Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz DVD z DVI, DivX...

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam odtwarzacza DVD powyżej średniej. Bez obrazy, ale nie interesują mnie żadne Manty, Bellwoody.

Priorytetem jest jakość obrazu oraz wyjscie DVI-I, bo nie chiałbym zmieniać kabla Supry.

DivX byłby miłym dodatkiem, pod warunkiem że czytał by kodeka x264, ale to chyba nie możliwe.

Co byście polecili?

https://www.audiostereo.pl/topic/31929-odtwarzacz-dvd-z-dvi-divx/

He, pewnie nie nie chcesz zmieniać kabla supry ale może jeszcze ktoś to łyknie na allegro do komputera.

Następnie pomyślałbym czy kupic denona dvd-3930 czy combo czytające blu-ray i hd-dvd (wchodzą do sprzedaży)

O wyjściu DVI w DVD to raczej zapomnij. No chyba ze jakis wynalazek. Zostaje tylko wyjście HDMI.

Kubańczyk podał Oppo. Świetny odtwarzacz za duże nizsze pieniądze niż wysokie modele Denonów. Najwyższa jakość obrazu - taka jak w Denonie za 2kPLN. Wady to tyle że trzeba sprowadzać z USA/Canady oraz brak obsługi napisów w divixach.

Z porównywalnych do Oppo w polsce (jakość/cena) to jest pioneer 696. Jak chcesz wydać powyżej 1000PLN to pewnie jakiś denon. Nanowszy model to cena około 4-5kPLN (z upscalingiem do 1080p).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Tu jest DVI ale nie wiem jak sprawa wygląda z Divix i napisami w .txt. Co do jakości i ceny to swego czasu został mianowany jako Best Buy w tej kategorii cenowej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jesli chodzi o DVD ktory bedzie czytal bluray czy DVDHD to za wczesniej na zakup takiej zabawki. Nie ma jeszcze filmow. Przynajmniej z PL napisami. takze lepiej sie wstrzymac do 2008r.

Na początek powinien ci wystarczyc Jakis DVD Denon 1930 lub Panasonic s99 lub cos z wyzszej polki. Kodek x264 mozesz ogladac na komputerze. Kabel sobie zostaw na PC. A drugi kabel kupisz do DVD HDMIHDMI tak czy siak wczesniej czy pozniej bedziesz musial kupic taki kabel. Divxy itp. lepiej czyta komputer. Nie ma zadnego DVD ktory czytałby wszystko w 100%. Mialem DVD Pioniera , Manta , Denon. Najlepiej Divx czytał Manta pozniej pionier , a na koncu Denon. DVD jest stworzony do filmow DVD. Ale przyznac musze ,ze moja nagrywarka DVD w kompie czyta wszystko bez zająkniecia. A DVD czasem potrawi sie przez chwile zatrzymać. Jak na razie z wypozyczalni porysowane płyty to moj Denon czyta bez przeszkód.

Niezapomnij o kupnie amplitunera. Bo te pierdziawki komputerowe co masz nie podłaczysz do DVD :)

Chciałem kupić pod mój zestaw Arcama FMJ, ale kosztuje prawie 10 tysiaków :-((

Skłaniam się rzeczywiście do kupna modelu z HDMi.

Skłaniam się ku Denonowi 3930 lub 2930. Na Allegro ten pierwszy można kupić już za ok. 4600 złotych.

A kabel HDMI rzeczywiście i tak będę musiał kupić.

Pierdziawek nie zmienię, bo nie mam miejsca na ustawienie dobrych kolumn.

Zresztą mój zestaw stereo gra satysfakcjonująco. Większość zestawó KD może pomarzyć o takim dźwięku.

chociaż po zastanowieniu, jeśli chodzi o sam format DVD to myślę Meloman, że do Infocusa IN78 po wyjściu HDMI wystarczy panasonic DVD-S99, a najwyżej Denon 2930. Denony mają faktycznie świetny obraz, ale nawet A1XVA na HDMI nie jest jakiś powalający w stosunku do przyzwoitego playera. Tym bardziej 2930 nie będzie jakiś znacznie lepszy, będzie troszkę czystszy, filmowo-gładki, ale nic takiego o czym nie zapomnisz po 1 minucie oglądania. Problem z formatem dvd i tak leży w dużej kompresji. Założę się, że film blu-ray puszczony z konsoli PS3 będzie wyglądał lepiej jak ten film w formacie dvd puszczony z denona A1XVA. Na 100%, to są nieporównywalne formaty. Żadna cudowna obróbka tego nie wyrówna.

Nie ja nie odradzam, poprostu wyważ co jest istnotne (np. ten DivX). Nie będzie dużej różnicy w jakości obrazu.

HC3100 nie zatrzymałem sobie, na razie czekam, nie mam czasu na filmy teraz, nawet TV nie oglądam (zresztą wcale mi tego nie brakuje). Obraz z HC3100 jest świetny, prawie taki jak z Sharp XV-Z12000 mkII.

Ja sie nie zgadzam ze stwierdzeniem ze do oglądania DVD jest palyer an divixów komp. Ja uzywam do wszystkiego playara (po przejsciu z komputera) od kilku miesięcy. Nie zauważyłem zadnej różnicy w jakości obrazu na niekorzyść DVD playera. Nie mogę co prawda oglądać materiałów z rozdzielczością powyżej 720 linii szerokości ale od HDTV mam odpowiedni dekoder TV.

Mniejsza z tym jaki player warto kupić (bo uważam kupowanie denona za 4kPLN za zachowanie snobistyczne, które nie wiele wniesie do wrażeń płynących z ekranu, a bardziej zaspokoi videofila (bo nie kinomana) i jego pragnienie posiadania najnowszego gadźetu).

Ja po przejściu z kompa na sprzęt stacjonarny znacznie zwiększyłem komfort ogladania i obsługi sprzętu (wszystko sobie włączam pilocikiem leżąc na jednym boku na kanapie: ekran rozwijam, włączam DVD i projektor). Dodatkowo szum kompa nie przeszkadza, i nie szpeci salonu wielka skrzynka komputera. Komp teraz stoi w moim gabinecie i służy do ściągania plików z netu i wypalania płytek DVD a na każdej pare filmów. Mam teraz więcej miejcsa na HDD - wreszcie:)

Witam!

.. ja rowniez przymierzam sie od dlugiego zreszta czasu do zakupu dvd ktore odciazyloby moj komputer, czyli pozwolilo na troche lenistwa a przy okazji zapewnilo jakas sensowna i mila jakosc obrazu i dzwieku.. na dzwieku wlasnie zalezy mi rowniez w stopniu znacznym - ale tylko do filmow i koncertow na dvd..

No i teraz kwestia najwazniejsza: co w przedziale powiedzmy od 500zl do ok.800zl.. ?

Kandydaci na dzien dzisiejszy sa nastepujacy:

1) Pioneer 696 (o ktorym tu dobrze pisano), poniewaz jest tani, posiada chyba najlepsze wsparcie dla divixa i w tej cenie posiada w miare dobry obraz i dzwiek.. za okolo 550zl

2) Onkyo 404 - podobno bardzo przyzwoity obraz i dzwiek, chwalony w testach, nagrodzony w niemczech jako nr 1 za dzwiek w tym przedziale cenowym oczywiscie.. no i calkiem sprawna, jak pisza, obsluga divixow.. cena ok. 650zl

3) marantz 6600 - tu mysle ze mozna liczyc na bardzo dobry obraz i dzwiek, moze nawet najlepszy z tu wymienionych.. sa tez i divixy, ale zdaje sie ze napisy tylko srt (wiec trzeba by przerabiac).. a cena 850zl.

I co wybrac? Czy ktos testowal albo porownywal te modele?

Pozdrawiam!

>>americano

Przypomniałeś mi o nowych formatach, więc chyba rzeczywiście nie ma sensu ładować się w drogi sprzęt DVD.

Górny pułap wyznacza teraz Denon DVD-2930, ale może być i taniej...

Za dwa lata pewnie filmy już będą w miarę dostępne, a być może wyklaruje się sytuacja co do formatu - Blue Ray czy HD DVD...

Wspominacie tu o firmie OPPO. Przyznam szczerze, ze pierwszy raz sie z nia stykam. Czy rzeczywiscie to taki cud miod i orzeszki? Dla mnie troszke to wyglada jak nasza, nie przymierzajac, Manta czy inna Wiwa.

Pytam sie, bo moze rzeczywiscie warto to kupic? Bede jechac do stanow za pare dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.