Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Licznik ,też podświetliłeś.Jakie napięcie zasilania mają oryginalne zarówki,i czy są zasilane stałym,czy zmiennym napieciem?

Marek-41, 16 Kwi 2009, 20:54.

Wyglada na 12 v.

Wstawiłem diody biale z rezystorem na 12v.Na żywo wyglada bardzo czytelnie .I o to głównie mi chodzilo .Nad licznikien tez dałem diody ,ale tam przydalo by sie wieksze okienko na liczniku .Jak mnie napadnie to pomyslę ,jak je powiekszyc -choć z pół centymetra.

Jak to ci sie widzi??

witajcie zakręceni.

dzisiaj nawinąłem 10 kaset taśmą Pan -Cacke.Kilka nagran nagralem i na Duplikatorze jakośc dżwieku nie odbiega od innych taśm .Czyli mozna zakładac że taśma bedzie OK.

Pozdrawiam.

Dulon,na zdjęciach wygląda świetnie.W rzeczywistości chyba jeszcze lepiej.Jak znajdę trochę czasu,to swoje też tak zmodyfikuje.Żarówki co prawda świecą,ale czytelność wskazników mogła by być lepsza.Gratulacje.

Marek-41, 18 Kwi 2009, 14:09.

Marku.Jak bedziesz zmienial żaroweczki na diody zamów diody 3 mm.Moje sa 4,8 mm sa odrobinke za duże .

Póżniej ciężko zamyka sie pudełko ze wskażnikami .Przygotuj sobie wąśką tasme klejącą do oklejania pudełeczek ,albo Kropelke .Wskażniki sa porządnie oklejone tasma -czarna .Taśma nie szersza niż 5 mm.

Jak juz pisałem czytelność wskażnikópw drastycznie wzrosla . Nawet z z 3-4 m wyrażnie je widac..Pozdrawiam.

Nagrywam teraz Pinków ,aby wieczorkiem spokojnie usiąść i konkretnie stwierdzic jak chodzi Taśma o której pisalem wyżej ..Oczywiscie testy robię na Duplikatorze.

jak bedzie OK to i na szpulkach będzie OK.

Podziwiam, że Ci się chce i w ogóle... ale ja na to nie mogę patrzeć. Oryginalne podświetlenie może nie sprawiało, że wskaźniki były wyraźne z 5 metrów, ale były śliczne z tym ciepłym światłem żarówek. Ale już o tym rozmawialiśmy przy okazji podświetlenia do Koncerta :) Cóż, kwestia gustu.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

uruchomilem mojego po kolejnej przeprowadzce...nagralem "Jazz on cinema", coprawda z CD, ale tak dla testu...WOW :))) nagralo sie idealnie i bez rzadnych trzaskow, jakosc nagrania doskonala, jak na sprzet za 7 euro to rewelacja ;) zabieram sie za podlaczanie adapteru...pozdr

na poczatku nie dzialal mi jeden kanal, teraz wszystko ok...i zero trzaskow o ktorych wiekszosc z was pisala. Nie ma jakichkolwiek szumow ktore pamietam ze starch kaseciakow, tutaj absolutna cisza...

Mam w Polsce znajomego z kolekcja orginalnych vinyli z polskim rockiem (lata 70-90), zastanawiam sie jak to od niego zgrac :)))) fajny sprzet, naprawde cos w sobie ma..

• 3 tygodnie później...

Witam

Taki mam problem

Przy próbie nagrania wskaźnik pierwszy z lewej spada do 1 (gdy REC jest wciśnięty) i duplikator nie chce załączyć nagrywania

Czy to wina sprzęu czy jakości taśmy (bo ta nie jest wysokich lotów)??

Pozdro i z góry dzięki za pomoc

Piotrek666, 18 Cze 2009, 22:18.

Wskażnik pierwszy z lewej jest od ..trakingu .

Przy nagrywaniu jest położony na lewej stronie ,czyli nie dziala .

Piotrek,sprawdz,czy nikt ci nie przełączył przełączników na tylnej ściance.

I dla wszystkich uwaga.Wczoraj nagrywałem na szpulowego philipsa sygnał z JVC i co pewien czas pojawiała sie bardzo krótka przerwa.Nie żaden trzask,tylko bardzo krótki zanik sygnału.Wykryłem,że to się dzieje ,w momencie wyłączania się kompresora lodówki.Powodem był mój pomysł ułożenia kabla zasilajacego JVC.Jest długi,więc ciasno go zwinąłem i dodatkowo zabezpieczyłem takim drucikiem w plastikowym oplocie.Zrobiła się więc cewka i na nieszczęście leżała obok listwy zasilająjej.Generował się więc impuls elektromagnetyczny i to wpływało na zasilacz JVC.Po rozwinięciu kabla zasilającego,problem zaników się skończył.Trzeba więc na wszystko zwaracać uwagę.

Po wielu próbach okazało się że raz działa, raz nie

Dziadowskie strasznie są te przyciski, czasem nie chcą zaskoczyć a czasem się wyłączyć (tak jakby brakowało pod nimi sprężynek) Powoli zniechęcam się do tego duplikatora

Piotrek.Miałem do czynienia już z kilkastoma egzemplarzami i nigdy nie było problemów z przyciskami.

Mam swoje dwa i działają bezproblemowo.

Potwierdzam wpis marka 41. mialem 6 Duplikatorow -aktualnie 4 sztuki i ...NIGDY nie było najmniejszych problemow z czymkolwiek .Co nie stanowi o tym ze mógl trafic sie wadliwy egzemplarz..Wypsikaj Kontaktem PR wszystkie pstrykacze .

Piotrek666, 21 Cze 2009, 16:01. Zdejmij gorna obudowe -2 srubki z tyłu .poluzuj srubki trzymające panel przedni .3 sa od gory i 3 od dołu . .Mozliwe że gdzies przyciski lekko się ocieraja o panel przedni .na poluzowanych śrubkach od panelu przedniego popstrykaj . Muszą pstykac leciutko.

• 1 miesiąc później...

Jak widac po braku wpisów wszystkim ,wszystkie duplikatory działaja bez zarzutu .

Oprócz jednego z mojej stajni .

w jednej sztuce pęklo kółko napedzajace winde .Na szczęście udało sie to naprawic .Troche Kropelki i sprzęt chodzi normalnie .

Skoro odświerzyłem temat ,to pytanko do posiadaczy Dawców organów z Duplikatora .

Poszukuje blaszki na której jest przymocowany licznik do konstrukcji .

Podczas wymiany żaróweczek na diody urwałem owa blaszke .

Wiem,wiem. Wszystko przez brak chęci do zdejmowania przodu i próbe -tragiczną -aby spokojnie wyjąc zepsuty licznik..

Poratuje ktoś kto posiada dawce części Duplikatora ?

Mój chodzi jak złoto i uprzyjemnia mi życie.Cztery godziny muzy na jednej taśmie pozwala wyjść na prostą z największego dołka:-)

• 1 miesiąc później...

cena jak na razie kusząca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może pod koniec tygodnia stanę sie posiadaczem duplikatora. Ciekawi mnie czy jest urządzeniem awaryjnym i czy w trakcie nagrywania czy odtwarzania jego praca jest głosna ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.Raczej nie jest awaryjny.W końcu to sprzet typowo studyjny i zawodowy.Pracuje bardzo cicho.Ma napęd bezpośredni.Ostatnio jeden z moich miał awarię.Uszkodził się scalak sterujacy jednym z silników i to uszkodziło zasilacz.Po dwóch dniach ,znowu jest sprawny.Nie pozbywam się tych zabawek,bo za tak małą cenę nigdy nie dostanę tak wysokiej jakości.

w ramach swojego sprostowania - jestem już szczęśliwym jego nabywcą tyle, że kurier zawita do mnie z przesyłką pod koniec tygodnia. Zastanawia mnie to, że wszystkie egzemplarze oferowane do sprzedaży /czy to w kraju czy za granicą/ pozbawione są większości nasadek na potencjometry. Cieszy nie to, że jest cichy. Mam jeszcze pyt. czy w przypadku gdy kaseta vhs się skończy to zostanie przewinięta do początku i dalej automatycznie będzie odtwarzana? coś jak auto reverse w magnet.

Gałek brakuje,bo zapewne chciano ,aby po ustawieniu ,nikt nie kręcił.Jeśli chodzi o cofniecie taśmy i ponowny start,to tą funkcję można włączyć z tyłu urządzenia przełącznikiem oznaczonym "repeatplay"

Wystarczy go ustawic w pozycji ON.Gałki dość łatwo jest dobrać z innych urządzeń.

No i wczoraj przyszedł. Wyczyściłem go w środku i na zewnątrz. Jak dla mnie nagrywa świetne bez trzasków. Zastanawia mnie porównianie jakości zapisu BR a typowym magnet. kasetowym. Jak BR wypada w takim porównaniu ?

• Pokaż nowe odpowiedzi