Skocz do zawartości
IGNORED

Emilie Simon - francuska Björk?

Yuurei

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu napiszę, że porównanie do Björk nie jest moim pomysłem tylko "chłytem maketindody" wyczytanym w sieci. Chyba całkiem skutecznym bo płytę nabyłem.

Ciekawi mnie czy ktoś z Was słyszał Emilie? Ja zasadniczo pierwszy raz zetknąłem się z nią przeglądając koncerty w Fabryce Trzciny. Ciekawość wzięła górę i znalazłem na onecie (!) jeden teledysk z jej dorobku... i chyba mnie panna Simon zafascynowała bo ściągnąłem album z Amazona.

Teraz właśnie sobie odsłuchuję grzecznie i muszę się przyznać, że mam drobne obawy czy bilet na Reginę Carter był dobrym pomysłem. Może trzeba było kupować na Emilie. Bardzo, bardzo miły wokal. Ciepły, taki tulący ale też potrafiący być zadziorny gdy trzeba. Całkiem też ciekawe aranżacje, które również są dziełem owej Francuzki. Elektronika z domieszką żywych instrumentów tworzy bardzo urokliwe połączenie. Oj coś czuję, że amazon.fr coś jeszcze do mnie przyśle :)

Szkoda, że nie znalazłem tej Pani w żadnej polskiej ofercie poza ścieżką dźwiękową z "Marszu pingwinów" :(

I tak w ramach małej asekuracji muszę napisać, że to oczywiście moje odczucia a one często bywają całkowicie odmienne od średniej krajowej ;) Ale myślę, że można spróbować. Płyta ma tylko 40 minut niestety... dla mnie niestety.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14960-100006549 1173810868_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/32140-emilie-simon-francuska-bj%C3%B6rk/

Jest młoda i takie piosenkareczki chętnie nagrywają ,do mojej ukochanej dzikiej jedzącej kanarki Bjork to jej jeszcze daleko , to samo zauważyłem co do Carli Bruni one są po prostu zrobione w studio trochę to smutne , może któraś się wyrobi repertuarowo i odetnie od speców od marketingu bo warunków głosowych raczej za dużych nie mają

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, 18 Mar 2007, 15:40

>Jest młoda i takie piosenkareczki chętnie nagrywają ,do mojej ukochanej dzikiej jedzącej kanarki

>Bjork to jej jeszcze daleko

Pytanie tylko czy sama Emilie kreuje się na Bjork czy zrobili to nasi rodzimi spece. Francuskiego nie znam więc nie wiem jak się mówi o Simon w jej kraju a z porównaniem spotkałem się tylko u nas przy okazji reklamy jej koncertu. Ja na pewno do Bjork jej nie porównam bo nie mam odniesienia. Ale z tym "zrobieniem w studiu" to chyba lekka przesada ;)

Tak czy siak mi się podoba. I muzycznie i wokalnie. Oczywiście gusta więc... ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.