Skocz do zawartości
IGNORED

Smar do napędu

rafsyl

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ,bardzo ostrożnie można dużo złego zrobić złym smarem !!!

Miałem taka przygodę ,posmarowałem bardzo delikatnie prowadnicę- ząbki transportu ( dwa razy wielkość kropli ) smarem zakupionym w sklepie elektronicznym, okazało się ,że smar pod wpływem temperatury zmieniał konsystencje i efekt był taki, że szuflada jak było chłodno działała dobrze ,a jak sie zrobiło cieplej to sobie jeździła jak chciała :-) Miałem takie sezonowe CD ;-)

Ta moja nadgorliwość kosztowała mnie w serwisie ok.400-600zł

Wiem ,ze ktoś na forum sprowadzał smar specjalny z USA ,coś ok.25$.

https://www.audiostereo.pl/topic/31853-smar-do-nap%C4%99du/#findComment-714176

Pasta Silikonowa N - sprawdzony na paru, bardzo dobrze działa, zastanawia mnie jednak to, że ma podany ubytek masy pod wpływem dużych temperatur (o które podejrzewam CD niedaleko lasera) ,ale póki co jeszcze w żadnym nie wykrzaczył (do kupiejnia w sklepach elektronicznych)

Smar LSM - napisane, że do przetu RTV, ale po paru próbach coś z nim nie tak, ma dziwacznie grudkowatą konsystencję ojawiajacą się przy rozprowadzaniu, czyli raczej do bani, chociaż teoretycznie przeznaczony (do kupiejnia w sklepach elektronicznych) - zresztą jakos dziwacznie się sprawował

Michelin Grease - bardzo dobry smar rowerowy. Kiedyś kupiłem go do rolek, ale na podstawie oglądu organoleptycznego i świadomości jakie temperatury musi znosić i nie pochłaniać innych substancji, spróbowałem zastoswać go do napędu i efekt wyśmienity :) . . . przepiękny aksamitny smar (do kupienia w sklepach rowerowych) - innych rowerowych oczywiście nie polecam, nie próbowałem

Chruper

https://www.audiostereo.pl/topic/31853-smar-do-nap%C4%99du/#findComment-714263

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.