Skocz do zawartości
IGNORED

Czy reklamować Ekran AVers Cirrus?

zibi61

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem w styczniu projektor Panasonic PT-AX100, oraz ręcznie rozwijany ekran AVers Cirrus Prestige 24/14. Pytanie dotyczy właśnie ekranu. Od samego początku na ekranie pojawiły się fałdy, z których kształtuje się litera V. Proszę innych użytkowników o opinie czy takie coś nadaje się do reklamowania, czy jest to zwykła przypadłość. Zaczyna to być coraz bardziej uciążliwe. Szczególnie kiedy pomieszczenie nie jest mocno zaciemnione.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/32547-czy-reklamowa%C4%87-ekran-avers-cirrus/

Ekran jest idealnie wypoziomowany.

Te fałdy były widoczne od samego początku.

Teraz żałuję że nie zwróciłem go jako wadliwy.

Miałem głupi nadzieję, że się to wyprostuje, a z tego co widzę to fałdy chyba się powiększają.

Trzeba będzie chyba zacząć walczyć o swoje.

Pozdrawiam.

Ekran jest idealnie wypoziomowany.

Te fałdy były widoczne od samego początku.

Teraz żałuję że nie zwróciłem go jako wadliwy.

Miałem głupi nadzieję, że się to wyprostuje, a z tego co widzę to fałdy chyba się powiększają.

Trzeba będzie chyba zacząć walczyć o swoje.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia dokładnie z tym typem ekranu albo z tym producentem?

Pozdrawiam.

Cinematic, 30 Mar 2007, 14:14

>Z tego co pamietam kontaktowales sie w tej sprawie nawet z Projecta.

Nic mi nie odpowiedzieli.

>Musialbys podeslac zdjecia ekranu. Tylko takie, na

>ktorych byloby uwidocznione faldowanie. Adres email znasz.

Zdjecia wysłane.

pozdr

Tak to wygląda u mnie :-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3443-100005181 1175328121_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no to postraszyliście mnie tymi ekranami - a miałem niedługo kupować jakiś rozwijany, teraz to tylko ramowy wezmę pod uwagę ....

tak czy siak reklamujcie - jak nie chcą z gwarancji producenta/ogólnej to walcie z niezgodności towaru z umową (ustawa z 2002 r.) macie na to 2 lata i na mój gust się kwalifikuje...

kret, 2 Kwi 2007, 11:19

>no to postraszyliście mnie tymi ekranami - a miałem niedługo kupować jakiś rozwijany, teraz to

>tylko ramowy wezmę pod uwagę ....

Niekoniecznie. Po prostu przed zakupem poproś o rozwinięcie i wszystko będzie jasne :-) A wygoda rozwijanego ekranu jest olbrzymia.

>tak czy siak reklamujcie - jak nie chcą z gwarancji producenta/ogólnej to walcie z niezgodności

>towaru z umową (ustawa z 2002 r.) macie na to 2 lata i na mój gust się kwalifikuje...

Czekam teraz na reakcję ze strony CINEMATIC. W Cinematic kupiłem, Cinematic mi instalował.

Oczywiście napiszę jaki to przyniosło efekt.

pozdr

Można kupić ekran zwijany bez problemów z fałdami, ale należy go b.dobrze wypoziomować (dobrą poziomicą!!!). Dodatkowo ekrany elektryczne mają mniejszą tendencję do zniekształceń bo zwijania i rozwijanie jest bardzo płynne. Ja posiadam ekraz zwijany elektryczny i nie mam problemów.

A dodam jeszcze ze im szerszy ekran tym większe ewentualne problemy z fałtami.

ekran nie spełniał Twoich podstawowych oczekiwań do jakich był przeznaczony - powinieneś od razu go reklamować.

Teraz jednak minęłon30 dni od czasu jak zauważyłeś WADĘ i nie reklamowałeś (no chyba że reklamowałeś i nie przyjęli jak piszesz) to wtedy do rzecznika praw konsumenta i na razie polubownie , a potem sąd ( nie ponosisz kosztów, sprawa w terminie do 1 miesiaca sie wlecze bo to kwota do 5 kzł)

I nie bój się tak sprawy postawić na ostrzu noża - to że producent nie zawsze potrafi utzrymać w ryzach chińskich rączek żeby porzadniwe skladały ekran to nie twoja wina - a moze jakość się poprawi

Skontaktował się już ze mną dystrybutor tych ekranów na Polskę. Tak więc pierwsze pozytywne zaskoczenie jest.

A wiesz cały problem polega na tym że na początku sam dobrze nie wiedziałem co jest OK a co NOK :-| Zresztą dlatego kupiłem taki tani zestaw. Żeby się nauczyć i poznać temat projektorów. Zbieram doświadczenia i następny wybór będzie już w pełni świadomym wyborem ;-)

pozdr

=> konrado

Ja nie montowałem tego ekranu. Ponieważ zupełnie byłem zielony w momencie zakupu, to wszystko łącznie z montażem całej instalacji w domu robił mi CINEMATIC. Poziomicę mieli ;-)

pozdr

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

U mnie problem wygląda tak samo a na dodatek posiadam ten ekran tylko z serii Avars Prestige szerokości 220cm. Zauważyłem po kilkukrotnych rozwinięciach że materiał marszczy się do środka, jak na załączonych wcześniej zdjęciach wolfa. Po kilku próbach usunięcia tych fałd a mianowicie ustawiania innego niżby wskazywała poziomica poziomu otrzymywałem efekt taki że obniżając go lewą stroną fałda robiła się tyko po prawej stronie i na odwrót. Ustawiłem go ostatecznie wedle wskazań poziomicy i spróbowałem innej rzeczy. Mam ekran zawieszony na drewnianych dystansach od ściany/około 10cm/włożyłem więc ręką za ekran i środkową część wałka na który nawijany jest ekran pociągnąłem delikatnie do góry. Efekt- ekran idealny, nie dość że fałdy zniknęły to zgubił się również efekt występujący akurat u mnie, w płaszczyźnie poziomej ekran nabierał kształtu półkolistego. Zaczynam podejrzewać że do tańszych ekranów nie są stosowane sztywne materiały. Być może się mylę i problem leży gdzie indziej

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W końcu przyszedł :-) Tak więc odpowiedz na tytułowe pytanie brzmi:

Tak! Reklamować.

Po reklamacji idealnie może nie jest ale już przejazd kamerą przez cały pejzaż mnie nie denerwuje ;-)

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.