Skocz do zawartości
IGNORED

Jakosc ztereo w amplitunerach AV Yamaha

Gość lipek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lipek

(Konto usunięte)

Jestem fanem i wyznawca Yamahy. Z gory prosze o nie sugerowanie mi zmiany marki na Onkyo, Denon, czy inne ;-)

Uzywam Piano Crafta 400, ale mysle o amplitunerach AV (nie mowie ze kupie, tylko rozmyslam). Odsluch w sklepie niewiele mi mowi (a moze po prostu nie wychwytuje roznicy) - dlatego chcialem zapytac forumowiczow.

Spotkalem sie z opinia ze klocki AV Yamahy 'przyzwoicie' w stereo graja od modelu 640. Co Wy na to? Czy mozna jakos porownac mojego Piano Crafta do ktoregos z klockow AV? Czy mozna uznac ze np. 540 gra gorzej od Crafta, a 740 lepiej? Pytam o Wasze opinie / wrazenia. Ja wciaz testuje przy okazji wizyt w sklepach.

Druga sprawa. Duzo slucham radia. Prosze o podzielenie sie opinia nt. odsluchow radia modeli AV w porownaniu do Crafta. Czy w tym wypadku mozna uznac ze (chocby np. ze wzgledu na budowe) odbiornik jest porownywalny z kazdym z klockow AV , tylko wybranym, itp.?

https://www.audiostereo.pl/topic/3242-jakosc-ztereo-w-amplitunerach-av-yamaha/

mam rxv 800 w sypialni i rxv1300 w dużym,miałem 395,495,596.tak więc dosyć sporo YAMAH, miałem denony,sony,onkyo. w kinie YAMAHY są najlepsze , ale kupuj zawsze modele wyższe od 540 (np640), bo one mają pre-out !!bo przednie kolumny idą u mnie przez dobre wzmaki stereo i są zawsze wyższej jakości od innych (poza centralnym). tak można słuchać stereo i kino

Gość lipek

(Konto usunięte)

Serdeczne dzieki za wszystkie odpowiedzi. Jesli mozna - prosze o jeszcze ;-)

Jak na razie rozumiem w czym jeszcze poza moca i gniazdami yamahy 640 sa lepsze, ale dalej nie wiem jak to jest w stereo...

Czy w przypadku rozbudowy, a raczej stworzenia kina domowego bedzie mialo sens "puszczanie stereo" z amplitunera AV 640 przez Piano Crafta? Czy takie rozwiazanie bedzie lepsze od stereo tylko z Crafta / tylko z 640?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.