Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem kasetę jak na zdjęciu, wyczyściłem rolki i głowicę i ciągle pryka ale już znacznie słabiej i nie tak często. Właściwie podczas słuchania nagrania na głośnikach słychać to tylko podczas ciszy między nagraniami czasem.. Prykanie nie jest zapisane na taśmie, pojawia się przypadkowo. Co ciekawe mam dwa utwory nagrane za jednym razem i pryka tylko na pierwszym..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2962-100005598 1174832894_thumb.jpg

post-2962-100005599 1174832894_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dalszy ciąg zdjęć. Bezpośredni napęd rolek jak w co wyższych szpulowcach i trochę elektroniki.

Ukryta Zawartość

post-2962-100005595 1174833094_thumb.jpg

post-2962-100005596 1204114369_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Okolice radiatora i gniazd..

Ukryta Zawartość

post-2962-100005588 1204114368_thumb.jpg

post-2962-100005589 1174833423_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze jedno

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - czy w Waszych BR'ach też przy starcie gąbka czyszcząca głowicę wydaje takie odgłosy? :)

Ukryta Zawartość

Zdjęcia rewelacyjne brak mi jedynie podobizny dupy ze wszystkimi gniazdkami i przełącznikami. Już się cieszę na pracę na nich 750 lokacji m Krakowa na Prawie Magdeburskim: I nie ważne wieczór rano ,żarto pito i rzygano , lecz jak świnia trzeźwy ksiażę śpi pod stołem lub psy wiąże drą się Pany piszczą żydzi a on tylko wciąż się wstydzi to może być q... hit na użytek rodzinny u jakiejś cioci na imieninach.

A tak poważnie i bez żadnych kretyńskich żartów jest to wspaniałe urządzenie będzie serwisówka i jakiś feler buch czyli spis ewentualnych wad i uszkodzeń i dojdziemy do tego co powoduje te pyknięcia i niezbyt ciekawe odgłosy gąbki ścierającej [wyprać i wypłukać wodą z dodatkiem płynu antystatycznego, jeśli gdzieś jest jakaś gumowa rolka to ją delikatnie zmatować. Maluczko a Wasze problemy staną się moimi w znaczeniu dosłownym jak sprzęt dojedzie dzięki Markowi-41 i Rafaellowi do Krakowa.

Pozdrawiam

Zbyszek

Tomektoon.Wspaniała robota,jestem pod wrażeniem.U mnie nic takiego nie wystepuje,słychac tylko cichutkie mruczenie.Czy te trzaski występujace w drugiej częsci filmu to te osławione prykanie?

U mnie trzaski zanikły, wyczysciłem kilka razy głowice i tor przesuwu taśmy, to gąbke wyprałem, zdjąłem ja usuwając zaciskową podkładke, wyprałem, ale chyba ją wymianie całkowicie bo spraciała troche jest ;) Trackink na zielonym polu i nie drga - na poczatku taśmy troche, ale jak sie ustabilizuje to juz stoi jak sztywny pal azji, na Sony Pro-X nagrałem kopie winyli i super sprawa, 3 albumy weszły na 3h kasetke trzaski pojedyncze ale to z płyty winylowej. Złego słowa nie powiem o tasmie TDK E-HG 240 u mnie nie trzaska ani nie przeskakuje i tracking stabilny - taśma dedykowana dla nagran HiFi. Własnie nagrywam koncert Habakuka w Trójce.

Tyłek jakosc kiepska bo buraczana!

Ukryta Zawartość

post-1617-100005571 1174848359_thumb.jpeg

post-1617-100005572 1174848359_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na filmiku nie ma tych pryknięć. To odgłosy przełącznika macro w aparacie :)

Wieści z frontu: Zdemontowałem gąbkę czyszczącą i okazało się, że hałasowała bo zsunęła się z plastikowej rolki, na której powinna siedzieć. Wyprałem, wypłukałem w "E" i przykleiłem na miejscu, teraz jest cisza. Pryka jak prykał ale pod lupą zauważyłem trochę syfu koło szczelin głowic na bębnie, jutro się tym zajmę..

I jeszcze fotki przed, w trakcie i po :)

Ukryta Zawartość

post-2962-100005552 1174853690_thumb.jpg

post-2962-100005553 1174853690_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuję policzyłem ilość gałek jeszcze raz tyle muszę jednakowych zdobyć. Do mycia głowic użyj alkocholu izopropylowego [izopropanol] lub Kontakt Chemie Video 90 [zawiera ten sam alkochol] przemyj również głowice stałe i resztę toru przesuwu taśmy.

Pozdrawiam

Zbyszek

>Momok

..ciężko to nazwać pilotem - jest to konsoleta sterująca,wbudowana w metalowy regał, która zarządza pracą dziesiątek albo setek takich lub podobnych maszyn ( widziałem ;-) )

Miałem okazję kupić coś takiego do przegrywania i montażu między magnetowidami ale ponieważ przegrałem licytację w świetnym stanie duplikatora (72 zł !)to sobie odpuściłem, może frajer pompka byłem gdyż nikt go nie licytował a gdzie indziej były po 200 funciaków i więcej

pozdrawiam

Rafaell

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

...ta konsoleta którą ja widziałem, była zdecydowanie większa, miała jakiś wyświetlacz , i nie wiem co jeszcze, i raczej było wkazane wbudowanie jej w regał , ale pewnie jest ich wiele rodzajów. W każdym razie do użytku domowego raczej się nie nadają.

Ta na zdjęciu jest tylko dio sterowania dwoma duplikatorami i jest nieduża jak widać

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rzuciłem okiem na zamieszczone zdjęcia i przestawiłem przełącznik z tyłu. Wyłączyłem FULL REPEAT (czyli ustawiłem na OFF). Choć właściwie było to zabawne (jak dochodziło do końca nagranej taśmy, to przewijał i zaczynał od nowa).

Jutro wkleję zdjęcie swojego z uzupełnionym kompletem gałek. U mnie stoi pod gramofonem.

Witam

2.III.2007 był pierwszy wpis obecnie ponad 470, niektórzy z nas mają już jakie takie doświadczenie w obsłudze tego sprzętu , przeciwnicy wycofali się na z góry upatrzone pozycje, a ci którzy pozostali myślą poważnie o konserwacji, okablowaniu, pełnej dokumentacji technicznej [instrukcja obsługi, instrukcja serwisowa, schemat] i częściach zapasowych [takich jak głowice]

Pozdrawiam

Zbyszek

Słonecznego dnia.

tomektoon, 24 Mar 2007, 01:24 i wpis kolejny;

Trzeba sprawdzić czy nastąpi poprawa przy zmianach ustawień trackingu bo to ewidentnie na to wygląda.

Jeżeli to urządzenie ma możliwość zmiany przy zapisie (tracking) też bym to sprawdził.

Sprawdziłem u siebie i pyrka;

- słaba taśma i widać to na wideo (dziury w taśmie,dropy czy jak to się nazywa), teraz taśmy są tanie (moje stare standardowe, niestety po kilkunastu latach, od czasu do czasu trzeszczą) nie warto oszczędzać !

- złe ustawienie trackingu przy zapisie lub odczycie - mała niedokładność do usunięcia przy odczycie (większa przy zapisie to pewnie regulacja poważniejsza).Bywają taśmy nagrane orginalnie a źle.

Ktoś pisał, że lepiej nagrywa fonię gdy jest to razem z wizją - to tez bym sprawdził.U mnie bywały problemy ( pyrkanie) na LP gdzie nie miałem możliwości zapisu wiżji na SP było ok.

Tutaj moje zapytanie czy ktoś sprawdził czy można zapisać inną fonię na ścieżce normal a inną na Hi-fi bo na to by wskazywało;

- osobne wejścia na fonię normal

- osobne reg. poziomu zapisu

Gdyby tak to możliwy byłby zapis równoległy tzn. np. filmu z dzwiękiem na normalej ścieżce i dzwięku hi-fi- czyli 2 w 1 !

SPRAWDZCIE KONIECZNIE!!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jeszcze jedno - widzę 2 wejścia normal + dolby czyli wygląda na to że zwykła ścieżka w stereo i z redukcją szumów czyli jak napisałem nie 2w1 ale lepiej w sytuacji zapisu jaki opisałem wyżej.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

To co znalazłem JVC BR7000ERA Owner's Manual

Ukryta Zawartość

oraz full service manual

http:www.manyals-in-pdf.com/BR7000ERA-p-97205.html

koszt wysyłki $0.00 koszt całkowity $15.95 ceny jednakowe dla instrukcji obsługi i serwisowej. Szukam jeszcze pośród znajomych [ale jeśli nie będzie innych możliwośći jeden z nas ściągnie a pozostali zrobią ściepę suma nie jest zbyt szalona około stuwy w złotych polskich]

Pozdrawiam

Zbyszek

Czy tutaj mieszka

Kurewna Śnieżka

Co u wiewiórek

Śpi na orzeszkach

Nieco zmachana tusta i blada

Bo co wysypią to piz*a zjada

Ukryta Zawartość

Aby coś wy.....ć trzeba dokładnie wiedzieć gdzie to jest i z jakich elementów się to składa. Ja to będę wywalał dopiero wtedy kiedy będzie mnie stać na coś więcej niż tylko na sól do kwaśnego mleka. Pierwszy zakup jakiego dokonam to będzie trzeci egzemplarz trzy oddzielne geje po jednym na każdy magnetowid i jeden ober pedał stopujący wszystkie trzy prosty mikser audio wizja mi zwisa na dwa wejścia stereo z analogowymi wskaźnikami

podsłuchem na słuchawki i jednym wyjściem stereo.

A na wałach basztach murkach

Stał raz chlewik raz obórka

Albo stajnia gdzie wiadomo

Białogłowy ....ordolono

Cosik mnie ta lokacyja rozśmiesza

Pozdrawiam

Zbyszek

Utnij sprośne przyrodzenie

Potem ciepnij nim o ziemię

Pośród świętych będziesz chasał

Jak należy bez kutasa

I za czyn ów wiekopomny nazwą ciebie

Księciem skromnym.

Korwin.Mam na jutro rano obiecane odpowiednie kartony,więc wysle ci w końcu te zabawki.Widze,że nie możesz już wytrzymac i całkowicie ciebie rozumiem.Co do mnie to jestem wprost szczęśliwy,że nie musze ci wysyłac czegoś takiego jak na załączonym zdjęciu.Jest to jeden z wczesnych wyrobów firmy Ampex ,a zainstalowanych w BBC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mniodek

A z rzeczy ciekawych na jednej ze swoich licznych prędkości a ma 1200/2400/4800/9600bps jest w pełni kompatybilny z JVC BR a ponieważ tyle nie waży tylko 12,3 ibs = 5,53kg będę go mógł z sobą zabierać + przedwzmacniacz mikrofony i słuchawki i nagrywać na nim oprócz umiłowanego CR-240. AMPEX był bardzo ciekawym systemem zapisu wizji taśma mogła naprawdę zaimponować swoją szerokością 50.8mm

pozdrawiam

Zbyszek

A na ziemskim tym padole

Biurwy k**wy i niedole

Kot cię drapie pies cię jebie

Abyś nigdy nie był w niebie

A są przecież ciepłe kraje

.......

cdn

• Pokaż nowe odpowiedzi