Skocz do zawartości
IGNORED

DEPECHE MODE

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pare słów o koncercie w Łodzi: po pierwszych 3 kawałkach czwartkowego koncertu myslałem, ze nie wytrzymam do koca. Tragicznie akustycznie, wokal Dava był okropny, później było coraz lepiej. Nie wiem co jest z Gahanem, jest jakby nieobecny czasami, ma zrywy ale jest przewidywalny. Ogólnie to nie jest jego najwyższa forma. Jeżeli chodzi o repertuar to było więcej jak OK. Nie można się przyczepić, aranżacje kapitalne. Najlepsze momenty to Walking in my shoes mimo nie najlepszego jeszcze nagłosnienia, World in my eyes, i bisy. Najgorsze momenty to pierwsze 3 kawałki i Precious (tragiczny wokalnie i aranzacyjnie). Wolałbym żeby zamiast niego zagrali na przykład freelove (troche luzu dla Gahana).

Generalnie w skali szkolnej oceniam koncert na 4 (bez plusa).

Pozdrawiam

A JA POMIJAJAC NAGŁOSNIENIE,W DUPIE MAM OCENY WOKALU GAHANA CZ ARANZY.DLA MNIE DEPECHE MODE I NAJWAZNIEJSZY CZLONEK TEGO ZESPOLU CZYLI OCZYWISCIE ALAN TO CALE ZYCIE,MOJ SPOSOB NA ZYCIE I GDYBY NAWET GAHAN WYSZEDL ZACPANY I PIJANY TO BYLOBY SWIETNIE BO NAJWAZNIEJSZE BYLA ICH NAMACALNA OBECNOSC.DZIEKI DM MAM SIŁE FIZYCZNA I PSYCHICZNA.KIEDYS OTWORZE HOTEL ULTRA I ZAPROSZE WSZYSTKICH DEPESZOWCOW(DEPESZKI TEZ) NA OSTRA ZABAWE !!!

Dzisiaj w Pubie byli ludzie z FC DM i powiedzieli mi ze to byl ich zdaniem jeden znajlepszych koncertow na tej trasie mowa o 10.02 w Lodzi a wydaje mi sie ze wiedza o czym mowia skoro byli na conajmniej 8 koncertach w europie!

Mnie sie podobalo mam slabosc do DM od wielu lat i tak juz zostanie do konca mojego lub zespolu.

Ps. Facet jest od roku w trasie mowa o Gahanie, ciekawe jak normalny zjadacz hamburgerow by to wytrzymal...ja wiem ze po miesiacu nie chcialby patrzec na scene i ludzi a oni to potrafia wiec wiecej szacunku prosze!

robix

Nie zapominajmy o przebytej operacji pozbycia się raka.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

chętnie posłuchałbym tego kogoś o niku rivendel- jak taki dobry - podobno szybko się rozgrzewa zaraz na pierwszym utworze - lepszy od Gahana i zawsze obecny - co za bzdury pisze ten gość- chyba był nieobecny sam na tym koncercie

Nie aż tak dnia,bo wiadomo od tygodnia,bilety po 50 zł.Ja wybieram się,Alan to spoko gość,i tworzy wspaniałą muzykę.Ciekawym jak jest na Jego koncertach,bo na płytach wokalnie udziela się wielu gości,i to jest też powodem małej ilości występów na żywo.No to znowu Łódź!

Wypada mi tylko żałować, że kolejny koncert zespołu mojej wczesnej młodości przeszedł mi koło nosa :) Mam jedynie nadzieję, że DM będą jak Rolling Stones i nie raz jeszcze zawitają do Polski.. w końcu tu mają najwierniejszych fanów !!

Enjoy !!

Luxmany i winyle 

robix, 15 Lut 2010, 01:24

>Dzisiaj w Pubie byli ludzie z FC DM i powiedzieli mi ze to byl ich zdaniem jeden znajlepszych

>koncertow na tej trasie mowa o 10.02 w Lodzi a wydaje mi sie ze wiedza o czym mowia skoro byli na

>conajmniej 8 koncertach w europie!

Również byłem na koncercie 10.02 i byłem zachwycony:)Na skutek różnych zawirowań chciałem

sprzedać swój bilet ale na szczęście nie udała mi się ta sztuka... Koncert był niesamowity

pod każdym względem poczynając od supportu. Aranżacje też fajne (usłyszałem dużo nowych dźwięków) a najbardziej ucieszyłem się że zagrali jeden z moich ulubionych kawałków tj World in my eyes. Basowa linia mnie rozkłada:)

Pozdrawiam Krzysztof

Ja nowe aranżacje utworów DM z wykorzystaniem tradycyjnej perkusji pierwszy raz usłyszałem oglądając koncert z Milanu z 2006r. i szczerze przyznaję, że zrobiły na mnie mega pozytywne wrażenie. Wynika to pewnie z faktu, że obecnie przesunąłem się raczej w kierunku rocka. Wg mnie pojawienie się perkusji dodało starszym kawałkom właśnie takiego trochę rockowego zęba... świetnie mi się tego koncertu słucha.. w wolnych chwilach :D

Luxmany i winyle 

Mam tylko problem bo koncert z Milanu mam w formacie avi i niestety PianoCraft nie ciągnie tego formatu. Skazany jestem w związku z tym jedynie na ścieżkę dźwiękową zapodaną z laptopa poprzez nędzny kabelek z marketu.. :(

Luxmany i winyle 

To najwieksze wydarzenie od prawie 15 lat,czyli od ukonczenia trasy Devotional(wtedy Alan odszedł z DM)jakie były tego skutki-wszyscy wiemy.Moim zdaniem ALAN jednak na 99,999% nie wróci do DM.To dla Niego temat zamkniety.

28-02-2010 21:47

KONIEC TRASY KONCERTOWEJ

Wczorajszym koncertem w Niemczech Depeche Mode zakończyli dziesięciomiesięczną trasę koncertową Tour Of The Universe. Zaczęli 6 maja rozgrzewkowym koncertem w Luxemburgu a zakończyli 27 lutego w Dusseldorfie. Łącznie zespół zagrał 102 koncerty rozpoczynając w Europie, następnie przenieśli się do Ameryki Północnej, potem Południowej by znów powrócić do Europy.

Trasa bogata była w wyjątkowe wydarzenia, zarówno tragiczne jak i niezwykle emocjonujące i doniosłe. Już na samym starcie trasy zmarł ojciec Andy'ego a kilkadziesiąc godzin później Dave został odwieziony do szpitala właściwie zabrany w momencie gdy wychodził na scenę. Tam zdiagnozowano u niego guza we wczesnym stadium, którego usunięto, co spowodowało odwołanie oraz przełożenie kilkunastu koncertów. Pod koniec tournee zespół został zaproszony do występu w słynnej Royal Albert Hall w Londynie grając charytatywnie dla młodzieży chorej na raka. Występ ten ukoronowany został pojawieniem się po 16 latach na scenie Alana Wildera i wspólnym z Martinem wykonaniem utworu 'Somebody'.

DM wykonali w ciągu tej trasy 39 utworów w tym 26 zaśpiewał Dave a 13 Martin.

W Barcelonie nagrano materiał na DVD, część koncertów zostało także nagranych przez LiveHereNow.

Dwukrotnie zespół zagrał w Polsce, oba koncerty odbyły się w Łodzi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Witam

To i kilka moich wspomnień...

Ja byłem na koncercie w Pradze w czerwcu 2009. Stwierdziłem, że przy okazji zwiedze Pragę a kas na bilet i podróz Poznań - Praga tak samo jak Poznan Praga. DM wrócili na trase bodajże 9 czerwca po chorobie Deva'a. Byłem zdziwiony bo zaczeli bardzo szybko grać, dokładnie o 20.00 było jasno i cos brakowało klimatu koncertu, na początku ludzie tak sobie reagowali (stałem troche z tylu) ale jak tylko zrobiło sie ciemniej juz wszystko było ok. jak zagrali Personal Jesus na końcu to na stadionie był szał, ogólnie super, szkoda, że nie mogłem pojechać do Barcelony. Musze powiedziec, że nagłośnienie takie sobie - mam porównanie do nagłosnienia na koncercie Radiohead na cytadeli w Poznaniu w sierpniu - tu było wyśmienite.

p.s. co do telefonów i baloników powiem tak jak pewien pan z metallica

"put your f...ing cameras away, put your phones away, enjoy the moment...."

hej panowie z przyczyn ode mnie nie do konca zależnych pozbywam sie kolekcji singli cd, od strangelove do fragile tension, pierwsze wydania, 67 cd, wiekszosc (85%) wydania uk, pozostałe są intercord germany, single z playing the angel są w slipcase'ach, martyr też, brakuje lcdbong personal jesus, xlcdbong enjoy the silence i everything counts live lcdbong. preferowana sprzedaz całosci ale jesli sie znajdzie kilku chetnych to tez sprzedam. info na pm, przy zakupie całosci - rabat.

• 1 miesiąc później...

To już jutro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

6 czerwca 2011 - nowa płyta z remixami: DEPECHE MODE "REMIXES 2: 81-11"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-17176-054398800 1302122342_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.