Skocz do zawartości
IGNORED

Cd Grundig cd-9000 czy model 7550 ?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

ja jeszcze z innej beczki - chciałbym żeby to była dyskusja, ale Rambo ma racje, nie jest bo lete nie słuchał, nie porównywał a miesza i prowokuje różne dziwne dyskusje :

"Forum to miejsce wymiany pogladow, otwarte na wszystkich. Nie powinno tu byc miejsca na pozbawione kultury i przepelnione arogancja wypowiedzi."

Jeśli tak to po co atakujesz słowami typu szrot itd.. ? Biedny lete, wszyscy na niego jadą a on nic nie jest winien - żal tyłek ściska... Krytykujesz innych non stop (wysnuwając zalęgnione w głowie spiskowe teorie niczym kompletnie nie poparte) i dziwisz się wielce robiąc z siebie biednego. Czytasz co piszesz? Jeśli tak to przestań tak dużo patrzeć w lustro i mówić "tylko ja mam rację" i zacznij żyć. Rozumiałbym krytykę, jeśli siedziałbyś z nami w pokoju, słuchał i powiedział że to ci się nie podoba i tamto, posłuchajcie jak to jest u mnie... Inna dyskusja to pozbawione sensu bicie piany, zastanów się człowieku...

"Pimp my Grundi" (1)

Nie mam pojecia, jak skomentowac ten fenomen socjologiczny, ktory narodzil sie w tym watku...

Proste i stare urzadzenie, warte tyle, co butelka dobrego wina do obiadu, zostalo wypromowane przez grupke powiazanych towarzysko ze soba osob, okrzykniete 'niedrogim 'niemalhiendem' - dla kazdego".

Co ciekawe, owym 'niemahiendem' staje sie wylacznie wtedy, jezeli trafi w rece 'znakomitej slawy doktora' od audio' (no coz - kolegi 'powiazanego towarzysko') i to jest warunek konieczny, bo inaczej takie urzadzenie, w zgodnej opinii, niczym szczegolnym nie wyroznia sie... no niestety...

Jak juz wiec uda nam sie 'zapolowac' na to piekne 'vintage' i po ciezkiej licytacji (a ostatnio nawet juz po probach dogadania sie poza aukcja), staniemy sie jego posiadaczem, pakujemy przesylke, wysylamy 'tam, gdzie trzeba' i czekamy na powrot naszego juz wtedy z pewnoscia niesamowitego 'niemalhinedu'. Na miejscu doktor odkreca obudowe, aby zrobic kilka prostych zabiegow (ba, nawet podobno bardzo prostych - eh, te gamoniowate niemieckie inzyniery' z Grundiga!). Przesylka wraca i tym oto sposobem mamy w domu 'niemalhiend' za przyslowiowa 'zlotowke'... Fantastyczna oszczednosc!

I jak tam drogi czytelniku? Nie masz jeszcze Grundiga G7550, Box 650 Prof i V1700? No to na co czekasz?! Marsz na ebay, allegro i szukac, szukac... To prosta droga do 'niemalhinedu'! Do prawdziwego hi-endu przeciez nie warto doplacac - wiesz o tym! Pamietaj... Wszystko inne, to szajs, szrot i 'krecenie sie wokol wlasnego ogona'. Jezeli nie masz Grundiga G7550 w wersji GAT, to jest tak, jakbys juz teraz przegral zycie! (reklama ;P).

Kupuj i sluchaj! Szybko, bo okazja moze sie nie powtorzyc!

Co? Sluchales i masz jakies watpliwosci? Dla Ciebie Grundig G7550 nie jest 'niemalhinedem'??? No zesz... Ty!!!

A Ty, kolejny, co sie odzywasz?! A Ty... INORANCIE! AMATORZE! DZIENNIKARZU! (tffuu!!!), KACZOCIEMNOGRODZIE!, MALY SZCZEKAJACY PIESKU!, ZLOSLIWCZE!, NIEDOWIARKU!, NA RAKA WATROBY UWAZAJ!... i... pioruny siarczyste.... :)))

---

C.D.N. (?)

Pozdrawiam,

Lete

"Forum to miejsce wymiany pogladow, otwarte na wszystkich. Nie powinno tu byc miejsca na pozbawione kultury i przepelnione arogancja wypowiedzi."

To co napisałeś teraz to przeszedłeś już samego siebie... Każdy mówił ci usiądź, posłuchaj - a Ty sam siebie wyzywasz od ignorantów. To tak jak pisać recenzje filmu, znając go z opowieści znajomych przy piwie...

No comment... Jak wróci rzeczowa dyskusja, to coś napiszę. Pozdrawiam

Każdy ma rację , ale czy na pewno Lete nie promujesz swojego sprzętu zarzucając to innym?!

Też reklamujesz Nakamichi starając sie udowodnić że inni mają g.....a tylko Twój jest najlepszy...!

Ja powiem tak....Grundig to nie jest koniec świata ani ostatnie słowo w kwesti Audio !!!

Ma swoje wady i zalety i z pewnością dla innych jest super a dla jeszcze innych złom , bo czy sprzęt posiadający kilka lub kilkanaście lat nie jest już złomem ?

Ale ten złom tak jak twój Stary Nakamichi jest fajnym i wartościowym złomem !!!!

Ale każdy z tych złomów dopiero rozwija skrzydła po odpowiednim tuningu !!!

Jeżeli jest to tylko złom to trzeba kupić nowy np.Naim i sprawa załatwiona ...bo to już nie jest złom no nie...?

lete

nasza siatka działa w całej europie, sprzedajemy tam bardzo drogo 7550 i 7500.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uważam że powinieneś o tym jak najszybciej zawiadomić CBŚ

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>artPaw,

Faktycznie, przypatrzylem sie tym aukcjom... Bardzo germanskie nazwiska sprzedajacych :P

Dariusz Bombinski, Marc Zakolowski-Bous (po naszemu Marek Zakołowski, swoj chlop ze Slunska)...

A kupujacych, to cale tlumy... drzwiami i oknami wala i poza aukcjami szemraja... :)

>Dragon66,

Oficjalnie potwerdzam, ze moj Nakamichi nie jest zadnym hi-endem (gra po prostu poprawnie), choc czesto w tej kategorii pojawia sie na ebay.de i "chadza" w o wiele wyzszych cenach, anizeli G7550... Nie wspominalem nigdy, ze OMS-7E to jakas szczegolna rewelacja na tle konkurencyjnych urzadzen w tej klasie. Pamietajmy przy tym, ze jako objawienie i ABSOLUTNA REWELACJE, urzadzenie wrecz legendarne na tle konkurencji jest tu promowany Grundig 7550... To dobiero jest ciekawostka i megalomania, a i moze cos wiecej... :)

Pozdrawiam,

Lete

No właśnie, zastanówmy się na spokojnie i rozważmy zaobserwowane fakty....

1. Kto tu tak naprawdę co jakiś czas skutecznie podgrzewa atmosferę do dyskusji?

2. Kto mieszka blisko niemieckiej granicy skąd łatwiej wyskoczyć na flee markt?

3. Kto ma duże doświadczenie w handlu na Allegro?

4. Kto non-stop promuje tego Grundiga pod przykrywką ciągłych odniesień do Nakamichi 7E?

A więc:

5. Komu tak naprawdę zależy żeby ten wątek tętnił życiem.... ?

Szanowni koledzy, mam uzasadnione podejrzenia co do ukrytej konfabulacji w celu czerpania nieuzasadnionych zysków... !!!!

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

nie mlb, nie..

powiedzmy całą prawdę,

całą tą szajką kieruje dragon ze Szczecina, ale wszyscy interesujemy się... no wiecie , panienkami. Ale dzielimy się tak że ja np jestem pierwszy więc nie zależy mi tak na kasie.Każda stówka więcej za takiego 7550 to jedna, a czasem dwie panienki. Najdroższe były te blizniaczki.Uhh. 4 stówy!!!. Wstydzę się tego teraz i mam nadzieję że wy też chłopaki. Kończymy z tym jak już wszyscy wiedzą.

no a kto jak nie lete reklamował się że jest znawcą niemieckich śmietników i nawet udziela w tym zakresie rad :))

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

No chlopaki nie róbcie ze mnie Gangstera Grundigowego ...to LETE on jest szefem , ja jestem bezstronny , a co do panienek to fajne są u nas w Szczecinie ale sztywne jakieś ;-)

No tak, tego sie spodziewalem... Nie bylo mnie tu pare chwil, a myszy harcuja :)))

I do tego robia sobie jaja - stary numer, typowa nerwowa reakcja... :)

mlb, ale bys sie "nahandlowal" tym OMS-7E (przez ostatnie 2 lata wystapil na allegro tylko raz i raczej ponownie pojawi sie niepredko...). Lepiej jednak skupmy sie na tym, jak idzie handelek Grundigami G7550? jeRRy "pochwalil" sie tu oficjalnie, ze pchnal ostatnio dwa... Troche Wam popsul linie obrony... A jak jest u Ciebie? Ile tych "grundzi" pchnales? A jaki wynik jest u Grega? Ile "wyrychtowal" ostatnio Grundigow i puscil w Polske? Dobrze idzie interes? No chlopaki, co tak skromnie... Troche otwartosci? :)))

Jak sie bawic, to sie bawic... :P

Pozdrawiam,

Lete

>mlb, ale bys sie "nahandlowal" tym OMS-7E (przez ostatnie 2 lata wystapil na allegro tylko raz i raczej ponownie pojawi sie niepredko...).

No to teraz rozumiem dlaczego akurat Grundigi... lete, a może u Japończyków byś znalazł jakieś źródełko? Chociaż do sąsiadów masz rzut beretem i te rozległe obszary połowów.... Może chociaż jakiś procencik być nam odpalił za to że tak mężnie Cię tu wspieramy?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb,

Procencik to masz u Grega... Wystarczy, ze sie do niego zglosisz, jak zwykle... :)

No to jak jest z tymi Grundigami? Ile ich juz "pchneliscie"?

Uzupelniamy statystyke:

GregAudio: ??? (ilosci idace w dziesiatki, setki, a moze tysiace?...)

Koledzy GregAudio - pozostajacy w bliskiej relacji:

---> jeRRy: co najmniej 2 (o tylu wiemy)

mlb: N/A /czekamy na dane/

Rambo: N/A /czekamy na dane/

artPaw: N/A /czekamy na dane/

Panowie, to chwalic sie prosze... Ale uczciwie i po prawdzie... :)

Szkoda mi troche Dragona66 - swojaka ze Szczecina... Tyle kasy wydal za wasza namowa, a jak widac, nadal kreci nosem i 'hi-endu' jak nie mial, tak nie ma... Juz nawet sam zaczal to ustrojstwo lutowac w desperacji... Moze byscie wspomogli jednak tego kolege, bo teraz to juz odpowiedzialni za jego jestescie... Wez jeden z drugim srubokret, powiedz Dragonowi66, ze "GACIORA" robisz, odkrec obudowe, chuchnij dwa razy i nalepke "GAT" przyklej, to chociaz formalnie sprawa bedzie w porzadku... :)

Pozdrawiam,

Lete

>mlb jak sie juz w tego grundiga zaopatrzysz bede mial kilka fajnych plytek dla Ciebie, sporo trzeszczy po 50 latach nieszanowania przez plebs ale mino to posluchac az milo, mozna o calym gownianym swiecie zapomniec :)

>Piotr__

A slucham sobie wlasnie przed snem "Smooth Jazz Cafe" (bodaj cd nr 6).

Z plytek do testowania sprzetu polecam "IASCA Sound Quality Compact Disc" - jest kilka dobrych kawalkow nagranych z odpowiednia jakoscia.

Pozdrawiam,

Lete

>lete

dajesz się wypuszczać - ja nie powiedziałem że sprzedałem dwa 7550 (gdybym miał jeszcze dwa to ho ho...), tylko że sprzedałem dwa "starocie" z których ludzie są zadowoleni. Żeby nie uprawiać żadnej reklamy to nie wymienię typu, ale nie były to grundigi. Nie kupiłem też 7550, ale wiem kto kupił, dlatego napisałem. To tak w celu uszczuplenia statystyk dla CBŚ

Piotr__, dzięki. Coś dostawa się opóźnia bo paczka była za ciężka ale jestem dobrej myśli. Wyjeżdżam na tydzień, zobaczymy po powrocie.

U mnie dzięki uprzejmości Edwarda brzdąkały suity gitarowe Bacha - midzio :)

artPaw, trafiłeś w sedno... gdzie dobra muzyka tam miło się bz...no, śpi ;)

Kochani za namową pewnego miłego kolegi zakupiłem taśmy Jantzena jako głośnikowe ,po podłączeniu zamiast Vdh The Wind , pojawiła się w końcu dynamika na basie . Bdb średnica i soprany nie są gorsze od Van Den Hullka !!!

Na razie pracują tylko pojedyncze taśmy na + i - ale nie czuje zbytnio ograniczenia w przekazie niskich tonów !!!

Czy jest lepszy od The Winda , powiedzmy że to podobna liga , no może ciut lepszą przestrzeń ma Holender !

Ale jego cena to ok 300 za metr , a taśmy niecałe 6 zł / 1żyła

Dragon66,

Van den Hull to ekstra klasa...

...wsrod "zamulaczy" oczywiscie :)))

Skombinuj sobie z allegro ruskie kabelki (jeszcze z czasow ZSRR), ktore stosowano do przesylu sygnalow wysokiej czestotliwosci. To takie niepalne ustrojstwo w teflonowej oslonie - srebrzona miedz single core.

Po ich wygrzaniu na nowo zdefiniujesz pojecie zwartego basu i przestrzennosci...

Jezeli VdH The Wind ma dla Ciebie przestrzen lepsza od tasiemek Jantzena, to oznacza to tylko jedno - tasmy sie nie nadaja do celu, do ktorego je wykorzystales. Od wielu lat testuje rozne kable i wniosek jest jeden - dobre i tanie sa zazwyczaj po druty single core ze srebrzonej miedzi lub po prostu bardzo dobrze oczyszczona miedz + sreberko. A te tasmy sie przydadza, jak bedziesz juz montowal pierwsze swoje kolumny DIY (jako okablowanie wewnetrzne sprawdzaja sie, do pewnego momentu), wiec ich nie wyrzucaj :)

Pozdrawiam,

Lete

>Skombinuj sobie z allegro ruskie kabelki (jeszcze z czasow ZSRR),

Znam te kabelki - rzeczywiście są transparentne i stosunek ceny do jakości był (jest?) bardzo dobry. Jednak trzeba z nimi uważać - potrafią nieprzyjemnie wyostrzyć sylabilanty (jak większość posrebrzanych), więc stosować je należy z umiarem. W jednym systemie mogą sprawdzić się bardzo dobrze, w innym zepsuć przyjemność ze słuchania. Dobrze się sprawują jako interkonekty (ale nie mogą być zbyt długie).

coś nie mogę znaleźć - czy możesz podać numer tego tematu?

No to nagonmy troche sprzedaz chlopakowi... :) Chodzi o ten kabel:

Ukryta Zawartość

Na IC nadaje sie wybitnie, ale i na glosnikowy rowniez doskonale (jezeli masz podwojne gniazda, to lepszy efekt uzyskasz, kiedy do kazdego terminala od strony kolumny puscisz po jednej zyle - od strony wzmacniacza oczywiscie z pojedynczego wyjscia). Co do sybilantow - jezeli system niedomaga, to moga zostac wyostrzone, fakt. Ja slyszalem w bardzo dobrze zestrojonym - dzwiek krystaliczny jak lza, gora przejrzysta, zero wyostrzen, bas szybki, krotki i na temat (nie wiem, czy taki lubisz).

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

>Na IC nadaje sie wybitnie, ale i na glosnikowy rowniez doskonale

Ja mam bardzo mieszane odczucia jeśli chodzi o stosowanie srebrzonych jako głośnikowe. Owszem, przy bi-wire napędzanie woofera daje pozytywne efekty, skraca i przyśpiesza bas. Natomiast do wysokich i midwoofera wolę dobrą miedź, dźwięk ma ładniejszą, bardziej analogową barwę.

Mam z nim identyczne doświadczenie, jako IC gra on piła tarczowa na srednicy i wysokich. Jako głośnikowy nie wiem. Taśma z miedzi gra doskonale /mlb-słyszałeś/ i nie chce mi się nic z tym robić. Dragonowi jak sądzę też.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.