Skocz do zawartości
IGNORED

DEPECHE MODE

darek81-85

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma już od dawna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 3 tygodnie później...

21.05.13 - Budapest, Puskas Ferenc Stadium

01. Intro/Welcome To my World

02. Angel

03. Walking In My Shoes

04. Precious

05. Black Celebration

06. Policy Of Truth

07. Should Be Higher

08. Barrel Of A Gun

09 Higher Love

10 When The Body Speaks

11. Heaven

12. Soothe My Soul

13. A Pain That I'm Used To

14. A Question Of Time

15. Secret To The End

16. Enjoy The Silence

17. Personal Jesus

18. Goodbye

19. Home

20. Halo

21. Just Can't Get Enough

22. I Feel You

23. Never Let Me Down Again

szzz ja pier**lę!!!!! hehe

inna rzecz, że jest to najlepszy numer tej trasy.

ale fakap jest totalny. sieet

najdłuższa wersja Barrel :) live in Belgrad

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Czemu tu tak pusto?

Nikt się nie chwali wrażeniami z warszawskiego koncertu. Jak było?

Szukam 2 biletów w Golden Circle na łódzki koncert DM, ale raczej niedostępne. Ma ktoś namiary, gdzie jeszcze mógłbym kupić?

Proszę o pomoc.

Będę wdzięczny ;)

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

to ja powiem tak: dużo starych numerów, co mnie niezmiernie ucieszyło, grali grubo ponad 2 godziny, ale niestety akustyka zniszczyła wszystko. bolała mnie głowa, właściwie uszy od hałasu.

w sumie nie znam nowej płyty i myśałem, że na koncercie zrobie odsłuch. niestety nie rozumiałem, co jest spiewane i grane - echo, pogłos i hałas. stałem na płycie w kilku miejscach, na murku trybun, w tłumie. ostatecznie wylądowałem pod głośnikiem z tyłu. stare numery rozpoznawałem, bo sa znane. bzdurą ostateczną było stoisko z koszulkami na środku płyty. nikt nie kupował, tylko zasłaniała ekspozycja view. bilet kupiłem za 230 pod stadionem plus 12 zeta za praktycznie bezalkoholowe piwo w środku. reasumując fajny byłby koncert gdyby nie nasza "opera narodowa". był to mój pierwszy i chyba ostatni koncert na narodowym.

ja byłem w Pradze i tez wrazenia podobne -fatalny,powtarzam FATALNY dzwiek !!!!Napisałbym nawet nie dzwiek tylko hałas.Dzwiek syntezatorów prawie wycięty(stałem na srodku płyty)W połowie koncertu rozbolał mnie łeb ale musiałem pozostać na Never.Jednym słowem tragedia,szkoda naprawde szkoda.....

I tak Wam zazdraszczam ;)

Chociaż wiem, że fatalny dźwięk na koncercie potrafi wręcz momentalnie zachęcać do wyjścia i złośc człowieka bierze, że tyle kasy wydał i tyle się samochodem tłukł.

Mam nadzieję, że w Łodzi będzie lepszy dźwięk. Jeśli oczywiście bilety gdzieś namierzę :( ...

Słyszał ktoś, gdzie jeszcze można kupić?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Tak myślałem, że tak będzie na narodowym. W końcu na "basenie" to nie ma prawa brzmieć ;-).

Oj będzie problem z utrzymaniem tego obiektu po takich opiniach.

Ważne że były prezes NCS będzie miał kasę. Chory kraj.

Mam nadzieję, że Arena w Łodzi i O2 w Berlinie wypadną lepiej czego Wam i sobie życzę.

Nie wiem gdzie staliście, ale mi udało się być tuż przy wybiegu i na naprawdę na akustykę złego słowa nie powiem. Na początku bałem się, że nic nie będę słyszał oprócz jednego wielkiego hałasu, ale było całkiem fajnie. Choć faktycznie na trybunach robił się podobno straszny pogłos.

Luxmany i winyle 

tutaj proszę jak Robag Wruhme zamykał Taurona kilka dni temu o 7:00 rano :))

Ukryta Zawartość

stadion to nie filharmonia

masz racje. szkoda, że nie zbudowali filharmonii ;)

Robag Wruhme zaskoczył mnie też na Audioriver w 2011

Audioriver ma super system, co roku :))

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

Wkrótce i ja tam będę.

Mam tylko nadzieję, ze warunki akustyczne w Łodzi będą lepsze, niż na ślizgawce narodowej.

Dzięki uprzejmości kolegi BobW :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- na pewno lepsze byłem tam na poprzedniej trasie i też w lutym , tylko 9-go :)

Muszę Was zmartwić .W Łodzi na poprzedniej trasie stałem dokładnie na środku sceny (płyta około 20 metrów od końca wybiegu).Dzwiek fatalny .srednie dawały po uszach niemiłosiernie.Wykopu zero .Potrzebowałem kilkunastu sekund żeby skumać co za kawałek teraz się zaczyna.Warszawa już lepiej około 8 metrów od końca wybiegu.Bas niski ,perkusja troszke zagłuszała wokal ,ale wyrażnie i w miarę czysto.Czuc potegę nagłosnienia.Cały czas słyszalne swoiste echo (akustyka stadionu) ,ale o niebo lepiej niż w Atlas Arenie. Jeszce wcześniej byłem na stadionie Legii.Plener ,a tam wszystko jak trzeba.Wyraznie ,czysto , bas niski ąż wyrywał wątrobe.....hehe

Dzwiek fatalny .srednie dawały po uszach niemiłosiernie.Wykopu zero .Potrzebowałem kilkunastu sekund żeby skumać co za kawałek teraz się zaczyna.

- ja byłem w sektorze bocznym i nie miałem problemu z rozpoznawaniem utworu :)

- wcześniej wkradł się błąd nie 9-go lutego tylko 10-go :)

• 3 miesiące później...

Koledzy ,

Czekałem na ten koncert jak dziecko pół roku, ale niestety nie będę mógł pojechać na wymarzony koncert do Łodzi 24.02.2014.

Dlatego też mam do sprzedania 2 bilety na koncert w strefie Golden Circle łódzkiej Atlas Arenie.

Jak dla mnie kazda plyta ma cos w sobie,czy to w warstwie muzycznej czy tez lirycznej (Martin jest genialnym poeta), w kazdej plycie znajde cos dla siebie. Aczkolwiek nie ukrywam,ze "prawdziwy" depeche Mode zaczal sie,moim zdaniem po 1986 r wraz z wydaniem rewelacyjnej Black Celebration...potem juz bylo tylko lepiej.

A w najblizsza sobote wyjazd do Torunia na zlot :-)

pozDrawiaM

Jareq

A widzisz.... sa inni ktorzy twierdza ze jest zupelnie inaczej . Dla mnie to data kiedy DM sie skonczylo a zaczely sie cpunowe eksperymenty.... :)

Jakieś wrażenia z Łodzi?

1. Świetna realizacja obrazu/wizualizacji na telebimie. Było chyba z sześć kamer, z których obraz był montowany "na żywca" z wizualizacjami i innymi efektami, do tego trzy ekrany (największy o nieregularnych kształtach).

2. Biorąc pod uwagę, ze nie jestem fanem DM i ich twórczość znam dość pobieżnie, to nie obyło się bez wielkich hitów; poza tym większość repertuaru z nowego albumu (co zrozumiałe).

3. Forma sceniczna zespołu wprost niewiarygodna, mimo, że panowie niemłodzi i mieli już za sobą całą trasę.

4. Dwie godziny występu na najwyższym poziomie.

5. Niesamowity widok tysięcy falujących rąk podczas ostatniego utworu (stałem już wtedy z tyłu płyty, więc widziałem całą halę).

To były plusy, z minusów wyliczyłbym:

1. Gorąco jak cholera.

2. Absurdalny pomysł z dwoma kranikami z piwem na 14000 spragnionych ludzi, do tego w zabójczej cenie.

3. Pogłosy, za dużo niskich częstotliwości, ogólnie - ch...wo nagłośnione. Momentami ciężko było się zorientować, co grają, nie mówiąc o tonacji... Ale trzeba przyznać, że z głośnością na szczęście nie przesadzili.

4. Pieprzeni "aparaciarze"!!! Kurde czekałem, aż ktoś tablet wyciągnie i skutecznie zasłoni jakikolwiek widok na scenę.

5. Komunikacja miejska po koncercie - totalna porażka...

Podsumowując, warto było wziąć udział w takim wydarzeniu, przeżycia z koncertu niezapomniane. W końcu to "jeden z najlepszych zespołów na świecie" (A. Fletcher) :)

• 3 miesiące później...

Posiadacze kolekcji sacd+dvd Depeche Mode!

Mógłby ktoś z Was zerknąć i napisać, jaka wytwórnia jest wydawcą pakietu Ultra? Na sześciu kompletach mam napisane Depeche Mode, under license by Mute, a na tym konkretnie jest Venusnote under license by Mute.. Czy to oryginalne wydanie?

Posiadacze kolekcji sacd+dvd Depeche Mode!

U mnie na etui (kartoniku) widnieje D.M. Venusnote under exclusive license by Mute.

Czy to oryginał.???

Znalazłem na Aledrogo z dobrymi zdjęciami, Wszystko da się przeczytać, właśnie taką posiadam.

Pozdrawiam.-:)

Ukryta Zawartość

Znalazłem tą płytę na Aledrogo, z dobrymi fotkami, wszystko da się przeczytać, właśnie taką posiadam, tylko nie miałem na foli EMI-Poland. Pozdrawiam.-:)

Ukryta Zawartość

Dwa razy nie miało być, coś chyba nie teges.

Jeszcze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.