Skocz do zawartości
IGNORED

Malowanie obudowy wzmacniacza

Negative

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam do was dość nietypowe pytanie. Mianowicie jestem w posiadaniu wzmaka Denon PMA 860. Jestem bardzo zadowolony z brzmienia, ale górna część obudowy (panel) jest niestety dość mocno zarysowana. Co można na to poradzić? Zna ktoś jakies dobre sposoby na zretuszowanie zadrapań? Ewentualnie mozna gdzieś zrobić ten panel zrobic na zamówienie? (to bylo by super - wygląd od razu jak nowy;) Proszę o pomóc, bo to mnie dość mocno denerwuje (esteta ze mnie:))

https://www.audiostereo.pl/topic/31725-malowanie-obudowy-wzmacniacza/

hej

jeśli nie są to rysy do gołej blachy to wystarczy popsikać sprayem do samochodowej deski rozdzielczej i szmatką przejechać,rysy znikną będzie się lekko świecić i do tego ładnie pachnieć (polecam wanilie) - to najtańsze rozwiązanie

przed popsikaniem sprayem do deski można obudowę zapruszyć czarnym matowym sprayem i po psiknięciu srodkiem do kokpitu wszystko się zrówna i nie będzie śladu

jeśli są to rysy do gołej blachy to proponuję oddać do malowania proszkowego - koszt nie powinien przekroczyć 30 - 50 zł

ps-ja zawsze stosuję drugie rozwiązanie,sprzęt mam kupiony jako używany i często bywa że jest porysowany-nawet z przodu-wtedy lekko go czarnym matowym sprayem psikam (tam gdzie rysy) jeśli zapruszą mi się napisy to łatwo go zmyć potem całośc środkiem do kokpitu i wszystko wygląda jak nowe i do tego ładnie pachnie w całym mieszkaniu,nawet jak są różnice w odcieniu poszczególnych elementów to po środku do kokpitu wszystko ładnie się zgrywa,tak sobie psikam raz na dwa tygodnie i zawsze suuper to wygląda a znajomi zasze pytają się gdzie kupuje używany sprzęt w takim stanie.

Krzyh, mam takie pytanie. Jakie sa jeszcze inne smaki poza wanilia? Bo ja tez, coprawda nie mam rys, ale sobie pomyslalem o takim popsikaniu w roznych miejscach, zeby tak fajnie pachnialo i chcialem wiedziec jak czesto trzeba sikac, przepraszam, psikac, zeby utrzymac taki pachnacy klimacik w pomieszczeniu. Czy mozna tez w jednym pomieszczeniu mieszac rozne smaki, czy nalezy uzywac tylko jeden i ten sam? Ktore sie tez fajnie ze soba mieszaja? Ktory najlepszy jest do toalety np ja sa goscie i tam wchodza i wychodza? Czy te zapachy sa latwopalne? To bardzo fajny pomysl, ale przedstawia szereg kwestii, wiec prosze o w miare obszerna odpowiedz.

Jazz:)

tak czytałem Twoje : ,,o mnie,, ale po 3 minutach przestałem i tak się zastanawiam czego tutaj szukasz ?? jak myślisz że mnie zdenerwujesz to się mylisz,może lepiej byś doradził chłopakowi - ups,zapomniałem Ty w takich wypadkach kupujesz nowe obudowy za 15000 zł lub nowe ,,klocki,, - i jescze jedno - pewnie uczyłeś się w super szkołach 48 lat ale nie wiesz pewnie nic w tym temacie.

ps - nie zapomnij mnie dodać do swojej listy i autora postu za to że śmiał zadać pytanie o malowaniu obudowy,a jak chcesz popisać o zapachach to ,,postaw,, sobie odpowiedni teat.

krzyh,

Ty jestes fajny facio krzyh, wiekszosc nie wytrzynuje 30 sekund. Chce zebys zrozumial, ze wcale nie chce cie denerwowac, chce sie dowiedziec o tych fajnych zapachach, poniewaz masz racje, ze chodzac do szkoly nie uczono nas o zadnym psikaniu i zapachach. Co to jest "teat"?

Jazz:)

no dobra skoro idziemy w słówka to zdradź mi znaczenie słowa ,,wytrzynuje,,

co do szkół to widzę że te 48 lat to mało bo nie nauczyli Cię wszystkiego ...... nie myślałeś aby tam powrócić ??

Dzięki za odpowiedź. Są to akkurat rysy do gołej powierzchni. Na ile przeczytałem w innych wątkach malowanie sprajem nie jest zalecane (nie trwałe). Zostaje więć tzw. malowanie proszkowe. Gdzie takie coś można wykonać? Jak szukam w necie, to zazwyczaj są to zakłady o nastawieniu przemysłowym. Zna ktoś moze w Krakowie jakies miejsce, gdzie by to zrobili? Chyba rzeczywiście spróbować najpierw sprayem. A czy po tym samochodowym sprayu nie błyszczy za mocno? Akkurat mam taki i wydaje mi się że powinno.

Neg, badz mezczyzna, wez mala bankie z paint remover, zaloz gumowe rekawice, posmaruj powierzchnie tym kislem, wytrzyj, wymyj, wez dobry spray polmatowy i pomaluj. Najlepiej jednak wez ten zlom do warsztatu samochodowego i daj komus nie wiem, 5 dych, stowe.

Znalazlem w Krakowie firme (Colorex), gdzie za ok. 50 zl pomaluja mi metoda proszkowa. Pozatym pracują od 6 rano, akkuram mam kiedy wpasc tam przed praca. Znalazlem inna, gdzie mogli za 20 zrobic, ale niestety w Wadowicach:) Na ile rozumiem proszkową bedzie najlepiej?

tak,proszkowo jest najbardziej trwałe - dobre zakłady najpierw piaskują elementy do malowania i dopiero potem lakier,obudowa powinna wyglądać jak nowa po takim zabiegu - mają też duże możliwości w lakierach ,matowe,połysk,gładkie,chropowate i praktycznie każdy kolor.

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.