Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Zbig, ja to napisałem trochę przekornie, mnie sieciówki nie ruszają. Zakładając jednak wydatek do transportu, jitter killera, DACa, preampa, końcówek mocy i może czegoś jeszcze, sieciówek po kilka kawałków każdy, w zamian zrobiłbym sobie siłownie prądu stałego i to mówię na serio w sytuacji gdybym miał możliwość kupienia sprzetu z najwyższej półki.

Zbig, 23 Mar 2007, 00:49

>Większość rynku audiofilskiego to produkty wcale nie zorientowane na grupę nabywców dóbr luksusowych

>tylko na hobbystów, którzy są bardzo dobrze zorientowani w "kosztach materiałowych" produktu i jak

>widzą dwa produkty o podobnym skomplikowaniu i wartości użytych komponentów, to wybiorą ten tańszy a

>nie droższy. Oczywiście na to nakłada się wpływ marketingu, ale tylkoo do pewnego stopnia. Reklama

>działa na tych niezorientowanych, jednak czym bardziej niszowo tym mniejszy udział w sprzedaży mają

>kupujący kierujący się marką a nie wiedzą o produkcie.

Tak się składa, że pracowałem w firmie robiącej elektronikę użytkową. Moja firma robiła urządzenia jako poddostawca dla OEM-ów, którzy dawali tylko logo no i oczywiście później dystrybuowali te urządzenia. Kiedyś zrobilismy model, który odniósł duży sukces i brało go od nas kilku OEM-ów. Różniły sie tylko płytą czołową. Pomimo tego sprzedawane były w sklepie w różnych cenach, a najfajniejsze, że w jakiejś gazecie fachowej było porównanie 2 identycznych urządzeń wróżnych obudowach i oceniający znalazł różnice!!!

>hisroyal

Sytuacja znana nie tylko w tej branży. Mnie najbardziej podobała się historia z szamponem przeciwłupieżowym, który różnił się tym od normalnego, że nie dodawano do niego dwóch składników wywołujących najczęściej podraznienie skóry, bodajże zapachowego i zwiększającego pienienie się. Oba składniki odpowiadały za 60% kosztów surowcowych. Przestawienie produkcji polegało na zakręceniu dwóch zaworów. Tak powstały produkt pakowano do pojemnika mniejszego o 30% i sprzedawano za dwukrotnie wyższą cenę. I właśnie dlatego "rozbierane zdjęcia" są tak popularne wśród audiofili.

pytanie do>> kyuss3

Cześć.Mam ochotę przekonać się czy Twój Accuphase DP65 zagra lepiej od mojego Kena DP7090 na lampach. W obu grają same 8xPCM 1702. Co ty na to? Tak dla wiedzy czy można jeszcze lepiej :))

Co jest złotousi? Pobudka!

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

pp, 30 Mar 2007, 19:19

>nedj, 30 Mar 2007, 19:02

>

>>Co jest złotousi? Pobudka!

>

>

>Złotousi nie mają teraz czasu w wątku obok promują Zelum:))))

To nie rozumiem tu czegos, w tym watku owi zlotousi nie maja nadto ochoty by wskazac owa roznice nawet za 10 kola, a w zelumowym watku slysza ja i to wylewnie nawet za darmo ?

O to właśnie chodzi w tym "byznesie" :D

P.S. O ile dobrze pamiętam nagroda wzrosła do 15k.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

"Słyszeć to każdy jeden głupi może, ale robić to ni ma komu" :)

Czytam, czytam i coraz bardziej pokładam się ze śmiechu. Mało wiem na ten temat, więc w wpływ kabli głośnikowych w jakimś tam stopniu mogę uwierzyć (choć i do tego aspektu podchodzę wysoce pesymistycznie), ale te wywody na temat tego, jak to kabel sieciowy może zmienić brzmienie systemu audio to chyba największa głupota jaką przeczytałem w życiu.

Mój znajomy pracował kiedyś w scalaku i nie raz zawitał do nich audiofil chcący kupić hi-endowe kable. Wszyscy pracownicy mieli za każdym razem coraz większą polewkę, a już jego opowieści jak to mówili klientom o jednokierunkowych kablach, które muszą być skierowane jak najbardziej w dół, żeby sygnał osiągnął większą prędkość i mnie przyprawiały o bóle brzucha ze śmiechu.

Jestem w stanie uwierzyć, że jest różnica w brzemieniu pomiędzy kolumnami połączonymi cienkimi drucikami, a kablami za kilkadziesiąt złotych, ale wynalazki za 10k pln za 2m kabla to śmiech na sali. Posiadacz takiego 'cuda' słyszy różnice, ponieważ leży to w jego psychice, bo jak to by było, gdyby coś na co wydał tyle kasy, ile niektórzy ludzie wydają na samochody nie poprawiło mu jakości brzmienia.

Czekam z niecierpliwością na pierwsze wyniki ślepych testów. Wielu tutaj dużo gada, ale jak widać gdy przychodzi do udowodnienia swoich racji... cieeeenko śpiewają ;-).

Czy są jakieś problemy by wpiąć w swoim własnym systemie i samemu to ocenić???

Ja pękam ze śmiechu jak czytam że są osoby które nie słyszą róznic, Ty że słyszą. Nic prostszego od sprawdzić, posłuchać i ocenić :)

Pozdr.

A nagrodą 15.000 nikogo z poważnych osób się nie da namówić. Jest to kwota zbyt mała i nie pewna (wirtualna)

:):):)

cyt.

" A nagrodą 15.000 nikogo z poważnych osób się nie da namówić. Jest to kwota zbyt mała i nie pewna (wirtualna)"

Nagroda? Tu chodzi o dostarczenie dowodu! Za mała kwota? A dlaczego? Kasa nie pewna? Bzdura, kuyss ją ma.

A, co to są "poważne osoby" ?

Zydelek, ściemniasz jak cholera.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Mieć a mieć to duża różnica. 15 kawałków to gentelmen nosi na drobne wydatki. Taki zakład i udowadnianie dla gołodupców nie ma sensu. Ale jak będziesz miał w gotówce duzą bańkę to może znajdą się chętni by usiąść do stołu.

Tak se czytam ten watek i nie mogłem się oprzeć potrzebie wpisu.

Ja rozumuję po przedwojennemu. Gentleman to odpowiedzialność za słowo, strzelanie sobie w łeb, dług honorowy, w białym garniturze po lilie wodne i takie tam....imponderabilia, za które ludzie potrafili umrzeć, stracić majatek, by, by....ocalic honor i dobre imię.

Dla mnie jest to typowa propozycja właśnie pojedynku honorowego między gentlemanami (ze wszystkimi konsekwencjami wynikłymi z kodeksu Boziewicza)

Jeden mówi: SŁYSZĘ. Drugi mówi: TO UDOWODNIJ!

Zydelek, 31 Mar 2007, 01:30

>Mieć a mieć to duża różnica. 15 kawałków to gentelmen nosi na drobne wydatki. Taki zakład i

>udowadnianie dla gołodupców nie ma sensu. Ale jak będziesz miał w gotówce duzą bańkę to może znajdą

>się chętni by usiąść do stołu.

U widzę że stawka wzrosła do cytuję "dużej bańki" na życzenie "producenta":)))

Teraz to jest prawdziwe wyzwanie:)))

Duża bańka czeka na złotouchego w USA. Niestety, nikt po tę kasę jeszcze nie sięgnął.

nalezy wreszcie rozgraniczyc dwie rzeczy albo się jest gentelmenem albo handlowcem.

Gentelmen nawet jesli zyje z handlu sam osobiscie się tym nie zajmuje a juz nigdy promocją swojego towaru

Tak więc w tym przypadku mamy do czynienia z handlowcem

Handlowiec z zasady nie uznaje jakichkolwiek reguł. Liczy się tylko zysk i nowe rynki więc jakich wy chcecie pojedynków gdzie wynik niepewny

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 31 Mar 2007, 13:34

>nalezy wreszcie rozgraniczyc dwie rzeczy albo się jest gentelmenem albo handlowcem.

Wydaje mi sie ze wsrod handlowcow mozna znalezc gentelmenow, ale wsrod nachalnych akwizytorow to juz raczej nie.....;)

Who's Afraid of Music?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.