Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

>>nalezy wreszcie rozgraniczyc dwie rzeczy albo się jest gentelmenem albo handlowcem.

Długo tak możecie?

Rozgraniczyć to należy czy jest się handlowcem, który ponosi wszystkie koszta związane z legalnym prowadzeniem działalności gospodarczej... czy jest się domokrążcą z Amway wciskającym naiwniakom tandetę opakowaną w chwytliwe hasełka za wielokrotność realnej wartości. Cała ta kabelkologia stosowana, to nic innego jak wszelkiej maści łańcuszki szczęścia i piramidy finansowe. Paru spryciarzy na samej górze zbiera profity i żyje z robienia w bambuko ciemniaków. Codziennie rodzi się potencjalny klient czarodziejów co z gówna bicze kręcą, więc jest o co zawalczyć. Pieprzenie do znudzenia o kabelkach na forum internetowym prawie nic nie kosztuje, a może akurat trafi się jeleń gotowy wydać tauzena czy dwa na kabelek, który mu cofnie scenę, wyciągnie szczegóły z wyższej średnicy i jeszcze może rano zrobi śniadanie. No chyba, że po takim zakupie nic szczególnego sie nie wydarzy, ale trochę tak głupio przyznac przed samym sobą, a tym bardziej przed forumowiczami, że jednak nie słyszę, no bo jak to tak być może, tyle kasy poszło się gonić i nic? Cos trzeba z tym fantem zrobić, więc założę sobie nowy wątek na audiostereo jakich to cudów dokonała moja magiczna sieciówka, a za miesiąc całkiem przypadkiem akurat mój znajomy (najlepiej godny zaufania forumowicz) będzie miał własnie taką do sprzedania po niezwykle atrakcyjnej cenie. Przy odrobinie szczęścia nikt sie nie zorientuje, że ochy i achy na temat danego kabelka pisała ta sama osoba pod sześcioma różnymi nickami...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>>> parantulla

W "o mnie" nic nie piszesz o kablach w swoim systemie, czyli nie dałeś się zrobić w jelenia i kupiłeś "best buy" w Media Markt? Fajnie, że na forum bywają czasem prawdziwi audiofile :-)

Proponuję utworzyć osobną zakładkę dla niesłyszących audiofili - tam do woli będą pisać, czego nie usłyszeli, a tu tylko wykonują masę niepotrzebnej nikomu roboty wypisując elaboraty i, jak w rubryce towarzyskiej, szukają niesłyszących podobnych sobie.

>jak tak możesz??? ;))

>a o czym Ci "niesłyszący" pisaliby? a tak mają na kim lub na czym się wyrzyć

Nie "wyrzyć", tylko "wyżyć".

Tak w ogóle to mnie ten wątek coraz bardziej irytuje. Odnawia się mniej więcej co kwadrans, a nie dzieje się w nim dokładnie nic. Ja czeka na wyniki ślepego testu kabli sieciowych na sprzęcie. Dywagacje na temat powiązań słuchu, psychiki i prądu w sieci zostały już na tym forum wielokrotnie przerobione, argumenty matematyczne, logiczne, elektroniczne i akustyczne wszyscy już znają. Chcę przeczytać wyniki odsłuchów, testów, porównań i dowiedzieć się, że są tu ludzie, którzy swój wizerunek cenią wyżej niż wartość rynkowa kabla sieciowego.

Głaz, Jodel nie pier**lcie – kasa czeka do wzięcia! Zydelek się wije w konwulsjach - tak naprawdę to by nie usłyszał pierdnięcia od ziewnięcia... Liczę jeszcze że Audio Academy się podda próbie. Może coś z tego będzie, bo na razie audiosyfilitycy słyszący tylko potwierdzają swoją wrodzoną głuchotę połączoną z głupotą. Po prostu się kompromitują... Wstyd!

Nie "wyrzyć", tylko "wyżyć"

>michelangelo

masz rację powinno być wyżyć, widzę jak ludzie piszą na forum to sam się zastanawiam czasami jak się pisze ;))

też poczytałbym o testach sieciówek i innych akcesorii zasilających, ale chyba rzadko kiedy forumowicze piszą o tym właśnie z powodu późniejszego ośmieszania i czepiania się, a czasami grożenia i oskarżania o obrażaniu nie wspomnę

>Mirek Potempski

Mirek z tego co pamiętam nigdy Cię nie obraziłem, nie nazwałem "przydupasem" itd. itp.

więc jeśli sądzisz że jestem przydupasem kogokolwiek to niech tak zostanie

żegnam

ten wątek schodzi na psy

Sprawa jest prosta jaki budowa cepa. Gdyby ktoś naprawdę słyszał różnice pomiędzy poszczególnymi sieciówkami skontaktowałby się z autorem tematu i zgarnął 10 tysiaków. Nie sądzę, aby wszyscy tu wypowiadający się 'specjaliści' byli na tyle dziani, żeby zignorować taką propozycje. Skoro tak się jednak nie stało, powód może być tylko jeden i chyba nie muszę na ten temat nic pisać, bo wszyscy dobrze wiecie jaki ;-).

A ja nadal nie dostałem namiaru gdzie mam odsłuchać tych sieciówek a w Warszawie juz byłem. Bedę jeszcze raz pod koniec kwietnia.

A teraz cos z podobnej baczki. Przeprowadziłem sie ostatnio z firmą w inne miejsce. Mam tam mały salonik odsłuchowy ok. 16m. Sufit raczej niski z jakimiś belkami wzdłuż z płyty osb. Prostokąt, zero pogłosu, 5 wałków od firmy Audile i słyszę tam dosłownie wszystko. Wałki za kolumnami mają dwie strony: pochłniajacą i rozpraszajacą. Do tej pory tego nie słyszałem, teraz wiem na czym to polega. Niedowiarków zpraszam do Łodzi.

Witam wszystkich serdecznie.

Zgłaszam chęc wystapienia w ślepych testach.

Ustalmy warunki.

Kable 1. Zwykły komputerowy za 4 zł. 2. Heavens Gate US 3. Fadel Art - może byc?

Miejsce: U mnie (okolice W-wy)

Termin: Najlbliższe dni

Świadkowie: Po dwie osoby z obu stron.

Na poczatek wykładamy kasę. Potem spisujemy dwustronną umowę.

Dwa podejścia w ślepych testach. Jak wskażę prawidłową kolejnośc tych trzech kabli biorę pieniądze. Jak nie uda mi sie ty bierzesz kase.

Prosze o potwierdzenie warunków.

-> Adalbertus

BRAWO!!!! I respect :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

...tylko że może się okazać, że 2 podejścia to troche za mało (statystycznie można wygraną "ustrzelić"). Ale miejmy nadzieję, że dojdziesz do porozumienia z organizatorem i że próba dojdzie do skutku. Życzę powodzenia.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

napisałem juz raz na jakich warunakach mozna przystapic do testu, warunki postawione przez autora wątku są tendencyjne, powtarzam wszytkie sieciówki w systemie dwa monobloki, preamp, naped ,dac , listwa sieciówki Zydelka kontra komputerowe popychacze, kto stawia kase??

Mirek Potempski, 31 Mar 2007, 19:06

>Jodel. jZ twoich wpisów każdy może wyciągnąc jeden wniosek,

>jesteś niesmaczny, nie masz wstydu, z kim ty trzymasz z Zydelkiem

Wreszcie ktoś to napisał wprost brawo!!!!

Panowie, nie pier**lić tylko próbować.

50 prób z co najmniej trzema kablami i macie w 90% podejść prawidłowo wskazać, który kabel gra. I mają to być dobre kable - nie takie, które smażą wtyki.

Do eksperymentu możecie chyba wykorzystać pomieszczenia KAiM ? O ile wiem to istnieje taki klub w którym zbieraliście się na odsłuchy? Ma nawet stronę internetową.

Co za problem??? Cos wam jeszcze przeszkadza, jak sukienka kiepskiej baletnicy?

KAiM ma wręcz paskudną akustykę i muzyka tam brzmi bez przestrzeni:) (wg. relacji gościa w tym pomieszczeniu)

To że różnej maści matołki cos tam smarują to normalka. Dziwię się jednak M.Potemskiemu a w zasadzie nie dziwię się bo mitoman:)

Nie chce mi sie pisać. Popołudnie jak i wieczór minął w świetnewj atmosferze hi-endu tak więc głupoty pisane w tym i nie tylko tym wątku nie są w stanie zepsuć mi dobrego nastroju.

Adalbertus,

Gratuluję odwagi. Dwa podejścia to pryszcz.

Im chodzi o znacznie większą ilość podejść, aby wyeliminować przypadkowość.

W dużej ilości prób przepadniesz. Możliwości percepcjyne słuchu tego nie zniosą, pomimo że słyszysz dobrze.

Tego nikt nie przejdzie, jeśli pomiędzy kolejnymi próbami nie będzie długich przerw.

Mogą być przerwy po każdej próbie, a nawet możecie sobie podzielić na kilka dni. A nawet możecie odsłuchiwać w kilku i ustalać wynik. Warunek taki że rozpoznajecie, która sieciówka gra. Mogą być to wasze sieciówki wśród innych albo w ogóle jakiekolwiek sieciówki.

Jak chcecie. W końcu jeśli to gra, to się da usłyszeć - nie?

Jak się nie podoba pomieszczenie to możecie przywieźć swój sprzęt swoje ustroje akustyczne itp.

A Ty Zydelek nie pier**l tych głodnych kawałków, bo się robisz nudny. Tylko pakuj dupę w samochód i przyjedź zrobić test!

Zydelek, 31 Mar 2007, 22:08

KAiM ma wręcz paskudną akustykę i muzyka tam brzmi bez przestrzeni:) (wg. relacji gościa w tym

pomieszczeniu)

Zydelek -->

Tu się nie rozchodzi o akustykę pomieszczenia a o słuch!!!, którego TY po prostu nie posiadasz !!!

O kwestii osłuchania nawet nie wspomnę.

Przykładem niech będzie tak zachwalany przez Ciebie wzmacniacz Silver Sound 300B, który okazał się totalnym niewypałem.

Po prostu wraz z wiekiem człowiekowi marnieje słuch więc nie dziwmy się że Zydelek nie przystąpi do próby!

zdezintegrowany_3PO

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.