Skocz do zawartości
IGNORED

Klub lamp mocy; 2A3, 300B, 45 etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Ryszard_wpl

Czy tych modyfikacji dokonywałeś sam, czy robił Ci je ktoś? Chętnie bym się do czegoś takiego przymierzył, ale brakuje mi wiedzy i umiejętności.

Ryszard_wpl, 4 Paź 2007, 22:29

>Sam sobie to robię ;-) nie mam nawet kota.

Jak nie masz kota, to i nie masz pcheł. To może chociaż jakiegoś kwiatka masz?

;-)

McGyver, 4 Paź 2007, 22:41

s

>Jak nie masz kota, to i nie masz pcheł. To może chociaż jakiegoś kwiatka masz? >;-)

No tak - czyli jest kot są pchły no to i swędzi. A Saba ... A Ziubru jakiego zwierzaka "męczy ;-)" ?

--- to tak a'propos międzynarodowego dnia zwierząt ----

Posiadam, w zestawie aktywnym z WLM i ASL Fox. Gra a raczej grało całkiem przyzwoicie. Obecnie 6c33 i 6sN7 w foxsie szlag trafia i muszę je wymienić. Myślę również o wymianie lamp JJ (2A3-40W i E88CC, ECC-82) na innego producenta. Jako że, o lampach mam mniej niż blade pojęcie, proszę sznownych forumowiczów o poradę: co na co wymienić i skąd to wziąć. Jeśli Ktoś? miałby ochotę poeksperymentować i ewentualnie udostępnić swoje usługi to serdecznie zapraszam. Pozdr.

hinata87, 11 Paź 2007, 10:43

>chyba ten wątek już umarł ?

Masz bardzo zacny system.

Ciekawy jestem jak grają JJ z WLM. Kiedyś miałem JJ322 i jeszcze do tej pory mam wielki sentyment do tego urządzenia.

Co do lampek używanych w JJ to proponuje zamianę 2A3 na TJ Full Music a sterujące (ECC88 i ECC82) najlepiej na jakieś NOSy Telefunken lub Siemens ale to będzie się wiązało ze sporymi kosztami ale może się dźwiękowo bardzo opłacić:)))

Pozdrawiam fanów lamp

pp,

Na AS, bodajże ze trzy lata temu, WLM wystawiał sie po raz pierwszy i zrobił, przynajmniej na mnie duuuże wrażenie. Zaproponowałem Milanowi (Voice z JJ) zestawienie WLM z JJ 239 i 243 po zakończeniu odsłuchów dla publiczności, po czym zabrałem im to wszystko do domu. W miejsce JJ 243 wstawiałem też Wavac PR-X1 i było przejrzyściej, ale moja połówka nie była w stanie zakceptować osobliwego designu Wavaca (zwłaszcza potencjometru w kształcie dorodnej złotej pieczarki) i wrócił 243. Dzisiaj wrzucę do JJ właśnie nabyte nos-2A3-RCA Gray Plate (nie wiem czy to ruszy i czy czegoś? nie trzeba będzie regulować), E88CC ZRX i ECC82 RFT a do Fox nowe 6S33 i 6SN7 GT RCA Clear Glass. Zobaczę ( usłyszę raczej ) co z tego wyniknie. Czekam też na nos-CV2492 Mullard Gold Pin w miejsce E88CC i nos-12AU7 Mullard 50S w miejsce ECC82. Będę miał przednią zabawę.

Pozdr.

hinata87

Napisz wrażenia jak po zmianie lamp 2A3. Po zamianie lamp moc może ci trochę spaść. Te lampy JJ mają ok 10W a standardowe 2A3 ok 3,5W. Opisz wrażenia jak wypadaja lampy 2A3. Przymierzam się do zakupu właśnie JJ 2A3 10W.

Oczywiście, napiszę. Na razie jednak gdzieś do 17.00 muszę kiblować w firmie bo wszyscy wyjechali na weekend.

(Za to pogoda to dzisiaj dla mnie jest lepsza.)

Pozdr.

• 4 tygodnie później...

Z wzmakami DIY 2A3 doświadczeń nie mam ale jeśli ma on bardzo dobre trafa to możliwe że źle nie będzie.

Reszta i tak zależy od zastosowanych lampek, dalej kondki itp.

pp

Dzieki za zyczliwe zainteresowanie, aktualnie lecze swoje przepracowanie w odleglych krajach. Jak wroce to pewnie sie tym zajme, zeby w dlugie zimowe wieczory miec jeszcze wiecej frajdy.

Pozdrowienia z goracego Polwyspu Jukatan dla wszystkich "lampiarzy" ;-)

Olo

powroce znowu

czy ktos z panow zna n/w DIY 2A3 wg forum klipscha gra to znakomicie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Olo78, 9 Lis 2007, 04:42

>pp

>

>Dzieki za zyczliwe zainteresowanie, aktualnie lecze swoje przepracowanie w odleglych krajach. Jak

>wroce to pewnie sie tym zajme, zeby w dlugie zimowe wieczory miec jeszcze wiecej frajdy.

>

>Pozdrowienia z goracego Polwyspu Jukatan dla wszystkich "lampiarzy" ;-)

>

>Olo

Miłego wypoczynku, daj znać kiedy wrócisz strasznie kusi mnie aby się wprosić do Ciebie i posłuchać AG Ref 3.1 z 805 (pardon za bezpośredniość).Na AS2007 trochę mnie te głośniki rozczarowały ale wiem że mogą zagrać znacznie lepiej

Pozdrawiam serdecznie

No, Panowie, miodne te lampki. Dziś po raz pierwszy założone a już przerosły moje oczekiwania. Przeczuwałem raczej szybkie, lekko chłodne brzmienie a tu taaka zmiana.

Dźwięk jeszcze trochę chyba zbyt gęsty ale za to jaki wokal! Kilku śpiewaków wpadło mi do pokoju :-). Niech no pograją z kilka dni, zobaczymy co będzie dalej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi