Skocz do zawartości
IGNORED

32 czy 37 do 18m2, co najlepiej wybrać

Placek

Rekomendowane odpowiedzi

TO się nasywa płynność obrazu.

Uzależniona jest od jakości i szybkości matrycy , od szybkości procesorów ruchu i elektroniki .

Całość wpływa na skalowanie obrazu.

Jedne firmy robią to dobrze inne źle.

Droższe modele robią to lepiej tańsze gorzej. Na ile co komu odpowiada - trzeba sprawdzać na własne oczy i albo dopłacać albo / dla nie wymagajacych/ odpuszczać.

pozdrawiam

W listopadzie 2006 roku, po 2 miesięcznych poszukiwaniach, kupiliśmy z bratem 2 LCD.

Ja do 17m kupiłem 37 cali, on do 21m 40 cali. Bezwzględnie w stosunku jakości do ceny wygrały, w obu przypadkach Samsungi R72. Powtarzam bezwzględnie. Daliśmy za nie wówczas 4900,- i 5700,-. Teraz można znaleźć 40 cali poniżej 5000,-. Tobie do 18m i takim ustawieniu mebli zdecydowanie polecam 40 cali.

Na matrycach Samsunga telewizory robi SONY. Te również polecam, ale cena ok. 25% wyższa. Najtańszych modeli SONY nie dotykaj. Nie warto.

LOEWE ,zdecydowanie kosi konkurentow we wszystkich aspektach,obraz............bajka.

wlasnie kupilem 32 cale do sypialni,

LG to kicha na calego,sharp jest calkiem niezly.

tomek7776, 21 Mar 2007, 22:11

>LOEWE ,zdecydowanie kosi konkurentow we wszystkich aspektach,obraz......bajka.

>

>wlasnie kupilem 32 cale do sypialni,

>

>LG to kicha na calego,sharp jest calkiem niezly.

Na jakiej on jest matrycy ? ( S-IPS, S-PVA, A-MVA ) Ew. jakiego producenta?

Witam!

Właśnie przymierzam sie do zakupu TV LCD, po opiniach na forum i kolegów wstępnie zdecydowałem sie na model sharpa lc32ga8e, może ktoś z was posiada ten tv i powie mi cos wiecej o tym modelu, cena jest też zachęcająca bo ostatnio zmalała i moge go kupić poniżej 3kafli, czekam na wasze opinie i sugestie

pozdro

najlepiej zasiegnac informacji od uzytkownikow i profesjonalnych sprzedawcow.

swoja droga,to wybralem sie po sharpa,lub panasonika.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu wiecej szczegolow na temat LOEWE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jeden z testow

witam

dziś poświęciłem trochę czasu na porównanie :

32" Loewe Xelos , 32 JVC C 50 , 32 LG Lp1, 37 Philips 5320,Panasonic LX 500

podłączone pod HDTV , pal z satelity, pal z anteny siatkowej

Porównanie przypadkowe ponieważ sprzęty są w różnych klasach cenowych.

Jakie najlepsze widoczne gołym okiem wyniki:

zatrzymany obraz meczu piłki nożnej - trawa

- najlepsze wyniki - Loewe Xelos i JVC C 50 .

Ale najlepszy - Xelos

Na tym telewizorze aż dziwne trawa zielona i widoczne źdźbła .

- na innych trawa w różnych odcieniach i nie można dopatrzeć się szczegółów

Najgorszy wynik LG

Zatrzymana twarz z częscią włosów -w duzym powiekszeniu -

Najlepszy wynik - Xelos i Panasonic

Twarz naturalna ze szczegółami defektów i , skóra jakby nawilżona , włosy błyszczące

dobry wynik - LG

najgorszy wynik - Philips / twarz blada , sucha i włosy jakby bez

odżywki /

Zatrzymany obraz - czerń

Zecydowanie najlepszy Loewe

Bardzo dobry wynik Panasonic i JVC

najgorszy - niespodziewanie LG / nie pomogła regulacja- zmniejszenie jasności i kontrastu pogorszyło jakość innych kolorów i nie pomogło czerni/

Drugi plan - tylko w Loewe widać strukturę firan / widać fałdowania, gdy u innych widać zmianę w postaci elementów kolorów/

Kąty , widoczne zmiany na niekorzyść - czyli z pełnych kolorów uciekanie w niebieski - najszybciej w Philipsie i w LG.

W pozostałych - bardzo podobne.

Pal - najlepsze wyniki - w szczegółach pierwszego i drugiego planu

wg kolejności:

Loewe Xelos

JVC C 50

Panasonic LX 500

Philips 5320

LG LP1

pozdrawiam

Zastanawiasz się nad wyborem sprzętu?? Nie wiesz co wybrać ??

kolejna sprawa zwiazana z LOEWE to zuzycie energii,firma podaj zuzycie na poziomie 70W-80W,o polowe prawie nizej niz konkurenci,w przypadku 32 cali 150-160W.nie wiem z czym to jest zwiazane.

Niedługo wejdą nowe serie wyświetlaczy LCD.

Wygląda na to ,że każdy producent będzie miał 1080p w swojej ofercie.

Jak wygląda na dzisiaj wysietlanie w tym trybie. O co dokłanie chodzi z trybem 1080p/24Hz?

Obecne wyświetlacze HD nowych formatów mają wiecej braków niż zalet.

A to DTS HD jest tylko w core albo w ogóle go nie ma.

Czy kupując teraz telewizor jest sens w ogóle myśleć o 1080p.

>Jak wygląda na dzisiaj wysietlanie w tym trybie. O co dokłanie chodzi z trybem 1080p/24Hz?

To jest rozdzielczość 1920x1080 ( progresywna / bez przeplotu ) przy 24 klatkach na sekundę

>Obecne wyświetlacze HD nowych formatów mają wiecej braków niż zalet.

Główną wadą takiego "full HD" jest cena ;) ... moim zdaniem

>Czy kupując teraz telewizor jest sens w ogóle myśleć o 1080p.

Myślę że tak. Ostatnio porównywałem jednak na monitorze ( nie TV ) filmy w formacie 1280x720p 25 fps i 1920x1080p 25 fps i pomimo że monitor miał rozdzielczość fizyczną "tylko" 1680x1050 to "full HD" wyglądało wyraźnie lepiej ... aha : odległość od monitora to kilkadziesiąt cm w moim przypadku więc jeśli siedzisz od TV 32" w odległości kilku metrów to możesz nie dostrzec tak dużej różnicy jak ja.

• 2 miesiące później...

Chciałbym dodać jeszcze swoje 5 groszy. Wcześniej w tym wątku proponowałem 37 cali... Od tamtego momentu minęło trochę czasu i mój punkt widzenia "trochę" się zmienił. Obecnie też zacząłem rozglądać się za nowym TV (pokój prawie identyczny jak na zdjęciu autora wątku) i ja biorę teraz pod uwagę tylko 50 cali... 50 cali na 3,5 metra do filmów jest na styk...

sebol81, 11 Cze 2007, 21:21

>Chciałbym dodać jeszcze swoje 5 groszy. Wcześniej w tym wątku proponowałem 37 cali... Od tamtego

>momentu minęło trochę czasu i mój punkt widzenia "trochę" się zmienił. Obecnie też zacząłem

>rozglądać się za nowym TV (pokój prawie identyczny jak na zdjęciu autora wątku) i ja biorę teraz pod

>uwagę tylko 50 cali... 50 cali na 3,5 metra do filmów jest na styk...

... wiadomo - im większy tym lepiej ... ale pieniądze .... a gdybym miał do wyboru większy a gorszy ( w tej samej cenie co mniejszy a lepszy ) to wybrałbym mniejszy ale lepszy

• 4 tygodnie później...

Miałem ten dylemat ok.3 miesiace temu .

Majac blisko tydzień 32" - wymienilem na 37" Samsunga

Mam 18m 2 ,pomine markę LCD bo to inna kwestia.

Zdecydowanie 37" !!!!!!!! Teraz bym brał większy 42"

Jakość jest mniej istotna (wszystkie sa podobne - rynek jest bardzo wyrownany) ,

wraznie robi wielkość LCD - kup jak najwiekszy 40" lub 42"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.