Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon 690, opinie

Jędruś

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakiś niedaleki czas temu ktoś z Nas zakupił sobie ten rodzynek poza granicami naszego pięknego kraju. Nigdzie jednak nie mogę znaleźc obiecanej opinii na jego temat.

Wiecie może kto to był? Może jednak gdzies coś napisał?

https://www.audiostereo.pl/topic/31759-harman-kardon-690-opinie/

Ojej Jędruś, jam ci to uczynił. Od dłuższego czasu w rozjazdach i nie mam czasu na klepanie, na dodatek co tu zajrzę, to forum leży. Pokrótce najważniejsze - moc, moc i raz jeszcze moc. Słucham na godz. 8 i jest spoko. 9 to już hałas. Ale czysty, klarowny. Świetny bas, dynamika powala. Góra i średnie na miejscu, nic nie syczy, nie szeleści. Fortepian brzmi soczyście i pełnie, muzyka rockowa to niezły wykop i co najpiękniejsze, wzmacniacz fantastycznie przekazuje detale jazzu czy bluesa, wokal brzmią lepiej aniżeli na HK 680,pełniej. to tak pokrótce, pieje z zachwytu ale być może jest spowodowane umiarkowaną ceną, którą zapłaciłem i poczuciem posiadania czegoś wyjątkowego ;) Wzmak prezentuje się okazale, jest ogromny. Obudowa wentylowana po bokach i na górze, potężne izolowane trafo, tak garnek w środku. Nie grzeje się wiele przy Mimasach, mniej niż HK 680, prawie tego nie czuć. co mnie cieszy, bo 650 W bodajże poboru na tylnej ściance wprowadziło mnie w konsternację. HK 680 jest bardzo dobry, wspominam go dobrze. Ale 690 to już skok znacznie wyżej. Jest świetny. I mój, w doskonałym stanie, z pilotem. Szukajcie. Kto czeka, ten się doczeka. Mnie się wreszcie udało. Proszę wziaść poprawkę na to, że nie jestem dobry w opisach, to raz. Po wtóre słucham go w na DAC-u Zhaolu, który też sporo daje od siebie. Z pewnością przy aktualnej konfiguracji ograniczają mnie kolumny, jestem w trakcie zmiany. ale dla mnie i tak to już pełnia szczęścia.

Pozdrawiam!

Jeszcze coś, tak w ogóle to sorry, bo obiecałem dawno temu, że coś napiszę, ale musiałem się osłuchać a potem brak czasu. Poza tym, jest już na forum opinia o tym wzmaku i to od dłuższego czasu. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.

W dużej części się z nią zgodzę, poza słowami powszechnie uznawanymi za obrażliwe i kiepskim zdaniem o HK 680. Tamtej autor uważa go za syf w zestawieniu z 690. Ja nie. 690 jest lepszy, ale 680 to zacny wzmak i bardzo go polecam. Zwłaszcza że nie jest to stary produkt, a można go kupić za niewygórowane pieniądze. Pozdrawiam!

echhh farciarzu...

za ile sprzedasz?

;)

A tak na poważnie - ciesze się, że jesteś zadowolony. Jak tylko będzie okazja - nie omieszkam zakupic tego klocka (swoją drogą - wraz z 680 to chyba najpaskudniejsze a przy tym aż fajne, klocki świata).

pzdr. i dzięki za opinię.

tak sobie przeglądam sieć i mam wrażenie, że zakup 690 - tki graniczy z cudem, więc może czas pomyśleć o przeróbce aktualnie posiadanej 680 - tki? Ingerencja zapewne poprawiłaby co nie co :)

Do kogo by się z tym udać? hmmm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.