Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth's Audio Nirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Sami genialni konstruktorzy na tym forum ;)

Panowie - wasze talenty się marnują !

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sami genialni konstruktorzy na tym forum ;)

Panowie - wasze talenty się marnują !

Elb jak ty się uczyłeś o audio to niektórzy robil już urządzenia do CERN-u

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

... i do tego ta ich wrodzona skromność ;)

Aż dziw bierze że dCS czy inny Burmester was nie zatrudnił.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Lepiej Elb napisz jaka ma gore Trinity, bo moim zdaniem na materiale 44.1/16 bitow bez oversamplingu to gora brzmi dosc plasko, a jak jest na Trinity. Jak wypadaja instrumenty perkusyjne blaszane?

REWELACYJNIE.

REWELACYJNIE.

OK dzieki :)

Jeszcze zrob probe ze zwyklym laptopem jako zrodlem, pozniej dodaj zwykly kabel USB i znow przejdz na swoje zrodlo i napisz co sie dzieje.

Pozdr.

Gość jt211

(Konto usunięte)

OK dzieki :)

Jeszcze zrob probe ze zwyklym laptopem jako zrodlem, pozniej dodaj zwykly kabel USB i znow przejdz na swoje zrodlo i napisz co sie dzieje.

Pozdr.

Stasiop a co będziesz kupował ??? nóżki do tego daca :>)

Sam patent tego "filtra bez filtra" czy tam oversamplingu bez oversamplingu, nie jest czymś nowym (przynajmniej poza audio), generalnie chodzi o to co zrobili w Trinity. Natomiast mechanizm jego dzałania faktycznie może być mocno podatny na wpływ zegara. Pewnie dlatego przyłożyli do niego taką wagę.

Edytowane przez barmanekm

System gra dobrze, albo nie....

Problem filtracji w DAC-ach to nie kwestia jak, w jaki sposob, tylko problem jest duzo bardziej prozaiczny, kondensatory w torze bardzo slychac i tu lezy problem.

Ten DAC Trinity gra tak dobrze, ze nawet nie mam ciśnienia aby zmieniać na MSB. A przy okazji ... to trochę boje sie tej konfrontacji :)

Co ciekawe, swietnie grają tez słabo nagrane płyty. Puściłem sobie wczoraj płytę Candy Dulfer aby odświeżyć wrażenia po poniedziałkowym koncercie, i mimo ze to płyta z 1993 roku, a wiec chyba najgorszego czasu w realizacjach płyt CD, płyta zabrzmiała swietnie. To samo The Doors. Pojawiają sie nagle plany, głębia, nic nie kłuje w uszy - zupełnie odmienione nagrania.

Był u mnie dziś znajomy - właściciel źrodła dzielonego Reimyo - i powiedzieć ze wyszedł pod wrażeniem to mało :)

PS. Przy okazji dotarło do mnie moimi kanałami ze DACa Trinity kupił sobie naczelny Audiotechnique - opiniotwórczego pisma z HK. Do tej pory miał 4-pudełkowy set Vivaldi ...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ten DAC Trinity gra tak dobrze, ze nawet nie mam ciśnienia aby zmieniać na MSB. A przy okazji ... to trochę boje sie tej konfrontacji :)

A grałeś też na wejściu po SpdiF?

Wejścia Aes/Ebu niet ?!

2x SPDIF

1x Tos

1x USB

Po co komu AES ?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

2x SPDIF

1x Tos

1x USB

Po co komu AES ?

Nie wiem po co i komu?Może po to aby troszkę lepiej zagrało?

Ale jak dla mnie wolałbym jednak mieć na wejściu AES/EBU. ;)

To próbowałeś tego SpdiF czy nie?

Jeżeli to nie tajemnica oczywiście? ;)

Nie wiem po co i komu?Może po to aby troszkę lepiej zagrało?

Ale jak dla mnie wolałbym jednak mieć na wejściu AES/EBU. ;)

To jest DAC zrobiony pod katem USB a nie Spdif-u

Nie próbowałem, bo nie mam preampu i jak bym podłączył po SPDIF to bym nie mógł głośności regulować (a tak reguluję w komputerze). Ale na bank będzie gorzej. To jak 2+2 =4.

Nie próbowałem, bo nie mam preampu i jak bym podłączył po SPDIF to bym nie mógł głośności regulować (a tak reguluję w komputerze).

Czyli zeby sluchac Trinity DAC-a to jeszcze trzeba ich preamp - to jest juz lekka przesada przy tej cenie...

Ale na bank będzie gorzej. To jak 2+2 =4.

SPDiF to jest jak kolej parowa przy szybkiej elektrycznej USB...ale sa ludzie ktorzy wola jezdzic ciuchcia...coz zrobic

A u kolegi stasiop znowu uogolnienia i definitywne sady, cos ala jplay i tylko jplay, moja dobra rada wyzbyc sie tej sklonnosci, a zyska sie szacunek

ps u mnie np najlepiej brzmi aes/ebu

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

moja dobra rada wyzbyc sie tej sklonnosci, a zyska sie szacunek

Wcale nie szukam tu szacunku

ps u mnie np najlepiej brzmi aes/ebu

Nie dziwie sie ze lepiej gra na AES/EBU wiekszosc DAC-ow ma niskiej jakosci wejscia USB, ale to nie oznacza ze AES/EBU jest w czyms lepsze, bo nie jest, problem w tym ze firmy nie moga opanowac dobrej transmisji po USB.

Nie dziwie sie ze lepiej gra na AES/EBU wiekszosc DAC-ow ma niskiej jakosci wejscia USB, ale to nie oznacza ze AES/EBU jest w czyms lepsze, bo nie jest, problem w tym ze firmy nie moga opanowac dobrej transmisji po USB.

Weź sobie kolego nisko ohmowe słuchawki i zbliż kabelek do laptopa a następnie np. spróbuj strzałką w dół przesunąć płynnie strony zrobione w PDF-e.

Co tu opanowywać?! Weź sobie wysublimuj zapach starej szkockiej z zapachów pełnego gnijących i fermentujących rzeczy śmietnika :D

Co tu opanowywać?! Weź sobie wysublimuj zapach starej szkockiej z zapachów pełnego gnijących i fermentujących rzeczy śmietnika :D

A jak myslisz czego latwiej sie pozbyc z pasma akustycznego 16.93Mhz czy moze jednak 2Ghz ? ;) :D :D :D

O to to !

Czyli zeby sluchac Trinity DAC-a to jeszcze trzeba ich preamp - to jest juz lekka przesada przy tej cenie...

Znam droższe DACi bez wbudowanego pre ;)

Zresztą niemal 100% osób które kupuje Vivaldiego także kupuje oddzielny preamp.

Tylko widzisz ja mam aparture aby to widziec i wiedziec co lepsze, Ty mozesz tylko domniemac, a domniemasz blednie.

To bylo do Rafaella

Edytowane przez Stasiop

A jak myslisz czego latwiej sie pozbyc z pasma akustycznego 16.93Mhz czy moze jednak 2Ghz ? ;) :D :D :D

Niczego się nie pozbędziesz przy GHz zaczynają się cuda na kiju które nie działają tak wyraźnie w niższych częstotliwościach!

To zupełnie inny jak na razie obcy świat.

Niczego się nie pozbędziesz przy GHz zaczynają się cuda na kiju które nie działają tak wyraźnie w niższych częstotliwościach!

To zupełnie inny jak na razie obcy świat.

Mam czulosc -160dB do 4GHz, wiec chyba cos tam jednak widze ;)

Mam czulosc -160dB do 4GHz, wiec chyba cos tam jednak widze ;)

Widzieć coś z zewnątrz a być tam w środku to zupełnie co innego. To tak jak kroi się mózg i się widzi ale za dużo z tej obserwacji nie wynika no ale walcz dalej :)

(a tak reguluję w komputerze)

W jaki sposób? Za pomocą JPLAYowej funkcji "Bitperfect Volume"? Czy może znalazłeś coś lepszego?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Pokaż nowe odpowiedzi