Skocz do zawartości
IGNORED

Studio 16 Hertz w Chillout Studio

Studio16Hertz

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Państwo ,drodzy forumowicze !

W dniu 31 marca odbędzie sie prezentacja kolumn głośnikowych firmy Studio 16Hertz.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na odsłuch . Będzie można posłuchać modeli Minas Anor (5500 pln) i Mimo (4500 pln). Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.studio16hertz.pl. Prezentacja rozpocznie się o godz.14.00 .Salon Hi-Fi &Wideo mieści się przy ul. Na Ustroniu 3 w Krakowie. Kontakt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

serdecznie zapraszamy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/32377-studio-16-hertz-w-chillout-studio/

Jeszcze tylko linki adresowe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja dzisiaj jakoś nie do końca dobrze trybię, ale czy to jest firma McGyver'a? Bo ani on w swoim "o mnie", ani Studio16Hertz w swoim nie mają takich samych namiarów na siebie i się do siebie "nie przyznają".

W każdym razie serdecznie gratuluję i mocno trzymam kciuki za rynkowy sukces.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Opublikowano · Ukryte przez Imacman, 31 Stycznia 2014 - na prośbę autora wątku
Ukryte przez Imacman, 31 Stycznia 2014 - na prośbę autora wątku

Koobal, 22 Mar 2007, 11:48

>Taaa to firma McGyvera :) - no też gratuluję - w końcu będzie w grodzie Kraka gdzie posłuchać

>wyrobów.

W garbate aniolki tez wierzycie? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

salmo, 22 Mar 2007, 14:56

>Cenię grze... (Studio 16 Hertz) gość dysponuje wiedzą i potrafi!

>

>Polecam!

Dokladnie, tez tak mysle :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Panowie , ponieważ firma zajmuje się produkcją zestawów głośnikowych to co do sprzetu towarzyszącego wypowie się Patryk i Tomasz z Chillout Studio.Do 31 marca mamy jeszcze czas aby napisać z jaką elektroniką będziemy słuchać produktów Studia 16 Hertz. Dla tych co nie są do końca zorientowani i snują jakieś domysły napiszę iż jest to tyska firma zajmująca się produkcją zestawów głośnikowych.Właściciel,konstruktor to ja we własnej osobie - Grzegorz Rogala. (jak słusznie salmo napisał grze... to mój poprzedni i aktualny nick forumowy)

Grze.., a co to za dół siedzi w Studio 42 ? (Jakoś dobrze mi się taki wielki woofer kojarzy.) Wygląda trochę podobnie do tego w WLM Diva Monitor (choć tamten jest przetw. koaksjalnym) albo nawet z tym w Aurze ;))

Czy tego monitora albo Studio Hebsonic, (no Aurum też mógłbym) można gdzieś bliżej mnie odsłuchać ? /Może być

w Wa-wie, bo będę za tydzień.../

Pozdrawiam i życzę wielu zadowolonych klientów oraz polecania pocztą pantoflową :)

Troszeczke jestem "zbity z tropu"... Czy przypadkiem nazwa Minas Anor (Vifa XT18WH?) nie jest nazwa produktow sygnowanych przez McGyvera (Adama)? No i logo rowniez znajome...

Pozdrawiam,

Lete

22 Mar 2007, 16:37

Grze.., a co to za dół siedzi w Studio 42 ? (Jakoś dobrze mi się taki wielki woofer kojarzy.) Wygląda trochę podobnie do tego w WLM Diva Monitor (choć tamten jest przetw. koaksjalnym) albo nawet z tym w Aurze ;))

Czy tego monitora albo Studio Hebsonic, (no Aurum też mógłbym) można gdzieś bliżej mnie odsłuchać ? /Może być

w Wa-wie, bo będę za tydzień.../

Pozdrawiam i życzę wielu zadowolonych klientów oraz polecania pocztą pantoflową :)

Trzon działalności firmy to produkcja modeli katalogowych i na te modele stawiamy.Jest ich osiem,sądzę że wielu znajdzie wśród nich coś dla siebie.Zlecenia indywidualne to zamówienia uzgodnione z odbiorcą indywidualnym,tutaj proces powstawania produktu jest nieco dłuzszy z przyczyn zrozumiałych(potrzebny jest czas na zaprojektowanie ,obliczenie i wykonanie takiego modelu).Zwykle powstają one jednostkowo i rzadko będą powielane.W modelu Studio 42 mamy przetwornik papierowy na zawieszeniu piankowym Scan Speaka znany miedzy innymi z modelu ProAc Studio 100.W Studio Hebsonic mamy 15 cm aluminiowego Seasa stosowanego przez Joachima Gerharda.

No, ten Hebsonic wydaje mi się interesujący. /Lubię Seasy./ Ale cóż - produkcja jednostkowa = trudno posłuchać.

* * *

A Aurum ? (Za tymi "drzewnianymi", buraczkowymi przetwornikami to jakoś nie przepadam ale jakby można było posłuchać tego gdzieś w Wa-wie to chętnie.) Zresztą ma toto szansę mi się spodobać ? /Wymagający jestem, wiem ;)/

No i Morel MDT29 (czy tam 32) zasadniczo nie jest w moim typie. (A, spoko ;)- u "p." aplikacja "32" udana ;)

Wolę np. takiego SEASa 27 TFF, gwizdek z poprzedniej serii VA Mozart czy ten z AE 1 ser. ref. 2...

Gratulacje wreszcie się doczekałem oficjalnego otwarcia działalności. Oczywiście jak tylko czas pozwoli to się pisze na odsłuch 31. Jakby ktoś chciał posłuchać Aurum to zapraszam w Krakowie bo obecnie takie monitorki posiadam.

Jak juz yogi1 wspomnial o moich kolumnach Credo, to pozwole sobie wkleic fotki jak wygladaja u mnie.

Poniewaz Grzegorz i jego firma dziala na poludniu Polski, wiec sadze, ze koledzy z przeciwleglego kranca nie bardzo maja jak posluchac jego konstrukcji. W zwiazku z tym, jesli ktos z kolegow mialby ochote posluchac, to jest taka mozliwosc u mnie..., a mieszkam w polnocnej Wielkopolsce.

Ukryta Zawartość

post-1101-100005771 1174600709_thumb.jpg

post-1101-100005772 1174600709_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lutek, 22 Mar 2007, 22:58

Ta lampka + te kolumny :) Ech, kocham to zestawienie :)) Powinni go posłuchać obowiązkowo wszyscy nasi recenzenci pisemek coby mieli TOPOWY punkt odniesienia jak gra WZOROWO dopasowany zestaw wzmak + kolumny ;)

* * *

Lutek, no i jak tam Twoja obsesja: basu nie masz za mało aby ? ;)

Pozdrawiam.

/O propozycji pamiętam - może kiedyś. Ciągle mi nie po drodze :( /

A, bym zapomniał. Może pomyśl o jakimś ładnym, KOLOROWYM, impresjonistycznym obrazie na ścianie za kolumnami ? -Proponuję Paryż, schyłek XIX wieku... (Sam takie mam ale niestety cz.-b. Jak znajdę zaraz jakie foto to Ci podeślę na priva o co mi chodzi.) Pokój zyska, Twoje/Wasze samopoczucie też, a odbiór muzy będzie na kolorowo ;)

>andrea29

No teraz juz nie mam za malo basu, przy czym nie jest tak - bo nie moze byc - aby dominowal nad pozostalymi zakresami. Rownowaga tonalna musi byc zachowana... i tak jest.

Zaproszenie oczywiscie zawsze aktualne.

Fotek poszukam, bo cosik się pochowały. A malarz którego obrazy Twojej uwadze polecam to Michel Lenglard-Lensky.

* * *

Pisząc "za mało basu" - miałem na myśli jego jakość. (Nie precyzyjnie się wyraziłem, sorki :)

Może być również - Camille Pissarro , do nabycia na aukcjach :-))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

albo cosik bardziej nowoczesnego, chociaż widze że wystrój bardziej klasyczny.

Ukryta Zawartość

post-9094-100005750 1174637728_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

andrea29,

w starych Mozartach zdaje się scan był na górze, chyba 9300 lub coś na jego bazie modyfikowane pod VA. Seasy to na dole też modyfikowane i jakoś to się u nich inaczej nazywało.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.