Skocz do zawartości
IGNORED

DEPECHE MODE

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

>Waluch

A nabyłeś stare wydanie ? Jak brzmi twoim zdaniem ?

Słyszałem wiele pochlebnych opini o tym winylu, ale niestety tego albumu na nim nie mam.

Piotrek608

Tak dla mnie to też rewelacyjna płyta.

A jak ją cenisz od strony brzmienia? Bo dla mnie zbyt efekciarsko, przesadzili często z podgłosami...

żółwik, 29 Mar 2009, 03:29

>>Waluch

>

>A nabyłeś stare wydanie ? Jak brzmi twoim zdaniem ?

>Słyszałem wiele pochlebnych opini o tym winylu, ale niestety tego albumu na nim nie mam.

Polskie tłoczenie, Tonpress. Brzmienie hmm, moim zdaniem odbiega od tłoczeń zagranicznych, jak większość polskich 'starych' winyli.

audiokarma.org

Od piątku słucham sobie nowej płyty DM "Sound of The Uniwerse" (mam egzemplarz promocyjny).

Mówiąc krótko - świetna. Dużo elektroniki - jakby lekki powrót stylistyczny do lat '80-tych. Od 3 utworu Wrong - jest wręcz rewelacyjna. Pozdrawiam, V-t.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Też właśnie słucham tej płyty (niech żyje bitcomet).

Start jest niesamowity - pierwsze 60 sek IN CHAINS myślałem że to test z HI-FI he he ale potem jest świetnie wokal Dave no i super gitara.

W zasadzie to chyba jednak najlepszy jest WRONG, ale polecam tez JEZEBEL ze śpiewem Martina (szkoda że tylko w 1 piosence śpiewa sam), no i bardzo podoba mi się PEACE, LITTLE SOUL, FRAGILE TENSION

Rzeczywiście bardzo dużo elektroniki - słychać wszystkie analogi, które Martin na amazonie kupił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie myślisz o tym? Moja płyta nie jest piracka, a promocyjna.

Z drugiej strony ten przeciek mógł być całkiem "kontrolowany".

Ukryta Zawartość

Najgorszy album DM w historii. Niech Martin lepiej wróci do picia, bo na trzeźwo słabo mu idzie komponowanie. Czas odejść na emeryturę, bo taka BEZPŁCIOWA popierducha jak jest na SOTU nie nadaje się do słuchania. Album tylko dla hardcorowych fanów DM (czyli większośći fanów), co podnieca nawet pierdnięcie Dave-a. Reszta będzie omijać to wydawnictwo szerokim łukiem.

• 9 miesięcy później...

Niebawem koncerty DM w Łodzi, a na forum zupełna cisza. Kiedy odpalić zapalniczki i komórki, kiedy wyjąć baloniki, kiedy śpiewać refreny? Wybieram się 11 lutego :)

Poczekaj do łykendu wtedy zacznie się sraczka.Ja ruszam na pierwszy koncert 10tego.Black Celebration w łodzi,i to dwa razy! ;) Będzie można wymienić się wrażeniami na forum.Pozdrawiam wszystkich fanów i nie-fanów:)

ja mam mieszane odczucia głównie ze względu na piknik jaki się teraz wyrabia na koncertach dm.

te baloniki właśnie, komórki, masa fleszy i trzymanie telefonów w górze byle cokolwiek nagrać.

w Łodzi oczywiście będę - 10 i 11 lutego ale jako "dojrzały" fan, dosłownie i w przenośni, liczę że atmosfera starych koncertów DM zostanie choć trochę odtworzona.

nagrania jakie serwuje nam LHN z obecnej trasy mnie nie zadawalają od strony jakości. TTA jakoś lepiej było nagrywane niż TOTU. Macie podobne wrażenie?

Mój poprzedni post, dla jasności, był ironiczno-sarkastyczny. Jadę na koncert, a nie wymachiwać aparatem telefonicznym lub balonikiem :)

No z tymi telefonami to mnie też irytuje jak ktoś zamiast przeżywać muzykę przerabia MENU swojej komóry ... Ale takie czasy, chyba jest zakaz wnoszenia? No ale kto by był w stanie go wyegzekwować? Ale myślę że w hali atmosfera będzie w miarę kameralna (nie widziłem jeszcze tego obiektu, ba!- nigdy w Łodzi nie byłem ;D), i chyba lepiej, że tam niż na stadionie. Przynajmniej nie napada. Oby nagłośnienia nie skaszanili .

To miał być żart:)Ale tak naprawdę to szlak mnie trafia.Jak byłem w kwietniu na Sistersach to przede mną stał gościu i przez cały koncert trzymał komórę w górze,że też go łapy nie zabolały;/ I niestety nie był osamotniony.

Niestety, zaczyna się :(

Ukryta Zawartość

"10 lutego przez cały utwór „Home”, a dzień poźniej podczas „Stripped”, wszyscy zapalają ekrany komórek i zapalniczki. Dzięki temu w półmroku hala spektakularnie się rozświetli."

"Tradycją jest, że publiczność śpiewa refren tego kultowego numeru razem z Depeche Mode. Pokażmy, na co stać polskich fanów 
i zaśpiewajmy cały utwór, ile sił w płucach. Hala rozbrzmi, a zespół usłyszy chóralny śpiew kilkunastu tysięcy fanów."

"Na wielkim ekranie będą widoczne kolorowe piłeczki. Weźmy ze sobą maksymalnie dużo kolorowych balonów, rozdajmy fanom wokoło, nadmuchajmy i podrzucajmy przez cały utwór. Im więcej, tym lepiej i wyraźniejszy efekt. Akcja ta pojawiła się już podczas letniej części trasy i na stałe zagościła w „programie” koncertu. Fani z całego świata przynoszą balony na każdy koncert i wspólnie z zespołem bawią się podczas wykonywanej piosenki."

Ukryta Zawartość

Oj, niedobrze, niedobrze...

Wydawało mi się, że pojadę na super koncert, ale te baloniki, "komórki", śpiewy trochę mnie zniechęcają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja pierdziu, żadnych baloników! Zresztą ja już dawno temu wynalazłem zabawę z balonikiem (prezerwatywą), którą nadmuchaną podbijało pół stadionu Strahov przed koncertem Stonesów :D. To plagiat!

Ja wybieram się na dzień pierwszy 10 lutego na DM ,ale co do baloników , to już nie dla nie - komórka owszem rozumiem że każdy chce mieć pamiątkę , ale stać z nią trzymając w górze przez cały koncert , to żadna zabawa , lepiej zakupić DVD choć ręce nie będą bolały, a jęśli chodzi o śpiew to pośpiewam w końcu to koncert - POZDRAWIAM FANÓW I DO ŚRODY .

Hehe jak sie okazuje na tym forum sa i motocyklisci i fani DM jak ja:)

Oczywiscie jade 10 z zona i ,,siedzimy,, w sektorze ,,C,, (moze cos bedzie widac).

To prawda to juz nie te koncerty co kiedys a setlista taka sobie ale przezyc to na zywo jest dla fana wielkim wydarzeniem.

robix

Hehe jak sie okazuje na tym forum sa i motocyklisci i fani DM jak ja:)

Oczywiscie jade 10 z zona i ,,siedzimy,, w sektorze ,,C,, (moze cos bedzie widac).

To prawda to juz nie te koncerty co kiedys a setlista taka sobie ale przezyc to na zywo jest dla fana wielkim wydarzeniem.

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.