Skocz do zawartości
IGNORED

Baaardzo budżetowy zestaw audio

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam! Ostatnio się zastanawiałem za ile można złożyć zestaw audio, który będzie w miarę dobrze grał... Przekazałem swoje spostrzeżenia mojej Siostrze, a ona na to: "Słuchaj, a może złożysz mi taki zestawik? Może udałoby Ci się za w miarę rozsądne pieniądze kupić coś co będzie lepiej grało niż moja miniwieża?" Odpowiedziałem, że będę musiał się zastanowić i zapytać kolegów z forum...:) ("Z forum? Jakiego forum? Zapisałeś się do jakiejś partii?" :))) Miniwieża mojej Siostry to Technics (wzmacniacz i magnetofon - CH505 oraz tuner i cd - CH707). Do wydania jest jakieś 1000-1200 zł na wzmacniacz i kolumny, najlepiej podłogowe, bo pokój ma ponad 20 m kw. CD i tuner już w dalszej kolejności... Moja Siostra nie ma raczej sprecyzowanego rodzaju dźwięku i myślę, że wszystko co zagra lepiej od Technics'a ją ucieszy. Może coś poradzicie koledzy z partii "forum", bo zadanie nie jest łatwe???

https://www.audiostereo.pl/topic/32019-baaardzo-bud%C5%BCetowy-zestaw-audio/

Witam w "partii"-1200zł to już nie taki bardzo budżet:)

No pytanie czy ma byc to wszystko nowe czy z drugiej reki np z Allegro??

Jak nowe to nie bardzo cos sie da kupic jak z drugiej reki to juz łatwiej.

, 6 Mar 2007, 10:36

widze Tomciu ze masz ladnie dobrany system

mysle ze sobie poradzisz sledzac ogloszenia lub allegro

tutaj trzeba raczej logistycznie podejsc

potargowac sie przyslowiowe grosze i system bedzie lux torpeda , gacie spadaja

szczena opada

.....eeeee od taki zart starego pierdziela

Gość

(Konto usunięte)

Sprzęt jak najbardziej używany... :) Mysłałem o wzmacniaczu z serii ES może 500 lub 570 (na allegro za ok 500 zł.) i do tego kolumny, ale tu już zaczynają się schody, bo do 600 zł znalazłem Kody AV 51F (nowe, ale słyszalem, że słabiutkie), Celestiony F2, Wharfedale Diamond 8.3 i jakieś Jamo... A może jakieś większe kolumny podstawkowe?

Warchlaki Diamond 8.3 zagrają fajnie z sony 570 (ja biore kobiete pod uwagę)..całosc bardzo sensowna.Ze wzmaków ewentualnie Luxman L230,235,210,..Yamaha AX 570,Ax590,Sony TA-F505ES,590ES..bedzie ok.

Gość

(Konto usunięte)

Sony z serii es trudno kupić za 500 złotych. tak mi się wydaje, ale popatrz co w opisie tej aukcji pisze gość o ES. nie wiem czy żart czy tak naprawde jest. Ten dual jest zrobiony przez Rotela. sam w sumie takiego szukam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A może to cudo

Ukryta Zawartość

zdeklasował pioneera A-676 (mam obydwa na składzie)

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

No więc tak... Wzmacniacz Sony z serii ES 500 lub 570 można zdobyć raczej bez większych problemów. Nie wiem jak gra ten Rotel, ale watpie żeby moja siostra chciała inwestować w aż tak stary sprzęt mimo, że będzie super grał. Poza tym zastanawiam się czemy zaciski głośnikowe w tym sprzęcie są sprężynkowe, a nie solidne zakręcane skoro to taki dobry sprzęt?

z linków które wkleiłes ja polecałbym tego denona 900v, bo cena naprawde dobra, a wzmacniacz jeszcze lepszy. wg mnie przy serii V wymięka seria -60 denona.

a biorąc pod uwage, ze to dla siostry (estetyczna strona sprzętu tez sie liczy), to z czystym sumieniem polecam takie cos jak

DENON DRA-565 RD.

elegancki, nowoczesny, ładnie grajacy amplituner, w wersji szampańskiej robi wrazenie.

mimo kupy bajerów, m.in RDS, to naprawd pryzzwoicie gra. niczego mu zbytio nie brakuje, moc 55watt 8 ohm, kręcony loudness + podbicie w guziczku (gdyby siostrzyczce zachciało sie słuchac kolesi typu Peja :)

słyszałem jakis czas temu ten amplitunerek, i mysle ze to naprawde dobry wybór.

cena 500-600zł.

->

Warto przeszukać dobrze np. Allegro, popatrzeć przez parę dni, popytać sprzedawców, handlarzy itd, wrzucić ogłoszenie tu i tam... ;-) Ja całkiem niedawno za 1 tys. PLN wyczaiłem na Allegro "nówkę sztukę, nieśmiganą" czarną Yamahę PianoCraft E410 (sprzedawano 1 egz. bez głośników, za to z pełną 24-mies. gwarancją, papierami, pudłem, pilotami). Moja siostra miała już używane monitory ALR Jordan Entry M2, więc powstał system stereo jak się patrzy...

A do mnie powróciły 20-letni CDek Denon DCD-810 i 30-letni wzmak Kleopatra HiFi (po totalnym remoncie) ;-D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.