Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

dulon184>wygląda to zaje......Myślałem, że tylko ja jestem wariat kupując trzy sztuki, ale Ty mnie przebiłeś. Chętnie kupię te gałeczki do duplikatorka. Daj znać na priwa.Pozdrawiam - JAcek

Witaj pozytywnie zakręcony .

Prawda że wyglada super? 2 Sztuki sa dla znajomych ,pojadą do Niemiec .Ale kto wie czy sie nie skusze .Podaj jakis namiar to ci podesle galeczki Pozdrowionka w sloneczny dzien .

Dulon184>Wielkie dzięki!!!!!Teraz mam dwa kompletne JVC. Trzeci na strychu czeka ,aż będę miał więcej miejsca.Jakim cudem zdobyłeś oryginalne gałki??? Serdecznie dziękuję i pozdrawiam - Jacek.

PS .Oto moje "bliźniaki" w pokoju.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jacekk011, 21 Paź 2008, 15:5 Każda fotka naszych klocków oko cieszy .

Gałki u mnie nie sa oryginalne . Kupilem gałki w sklepie ktorego namiary podałwem na forum . Były biale ,teraz sa czarne -matowe.

Galki które odstapilem były z tych kilku Duplikow ktore kupiłem

Ostatnie 2 Duplikatory były tak zakurzone ,że czyściłem je z 3 godziny .najważniejsze że zapitalają tak jak powinny

Dulon184>Tak - najważniejsze ,że są sprawne, bo z zewnątrz mydełko i różne czyścidełka mogą je odtworzyć jak nowe.WG mnie bebeszki ERY są zrobione nie tylko mądrze, ale także czołgowo - znaczy - nie do zajechania.Ja naprawdę używam ich non stop i żadnych probleów już dobry rok.Pozdr - Jacek

Wczoraj podczas czyszczenia Duplikatorow zajrzał do mnie znajomy ktory ma jakiegos Panasonicsa 6 glowicowego . Jak pokazalem mu silniczki od przewijania w Duplikatorze ,to za łeb sie złapał.

Nie mówiąc o tym że napatrzec sie nie mógł ,gdy zobaczyl ,jak Dupliki sa w środku napakowane elektroniką.

I niechaj sie kręcą po wsze czasy nasze duplikatory .

teraz ciezko myśle gdzie te zabawki ustawic

Pytanko do nagrywających na Duplikatora JVC.

jak wiadomo potrzebny jest kabel Euro -6 RCa . Pytanie brzmi ...Czy wtyczke Euro macie z pelnym okablowaniem 21 pinów ,czy tez tak jak w moich kablach -nie ma wszystkich pinów obsadzonych kablami?.

jak powinno byc prawidlowo?

Ja w ogóle nie uzywam euro,tylko mam przejściówki bnc-cinch.Nie musisz mieć okablowanych wszystkich pinów w euro.Wystarczą ,tylko te których używasz.

Witaj Marku.

Za cholerę nie mogę nagrac obrazu z N -recordera .Glos jest idealny ,a obrazu nijak nie chce zlapac .

W TV wszystkie RCA zajete ,stąd Euro

Widocznie brakuje jakiegoś pinu.Poszukaj w gogle ,a na pewno znajdziesz dokładny schemat,który pin w euro za co odpowiada.

juz znalazlem . Jeden kabel od obrazu jest walniety. dziala . na taśmie Emtec -totalna kicha . kaseta grzechocze jak cholera . Kaseta nówka . TDK z delfinkiem .ok.

• 4 tygodnie później...

Witam !

właśnie dołączyłem do grona pozytywnie zakręconych dżiwisów !! Zakupiłem 2 przedostatnie sztuki w firmie. Ponoć pozostałe to już uszkodzone sztuki po 10 zł. Dodam 3 grosze o gałkach - panowie w StudioSDT sprzedają oryginalne ponoć - po 2 zł/szt. Kupiłem 5 szt. bo tyle potrzeba aby uzupełnić jeden egz. Drugi będzie dawcą. Dokupiłem na wszelki wypadek głowicę i sprzęgło. Jak dojdą - rozpocznę eksperymenty!

pozdrowienia !

Byłem u nich w magazynie i stało tam wówczas mnóstwo duplikatorów. Musiały szybko schodzić, jeśli faktycznie się skończyły.

Witam !

Mistrzowie Taśm Magnetycznych Wszelkiej Maści!

czy znacie ten model - jest na allegro:

Profesjonalny SVHS SONY SVO-9500MD HIFI STEREO (numer 485859091)

Ukryta Zawartość

czy stanowi jakąś konkurencję do naszego JVC?

pozdrawiam - reart

Ukryta Zawartość

Witam milosnikow zakęconch w taśmę.

dzis odebrałem tasme video od znajomego ktory nagrał ją z gramofou analoga.

Wrazenia???/

Cóz! ...Posiadam sprzęt klasy średniej -wwersja optymistyczna -.

nagrywalem na Duplika -skrót nazewnictwa jest mój -z satelity ,z CD ,ale to co usłyszałem z nagrania z analogu ,jest wyjątkowo lepsze

ngrywającego Paula 67 poprosilem nagranie plyt ktore znam .

co by nie mówic o dupliku ,jednak jes wyjątkowy , pusciłem sobie synchronicznie prawie - ,nagrania z duplika i z Cd .

Wrażenia?

Duplik bije na glowe oryginal -co prawda tylko CD .

Mnóstwo wysokich . lagodny bas . Miałem wrażenie że basu bylo zbyt malo m.

Dzwiek czysciutki . W przerwach między nagraniami lekko słyszalne szumy gramofonu .

wRAżENIA SłUCHOWE"?

tYLKO POZYTYWNE.////'

Musze kupic gramofon analogowy.. A co mi tam!!

Pozdrawiam milosników analoga .

Paul 67 ??/

Dzieki .

Wydaje mi się,że to wszystko zależy od systemu bo u mnie bas był lepszy niż z odwarzacza za 3000 zł.Wszystko puszczałem bez żadnych poprawiaczy.Takie porównania mogą być mylące ponieważ CD gra głośniej i trzeba go zredukować do tego samego poziomu co ERA.Dla mnie analog górą!

paul_67, 22 L

z basem bylo ciekawie .

Zazwyczj na moim wzmaku jest dośc dobry . Twoja kaseta byla tak dobra ze nie bylo opcji aby bas przegrzac . Dalo sie podkecic ale nie powodowalo to zadnego dudnienia . ,nawet jesli podkrecilo sie dośc mocno. Nie byl mocny drażniący male delikatny .

moze jutro poodkurzam ,wtedy bedzie wiadomo konkretnie

paul_67, 22 Lis 2008, 22:05

Nie ,mam zastrzeżen do jakosci .

to racze braki mojego wzmaka ,nic wiecej .

Zaden klocek tak nie gra jak Duplik .

raz jeszcze dzieki

Witam mam takie pytanie, czy tasma stosowana w kasetach VHS rozni sie gruboscia.Np czy w kasecie 180min jest grubsza niz np w 240min.Ktos wie cos w tym temacie?.

paul:>>>>

generalnie mialem ere prze 3 michy

kupiłem za 300 zł

obecnie mam krella 300 i wob ec tego zę jestem dośc wybredny uważam że nie zabardzi mi pasuje, jak na analoga za 300z ł nie ma nic lepszego.używałem go z cd sonym z es7

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• 4 tygodnie później...

ja wlasnie ustrzelilem jedna ERE za 5.5 euro....:) w idealnym stanie....chetnie wymienie sie nagraniami z tym ze po nowym roku...pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi