Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

To było do Paula...że też nie wiem co macie ściśnięte....

Erę trzeba mieć w domu bo na taśmy nie wyrobicie jak będziecie jechać na 38...ja kaseciaki odpuszczam, zbyt wiele mnie kosztowało szukanie na nich dobrego dźwięku.Nawet średniej klasy szpulowiec kładzie na łopatki najbardziej wypasionego kaseciaka - mimo, że ogólnie magnetofony uwielbiam - szpula zawsze będzie szpulą, jak matka matką , a ojciec ojcem.

i cieszcie się z życia i nie szukajcie dziury w całym, bo nie warto.Pozdrawiam - Jacek

No i właśnie cieszę się życiem! :) Od kilku dni nie mogę wyjść z podziwu jak gra i nagrywa Sony TC-K75, wcale nie wypasiony deck ze szczytu rankingów, tylko niepozorna i wiekowa maszyna. Słuchać z niego to prawdziwa przyjemność i radość.

A co do Ery, to przede wszystkim muszę powalczyć z "pyknięciami". Mam ich jednak trochę za dużo i zmniejsza to przyjemność ze słuchania.

Witam. Od jakiegoś czasu tez jestem posiadaczem Duplikatora. I moje zdanie pokrywa sie niestety z częścią poprzedników. JVC nagrywa znakomicie, w moim odczuciu dźwięk jest trochę bardziej "miękki" niż z oryginału (co akurat uważam za zaletę bo bardzo mi się to podoba), nie gubi szczegółów. Niestety nie chce wyjść "poza kolumny", jest "ściśnięty" na określonej przestrzeni. I to jest jak dla mnie jego jedyny minus. No może jeszcze to że czasem niestety "pryknie", ale to przeżyję :-)

Aha, ktoś pisał że oglądał kilkanaście czy kilkadziesiąt egzemplarzy i we wszystkich wszystko idealnie działało. Muszę być pechowcem bo mnie się trafił egzemplarz z przepaloną żarówką od podświetlania jednego ze wskaźników :-)

U mnie również w jednym Duplikatorze jest spalona żarówka . firma odpowiedziala że Może tak byc ,ale przy następnym zakupie zwróca uwagę by wszystko działalo .

Prośba do co niektórych kandydatów na guru nie plujcie innym do talerza jeśli wam danie nie odpowiada,

Zbyszek

Zbyszku, ja mogę kandydować na guru, ale tego od ignorancji w tym temacie (jeśli to było do mnie)

Natomiast udawana jednomyślność, była przerabiana za poprzedniego ustroju. :)))))

Aby móc coś napisać mającego charakter negatywny należy mieć do tego normalne logiczne podstawy.Nikt nie cierpiący na schorzenie zwane chroniczną audiofilią z objawami odchyłki od normy wręcz klinicznymi, niczego podobnego jak Wy nie wygłaszał wynikającego z autosugestii będącej na granicy autohipnozy. Istnieje szereg metod dokonywania obiektywnych pomiarów i precyzyjnego określania parametrów dźwięku.Dziwne ale 100 procent tych, którzy posiadają magnetofony dwuśladowe z przesuwem 38cm/s i Ery na te ostatnie nie narzeka. Nikt Was tutaj nie zapraszał i znam dosłownie żadnego powodu aby bawić się w chińskie uprzejmości jeszcze raz powtarzam jest wyjątkowo dobry i niesamowicie tani sprzęt nośnik na godzinę jego eksploatacji kosztuje 2.5 PLN nośnik na godzinę eksploatacji Revoxa przy maksymalnym przesuwie 100 i więcej PLN.Nie wiem jak spisuje się JVC BR przy nagrywaniu na nim elektronicznych łomotów ale muzykę klasyczną nagrywa idealnie i jest to nie tylko moje twierdzenie ale zawodowych muzyków i kompozytorów [ i to tych z pierwszej dziesiątki w Polsce]

Pozdrawiam

Zbyszek

Macie decki kasetowe;kochacie i cenicie sobie ich możliwości Wasza sprawa,inni mają MP3 i MP4 i im to do szczęścia wystarcza byleby tylko łomotało w słuchawkach przez całą dobę ich prawo.Proponuję pełny Apertheid w naszym bantustanie ja do Waszych spraw plemiennych się nie mieszam zostawcie więc ww spokoju moje

Korwin, ale po co ta zajadłość...

To są leciwe już urządzenia i jako takie trudno traktować generalnie jednoznacznie. Może fakt, że komuś coś tam się nie podoba jest spowodowany np większym zużyciem głowicy, jakimś rozlegulowaniem etc. Nie popadajmy w skrajności...

Panie Zbyszku myślę że trochę umiaru by się przydało. Po to jest to forum żeby m.in. wyrażać na nim swoje opinie. Nie może Pan oczekiwać, że wszyscy będą podzielać Pana entuzjazm. Urządzenie jest bardzo dobre, niemniej wg mnie i kilku innych ma pewne ograniczenia. I tyle.

Faktem jest że stosunek cena-jakość jest rewelacyjny.

Pozdrawiam.

mój ulubiony wątek sie rozwija...

Proponuje podchodzic z wiekszym luzem do spraw vhs hifi .I do całego audio takze.

Mnie juz posądzano o głuchote ,tempote ,sranie do piaskownicy i defetyzm.Nie przejmowałem sie bo te tematy nie sa warte nerwicy.

Dla mnie wielki piekny jvc era to doskonałe urzadzenie do profesjonalnego nagrywania setek kaset VIDEO z jako takim brzmieniem audio.

Osobiscie dla mnie herezja jest kopiowanie płyt vinylowych na tasme vhs za pomoca tego urzadzenia.

Uwazam ta czynnosc za nieporozumienie.

Jest to doskonały sprzet dla MELOMANA natomiast dla chorego audiofila nie ma wartosci.

Grundig High Fidelity

Panowie cieszmy się życiem, pięknem muzyki bo nie wiadomo kto będzie następnym.U mnie w pracy jedeń gość dziś zwariował...Muzyka jest najlepszą odtrutką na głupotę współczesnego świata!

nie walczcie . Powiedzcie lepiej czenu 2 Duplikatory nie chodzą na XLR-ach?# kabel Z XLR na środek czincza ,a 3 kabel z XLR na masę w czinczu . Oba nie dostaja sygnału . Duplikatory oba.

Dla zainteresowanych

mam 3 oruginalne galki do Duplikatora ,powinno byc wiecej gdy dotrze dostawa . Przydadzą sie komus ??

dzisiaj dotarły 2 kolejne Dupliki. W pełni sprawne .Teraz nie mam gdzie ich postawić ,do czasu zmontowania nowego regału .załozyłem wszystkie nowe galki .Jak cyknę fotki to je wstawie .Musialemzamówic nowe kable RCA .Te co mi przysłali miały wtyk Mały jack na RCA .Firma nie odbiera tekefonów ,zero reakcji na maile . Wczoraj zmówiłem w innej firmie ,a do tych pacanioków odesłałem kable z info że wystawie im negatywa.Teraz czeka mnie lutowanie XLR -RCA .Pozdrawiam zakręconych..

Witam . wstawiam fotki mojej wspaniałej czwórki .

Fotki są nie bardzo --aparat walnąl 2 razy na podłoge .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-19835-100003989 1223384393_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fajnie.A na górze akurat miejsce na gramofon.Na takiej podstawie bedzie idealnie chroniony od wibracji.Zdjęcia są faktycznie nie ostre.Może rzeczywiscie coś mu się stało.

Teraz stoja na podłodze pod regalem na ktorym stoja 2 szpulowce ---2 na podlodze -Zmieniarka CD -300 ,Taśmy Cd i takie tam dupurele . Jeszcze doszły kasety Video -40 szt. Goni mnie potrzeba zmontowania nowego ragalu ,ale kaska powstrzymuje chwilowo.Artystyczny bałagan narazie . Aparat foktycznie cos trafiło .To Nokia 93i ,ale zna smak podlogi

Marku.

wygląda na to ze trafia mi się gramofon. jeszcze nie wiem co to za model .Dzis mam dostac fotki i symbole . jak by co to bedziesz robil za fachowca.

• Pokaż nowe odpowiedzi