacząć znane hece od nowa.Bo nikt już nie będzie pamietał -z tych co powinni.

Metody obecne SS XXI wieku-wersja wtórna artystyczna amerykańskie więzienie w Abu Ghraib

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13206-100008010 1171710532_thumb.jpg

post-13206-100008011 1171710532_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak działa SS Stanów Zjednoczonych wXXI wieku i co myślicie że was to może nie dotknąć ?

Ukryta Zawartość

post-13206-100008008 1171726129_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak działa SS rosyjskie w Groznym też XXI wiek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak może paść demokracja u nas i SS znów może być na topie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak tak, Fenervil !

A gdyby tak Twoja Matka byla przywiazana za noge do radzieckiego czolgu ?!

Mocne maja chlopaki argumenty, nie ma co - nie wybronisz Sie !

Chyba, ze chcesz, zeby byla - WOJNA ?!!!

• Redaktorzy

Ja też skromnie wyznam, ze niż SS wolę - murwę. Ale poparcie na forum dla idei wątków z SS w tytule jest tak silne, że aż dziwi w kraju, w którym SS dokonało tylu bohaterskich wyczynów. Oczywiście dokonywało ich z czystych pobudek, powstrzymując komunizm (to na wypadek, jakby się kto pytał). I kto by szanował kolegów takich jak Korwin - przecież żeby go szanować, trzeba by czytać wątki merytoryczne, w których on się wypowiada. A to już ponad siły, lepiej więc poprzyjmy tego tam, ss-fana. Niech wie chłopak, że doceniamy jego ułańską, pardon, guderiańską fantazję.

Co bylo intencja Fenervila ?

Gloryfikacja nazizmu ?!

Chyba wytlumaczyl ?!

Czy od wrzesnia 1939 nie mozna juz uzywac 2 duzych liter "S",

bo to "obraza" ludzi ?! Czy mozna obrazac sie na litery ?!

"Swastyka" to takze TABU, o ktorym nie wolno mowic ?!

Czy nie lepiej hitlerowskim zlodziejom, ktorzy ja przywlaszczyli, po prostu ja - odebrac ?!

Czy jak kogos zgwalca, to lepiej zostawic go gwalcicielowi, bo jest juz "zbrukany" ?!

Nie wydaje mi sie, aby figuratywne uzycie slow czy liter SS - "musialo" kogos "obrazac" !

Z faszystowskimi sympatiami, tez nie mialo to - nic wspolnego !

Jak to juz kiedys szczegolowo opisalem, komunistyczny Pan Cenzor,

zarekwirowal mi paczke, pochodzaca z "Zachodu", za "materialy",

"zawierajace nazistowskie symbole i tresci" !

Chodzilo o plyte zespolu The Residents - "Third Reich'n'Roll" !

Niewazne, ze grafika na okladce przedstawiala skarlala postac Hitlera,

w sukience i z marchewka w reku, a ironiczny napis glosil : "Hitler byl wegetarianinem" !

Hitler - BYL, swastyka - BYLA, wiec zarzut zawartosci tresci faszystowskich, zostal - WYCZERPANY !

A czy to On ukradl rower, czy to Jemu ukradli, nikt juz w te subtelnosci nie wnikal !

Podobnie z Wami ! Widzicie SS i nuze huzia na jozia ! (tym razem to nie o Jozwie ! :)

Z powazaniem

SS Atopos ( SS, od - Stetryczaly Sangwinik)

SS kojarzy mi się także z:

Solid State

Secretary of State

Social Service

Secret Service

Secret Service (mag. o grach koputerowych)

Super Sprzedawca

SS-21 (sowiecka rakieta, zespół punkowy)

mostki disiarczkowe -S-S-

Propagowanie treści faszystowskich jest czynem konstytucyjnie zakazanym i należaloby ustalić czy miało rzeczywiście miejsce. Rozumiem, że ktoś mógł się zdenerwować bo jemu kojarzy się inaczej i też się nie dziwię.

• Redaktorzy

A "Katownia SS" też kojarzy ci się z Solid State? Atopos wprawdzie udaje kompletnego greka, ale w końcu te wątki są nadal i można przeczytać ich PEŁNE tytuły.

>jozwa,

oczywiście że nie, bo to jest jednoznaczne, ale skoro to wzbudza tyle emocji to dlaczego te dwa tematy i trzeci nie zostały zdjęte, zbanowane lub nie zmieniono ich tytułów?

Molibden

chyba poprostu dlatego, że nazwa wątku jeszcze nie przesądza o jego ew. obraźliwej treści...

Często w prasie codziennej widuje się kontrowersyjne tytuły, które mają zwrócić uwagę. To co jest treścią artykułu to już inna sprawa. Chyba odwrotna sytuacja tj. niewinny tytuł a wewnątrz treść obraźliwa/nakłaniająca do nienawiści itp. jest gorszą sytuacją. Dodatkowo im sprytniej jest to przesłanie zakamuflowane tym gorzej.

Krótko!

W pełni solidaryzuję się z Korwinem.

Może wychowanie, podobne tradycje rodzinne.

Szacunek dla czyjegoś dorobku (zwłaszcza dotyczącego forum).

Prawie dwadzieścia lat temu jak kończyłem studia prof. Wilczok powiedział do nas świeżych magistrów:

"W życiu , żeby rzeczywiście ktoś was obraził, to pamiętajcie .. to musi być KTOś"

Korwin nie masz powodu czuć się obrażony!

;-)

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.