Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Zdezi- macie w klubie fatalną akustykę i warunki do porównań. W waszych warunkach mogą się wam spodobać klocki W Y B I T N E, które w tych kiepskich warunkach zagrają tak samo lub niewiele gorzej niz w dobrych warunkach. Dlatego u was SS300B wypadł miernie a u mnie średnio.

Natomiast nie wytykaj mi swojej i waszych cech czyli głuchoty:) pliiizzz.

Jak widać wszelka dyskusja z Zydelkiem, czy nawet próby ustalenia

czegokolwiek to wysiłek z góry skazany na niepowodzenie.

Facet ma zawsze rację i basta. A wszelkie z nim polemiki powodują tylko

i wyłącznie psucie krwi i powiększanie entropii wszechświata.

Jestem Europejczykiem.

Panowie problem jest zupełnie innej natury.Żeby ocenić wpływ sieciówek i weliminować syndrom DPM(dudkowy przykurcz mózgowy) właścicieli drogiego sprzetu ,którzy kupują i zmieniają te swoje sieciowki, najpierw należy sprzet przygotować.Tzn doprowadzić go do stanu w którym prądy sygnałowe nie płyną kablami sieciowymi,ale (tylko) interkonektami.W skrajnej sytuacji może to być zwarcie skrzynek grubymi kablami masowymi o przewodności lepszej od sieciówek.Albo w sytuacji kiedy jest to niemożliwe ,z uwagi na protesty właścicieli, test przeprowadzić w takiej konfiguracji jak jest ,ale tylko dokładając do całego zedstawu przedłużącz sieciowy(przedłużkę) która będzie pierwsza od kontaktu.Widziałem zestawy w którym sieciówki "grały" bo właściciele z syndromem DPM łaczyli to jak chcieli, zupełnie nie przejmując się problemem mas>Wydawało im się, że wystarczy ekranować.Tak więc musi to wcześniej zrobić ktoś, kto wie o co chodzi> A więc senicz.

Yolaos, lubisz sobie popieprzyć, prawda??? Tak np. podpiardywać razem z Zydelkiem.

A masz wreszcie okazję coś zrobić, umów się w KAiM i zrób test!

Jeden chętny już jest, AA tez się pewnie stawi. Możecie się zakładać o kapsle od piwa, to akurat nie ma znaczenia dla wyniku testu.

Zamiast wpisywać te swoje górnolotne żale cioty z serialu TV po prostu zgłoś się do testu.

A jeśli nie, to daj odpocząć klawiaturze, bo od pewnego czasu nic mądrego nie jesteś w stanie napisać.

>Zydelek

no tu muszę stanąć w obronie KAiM-a, chłopaki mają takie pomieszczenia jakie mają

z pewnością chcieliby mieć lepsze.

Ale jak na takie pomieszczenie to i tak sprzęty tam ustawiane grają zadowalająco. Myślę, że do tych testów co oni robią nie jest aż tak źle. Przykładem może być prezentacja Waszczyszyna, przestrzeń wygenerowana przerosła przestrzeń pomieszczenia, ale ustawienie głośników w połowie pokoju spowodowało że posłuchać normalnie mogło 2-3 osoby.

Tam brzmią klocki wyłącznie fantastyczne i wzorcowe. Opinię swoją wydałem na podstawie dojrzłego i osłuchanego znajomego ( nie z rekawa). Nie neguję jednak, bo dobrze ze cos robią, ale ustawianie systemów w celu pojedynków czy porównań w ich pomieszczeniu to nieporozumienie. Znasz mój pokój odśłuchowy wię kto jak kto powinieneś wiedzieć co mam na mysli. Chłopakom zycze natomiat by podnieśli poziom pomieszczenia odsłuchowego.

jodel, 1 Kwi 2007, 22:56

"Zydelek

no tu muszę stanąć w obronie KAiM-a, chłopaki mają takie pomieszczenia jakie mają z pewnością chcieliby mieć lepsze."

Jodel... nie musisz stawać w obronie KAIM :)

W przeciwieństwie do Zydelka byłeś u nas i wiesz jaka panuje atmosfera :)

Nie aspirujemy do miana ośrodka opiniotwórczego a nasze spotkania traktujemy raczej jako towarzyskie :)

A to że przy okazji coś posłuchamy i napiszemy ...

zdezintegrowany_3PO

A ja jestem z tych co potrafią usłyszeć kable, a nawet sieciówki... bym się nawet tam kiedyś chętnie wybrał i posłuchał, najchętniej ze swoim wzmacniaczem bo jestem przekonany że na nim usłyszę różnicę... tylko w kwietniu jestem mocno zajęty - w wwie będę tylko w weekendy i to nie wszystkie, gdyby w maju czy czerwcu coś by się udało zorganizować to bym chętnie posłuchał. I nie chodzi o kasę czy zawody, ale o zwykłą ciekawość i porównanie różnych rozwiązań.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Zydelek, 1 Kwi 2007, 23:39

>>Nie chodzi o udowadnianie. Jak ktoś nic nie słyszy to mu i trąba nie pomoże:)

Co to oznacza konkretnie? Oczywiście w kontekście zaproponowanych testów?

Jak rozumiem sam wątpisz w możliwość udowodnienia, że kable sieciowe są

możliwe do rozpoznania. Opierasz to na hipotezie, że wszyscy oprócz ciebie

są głusi. Ciekawe, ale niech będzie.

W końcu można to udowodnić. Organizuje się odsłuch. Zydelek i cała reszta opisują

swoje wrażenia. Oczywiście opisy innych bledną prze strzelistych strofach Zydelka.

Wniosek: widocznie tylko Zydelek słyszy wszelkie niuanse, a skoro reszta nie słyszy

tego, co słyszy Wybrany to jest głucha.

q.e.d.

Jestem Europejczykiem.

-> Zydelek

Myślę że nikt nie musi nikomu innemu nic udowadniać, .... ale ważne jest to czy chcesz znać prawdę dla samego siebie? - Czy na prawdę słyszysz ( to jest informacja dla Ciebie - nie dla innych )

Sam się przekonaj ( dla siebie ) - niech ktoś manipuluje najlepszym zasilającym kablem sieciowym audio i komputerowym a Twoim zadaniem niech będzie stwierdzenie czy nastąpiła zmiana brzmienia - nic więcej. Osoba która będzie pomagać przy doświadczeniu po prostu czasem kabel zmieni a czasem nie a Ty powiesz czy został zmieniony czy nie. Jeśli na 10 prób się pomylisz raz to powinno zainteresować Ciebie bardziej i powinieneś dalej prowadzić badania - ja bym tak zrobił .... - z ciekawości

ps. w swoim opisie masz napisane biwirring - to jest od wire czyli bi-wire + ew. ing - co prawda ja angielskiego nie studiowałem ;) ale jak już coś ma być to niech będzie poprawnie ;)

Jaro_747, 2 Kwi 2007, 01:00

>>Kyle, 2 Kwi 2007, 00:46

>

>Miało być biwaring: wojna ze sobą i z resztą świata :-).

>A może biwarning?

eeee no jak?

poprawne na mój gust

wire

wireing

bi-wireing ( to nas interesuje w audio )

-------------

biwarning - to brzmi jak podwójne ostrzeżenie :P

biwaring - coś tam z podwójną wojną ale to naciągane jak prezerwatywa na lotniskowiec

Qubric

Jeszcze jedna obelga do mnie w tym tonie i sprawie ,że nie popełnisz wiecej wpisów na tym forum, pieprzyc to możesz stare baby, graj na bumboxie nie podniecaj się ,nie słyszysz Twoj problem ,ale nie ublizaj......

yola>>> qubric poddał propozycje .Odnies się.Wydaje mi się że był BARDZO miły.Tak miły żę go nie poznaję.Widocznie odpoczął od internetu.A ty jesteś wyjatkowo napastliwy ,jakbyś był dopiero przed odpoczynkiem.

pisałem wcześniej autor wątku chce aby testowany ropoznawał "barwe" sieciówek czyli odrózniał je od siebie do tego dziewiec na dziesieć,lekki absurd, sieciówki wprowadzają do dzwieku harmonie , dobre nie zamulaja i harmonie i to usłyszy nawet półgłuchy,nie musze przyjezdzać do Warszawy , aby to usłyszec . Dalej jak testujacy ma zamiar rozwiazac problem odpalania i wygrzewania systemu , które to czynniki moga zakrzywiac w znaczacy sposób test ? Ma być cały czas na zimno ? Czy przełaczamy słuchamy czekamy aż złapie temperature dalej słuchamy?Jesli ktoś liczy ,że sieciówki wprowadzają zmiany równe kablu głosnikowemu czy interkonektom to jest w błedzie, a poza tym nie znam sieciówek Zydelka.

pozdro

Zydelek - twoje ogłoszenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przepraszam skoro to hi end to rozumiem, że 1500 to już jest 1/3 ceny? no w sumie to by było logiczne - przcież to dział ogłoszeń dla forumowiczów. no chyba, że dostaniemy prawie za darmo ten wyśmienity wyrób czyli za 500:)????

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.